Bojan Požar: Pečečnik je blefiral in mi grozil, naj se z njim »ne zajebavam«

Objavil/a Revija Reporter, dne 2015-10-15 ob 17:07:08

Projekt Delo Revije je propadel izključno zaradi poslovneža Joca Pečečnika, pravi Bojan Požar, ki Pečečniku tudi očita, da pri projektu "očitno blefira že od vsega začetka". Izsiljevati se ne pustim, pravi Požar, ta medijski projekt "ni Mura, niti Konstruktor, Steklarska Nova ali Hokejski klub Olimpija, ker je Pečečnik poskušal podobno kot pri meni in mojih sodelavcih."

Izjava Bojana Požarja:

Projekt Delo Revije je propadel izključno zaradi Joca Pečečnika, ker je tik pred izidom revij, po petih mesecih priprav, pogajanj z Novo kreditno banko Maribor, in samo nekaj ur po podpisu pogodbe, umaknil sofinanciranje projekta, čeprav je to bila njegova obveznost tudi na podlagi družbene pogodbe o ustanovitvi družbe Pincip Media, izdajatelja revij.

Zakaj se je Pečečnik nenadoma tako odločil, še ni znano (no, morda je to načrtoval že od vsega začetka, ko se je - pozor - sam ponudil za partnerja!), je pa takšno odločitev najavil potem, ko sem kot direktor družbe zavrnil njegovo prošnjo po zaposlitvi neke meni neznane novinarke, kar je predlagala njegova sestrična, ko nisem sprejel njegovega predloga, da bi kot svetovalca za strukturo revij »prepoznal« njegovega sina, ki nima niti ene sekunde medijskih izkušenj, in predvsem potem, ko sem zavrnil podpis najemne pogodbe s podjetjem njegove žene, Mašonta d.o.o., na podlagi katere bi družba Princip Media z najemnino 12 tisoč evrov mesečno plačevala leasing za odkup prostorov Marushe Pečečnik v znani poslovni stavbi Rotonda na Dunajski cesti.

Ko je Pečečnik spoznal, da takšnih in podobnih stvari pri meni pač ne more doseči, se je povsem spremenil. Poslovni načrt, ki ga je to takrat hvalil, je čez noč postal zanič, jaz pa »preveč samovšečen in samotarski« za vodenje. Do takrat me je hvalil, tudi javno.

Ker nisem hotel popustiti, se je - po številnih elektronskih sporočilih, kjer mi je ned drugim odkrito grozil, češ, citiram, naj se z njim »ne zajebavam po medijih, ker ima novinarje, ki jih suportira (beri: plačuje)«, se je odločil, da bo projektu škodoval celo javno. To je storil s tistim znanim pismo medijem, prejšnjo sredo.

Ker sem kljub temu želel projekt nekako rešiti, tudi na prošnjo sodelavcev, Pečečnikovega pisma javno nisem komentiral. Danes lahko povem, da se je v pismu na debelo lagal. Še zlasti o tem, kako naj bi se mi dogovorili glede vodenja projekta in okoli vložkov. Naj poudarim, da Pečečnik nikoli ni bil predviden za vodenje spletnih portal revij, in doslej v ta projekt ni vložil niti enega centa. Razen svojega deleža ustanovitvenega kapital, to je 10 tisoč evrov. Ko je bilo treba plačati 50-odstotni avans za pohištvo, sem plačal jaz iz lastnega žepa.

Zato so (bile) njegove zapisane besede, da mu bom moral jaz povrniti njegov vložek v 12 mesecih, sicer bo projekt v celoti prevzel on, čisto navadne nebuloze. Namesto svojega vložka, ki ga nikoli ni dal, je začel ponujati izsiljevalski kredit za dobo enega leta, s kopico dodatnih pogojev, kar sem seveda zvrnil. Izsiljevati se pa ne spustim, ta medijskih projekt ni Mura, niti Konstruktor, Steklarska Nova ali Hokejski klub Olimpija, ker je Pečečnik poskušal podobno kot pri meni in mojih sodelavcih. No, povsod se je uštel, vse mu je propadlo, ker očitno blefira že od vsega začetka.

Beri dalje...

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Revija Reporter
Revija Reporter
Objavil/a 2015-10-15 17:07:08 (Oct 15, 2015)
Starejša objava Novejša objava
Bojan Požar: Pečečnik je blefiral in mi grozil, naj se z njim »ne zajebavam« | Revija Reporter

Izjava Bojana Požarja: Projekt Delo Revije je propadel izključno zaradi Joca Pečečnika, ker je tik pred izidom revij, po petih mesecih priprav, pogajanj z Novo kreditno banko Maribor, in samo nekaj ur po podpisu pogodbe, umaknil sofinanciranje projekta, čeprav je to bila njegova obveznost tudi na podlagi družbene pogodbe o ustanovitvi družbe Pincip Media, izdajatelja revij.

ZADNJE OBJAVE
Umrl svetovno znan klovn Oleg Popov
Metod Dragonja bo bdel nad financiranjem projekta drugega tira
V Nemčiji prijeli Sirca, morda povezanega s samomorilcem Albakrom
Vodja džihadistov pozval borce IS v Mosulu, naj se ne umaknejo
Matt Dillon bo prevzel vlogo serijskega morilca
V Sloveniji vsaj deset primerov nespoštovanja odločb ustavnega sodišča
SDS od Andreja Čuša s tožbo terja vračilo 8000 evrov stroškov za volilno kampanjo
Šefic ni povedal, kje v Beli Krajini bi postavili begunski center
101 leto stara Italijanka je zaradi potresa prvič zapustila rodno vas
Amnesty International so v Moskvi zapečatili prostore; mestne oblasti trdijo, da zaradi neplačevanja
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
SLOVENIJA
(1793)
svet
(1361)
magazin
(658)
IŠČI PO ARHIVU
December 2022
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj