Članek
Spoznati tisto, kar je znotraj nas!
Objavljeno Apr 02, 2015

...žal, za vse tiste, kateri krivite zunanje dejavnike, ker ste se znašli točno tukaj, kamor spadate (vem kako je, ker sem sama vse to predelovala in še predelujem)...živimo življenje, ki je znotraj nas, pa če nam je prav ali ne! Indijski mistik Meher Baba je dejal: "Oceana ne spoznaš tako, da stojiš na obali in ga gledaš...treba je stopiti vanj in se mu prepustiti:"

Torej, prej ko se sprijazniš s tem dejstvom in prej ko začneš raziskovati ocean znotraj sebe...prej doživiš bistvo, za katerega si se realiziral na tale svet. In obstajajo različne teorije kako smo se evolucijsko razvijali vse do sedaj ali "preprosta" teza kreacionistov - bog je ustvaril svet. Zdi se mi popolnoma vseeno, katero tezo boste ( ali ste že) izbrali za vam najbolj razumljivo trditev, če le čutite v sebi potrebo po brezpogojnem dajanju in sprejemanju vsakdana. Da delamo tako kot sebi -  dobro tudi drugim, družbi, planetu; se nam tako ali drugače vrača. Od vseh knjig, ki sem jih predelala ( verjemite, ni jih malo ) in delavnic ter izobraževanj, katerih sem se udeležila zame drži dejstvo, da smo se evolucijsko razvili ( vzgojena nasprotno ) in da se reinkerniramo na svet z namenom, ki smo si ga kot duša izbrali. Tako smo izbrali tudi starše, kraj in izkušnje, ki jih živimo, da naša duša lahko napreduje.

Da vam malce približam tale delček teorije. Če smo se kot duša odločili, da želimo spoznati energijo odpuščanja, se bo v našem  življenju odigrala temu primerna situacija, kjer bomo kot človek morali preseči razum in v vsej božanskosti odpustili sočloveku. Govorim o situacijah, kjer se ljudje sprašujejo zakaj je bog to dovolil. Bog si ti, bog je on....bog sem jaz! Stvarnik je skreiral ta svet in skozi nas ga preizkuša (za vse, ki preberete besedo bog s priokusom...lahko je tudi vesolje, enost, vir, karkoli, kar vam je bližje). Mit o ogledalu govori prav o tem, kako je stvarnik razbil ogledalo in koščki, v katerih zre svoj odsev, smo MI. Torej, vsi smo vse in nihče ni več ali manj!

Starodavni vedski zapis pravi:    ♥ " Si to, kar so tvoje najgloblje želje. Kakršna je tvoja želja, takšen je tudi namen. Kakršen je tvoj namen, takšna je tvoja volja. Kakršna je tvoja volja, takšno je tvoje dejanje. Kakršno je tvoje dejanje, takšna je tvoja USODA!" ♥

Precej logično kajne? Vsakdo postane to, o čemer razmišlja...svet okrog njega je realizacija njegovih misli, besed in dejanj. Naša edina naloga je spoznati to dejstvo in spremeniti svet v sebi. Se spomnite svoje zaljubljenosti? Oseba, ki nas privlači je samo skupek naših predstav o njej sami. No v igri je še karma...pri nekaterih imamo dolg, karmični dolg, ki ga moramo poravnati. In vsak fizični stik z osebo nasprotnega spola je samo "pobiranje" energije, ki smo jo pustili nekoč  v enem od življenj v daljni preteklosti.

Izkušnje, ki smo jih pridobili kot otroci v odnosih še naprej narekujejo naše delovanje. Ali nas lahko partner prizadane? NE MORE!!  V pričakovanjih in prepričanju kako mora delovati naš partner, neizogibno prizadanemo sami sebe. Prizadanemo otroka v sebi....spomin, ki ga nosimo kot duša iz življenja v življenje. Zatorej poiščemo blokado, zastoj energije, ki je nastal ob določeni izkušnji in deluje kot "triger", ki nas aktivira....aktivira bolečino. V življenju privlačimo takšne partnerje, kakršno prepričanje imamo o njih. Če smo prepričane, da so moški bolj ali manj navadni bebci, ne moremo pričakovati, da se bo pojavil princ na belem konju. Pride lahko le konj, ki bo potrdil naše prepričanje. Zatorej je potrebno spremeniti tisto, kar je znotraj nas, da bo prišlo, kar si želimo na zunaj.