Članek
2008
Objavljeno May 28, 2015

Crossover 2008 je robusten kot športna terenska vozila ter kompakten kot mestni avtomobil. V njem so združeni različni svetovi, da lahko ponudi še udobnejšo mestno vožnjo. Je modularen, zato se lahko prilagodi vsaki situaciji.

 

SVETLOBNI AMBIENT

Neprimerljiv svetlobni ambient Peugeotu 2008 dajejo osvetljeno ozadje števcev na instrumentni plošči v višini oči z modrimi diodami LED*, vodila steklene panoramske strehe z vgrajenimi diodami LED*, ki oddajajo medlo modro svetlobo, ali lasersko izdelane piste na stropni oblogi, osvetljene v beli barvi (PEUGEOT LED TRACK**).

 

PARK ASSIST

Z avtomatizirano tehnologijo postane parkiranje ali zapuščanje parkirnega mesta mačji kašelj. Pametni sistem Park Assist oceni velikost razpoložljivih parkirnih mest in vas usmeri do tistega, ki ustreza dimenzijam vašega vozila. Nato nastopijo ultrazvočna zaznavala in krmilni mehanizem, ki vozilo namesto vas zapeljejo na parkirno mesto ali z njega. Če je vozilo opremljeno z ročnim menjalnikom, so pospeševanje, zaviranje, prestavljanje in upravljanje sklopke prepuščeni vozniku. Med uvozom na parkirno mesto in izvozom iz njega vam sistem posreduje vizualne in zvočne informacije za zagotovitev varnosti manevra.

 

GRIP CONTROL

Po zaslugi funkcije Grip Control®* (večja vlečna moč) vam mestni crossover Peugeot 2008 pomaga pri vožnji čez ovire na cesti (pesek, blato, sneg). Sistem Grip Control®* v kombinaciji s pnevmatikami Mud and Snow** poenostavi vožnjo s tem avtomobilom na dvokolesni pogon, ki bo tako povsem brezskrbna in hkrati še bolj pustolovska.

 

SISTEM STOP & START

Peugeot 2008 ponuja tehnologijo Stop & Start za dizelske (e-HDi) in bencinske (e-VTi)* motorje. Hiter, učinkovit in tih sistem Stop & Start nove generacije omogoča nadzor nad porabo in nižje emisije CO2. Uporaba je zelo udobna, saj se motor ustavi in ponovno zažene praktično v trenutku in brez tresljajev.

*Na voljo v 2014

 

MULTIMEDIJSKI ZASLON NA DOTIK

Že od stopnje opremljenosti Active je na armaturni plošči v idealnem položaju na dosegu roke vgrajen 7-palčni zaslon na dotik, ki vam zagotavlja intuitiven dostop do različnih funkcij, kot so avtoradio, pribor za prostoročno telefoniranje Bluetooth®, predvajanje glasbenih datotek preko vhoda USB ali funkcije audio streaming, potovalni računalnik in navigacijski sistem*.

* Na voljo z večfunkcijskim zaslonom na dotik, ki je za doplačilo opremljen z navigacijskim sistemom.

kontaktirajte prodajalca