Članek
Obisk svetovne aktivistke in poetičarke Birgitte Jonsdottir v Sloveniji: SMO V VOJNI PROTI ČLOVEŠTVU
Objavljeno Jun 28, 2014

Se še spomnite, ko smo novembra lani, skupaj organizirali obisk znamenitega vodje protestov v Islandiji, Hörður Torfason?

Takrat smo si obljubili, da bomo nadaljevali s povezovanjem s svetovnimi gibanji, aktivisti in politiki prihodnosti. 

Evo, držimo besedo. S Hordurjevo pomočjo smo nagovorili eno najvidnejših aktivistk na svetu, osebo, ki je v najstarejši parlament na svetu (Althing, Islandija) spravila Gibanje državljanov ter Pirate, ki jih tudi vodi. Prostovoljko in veliko zagovornico Wikileaksa, koproducentko videa "Collateral Murder" (http://www.collateralmurder.com/) - ki je z razkritjem nasilja ameriške vojske v Iraku - gre za streljanje novinarjev in celo otrok na ulicah Bagdada - odločilno in trajno zasukal mnenje svetovnega prebivalstva proti tej ultimativno krivični vojni. 

Birgitta Jónsdóttir, svetovna aktivistika, ki sebi pravi, da ni politik, pač pa "poetician", velika borka za človekove pravice ter zaščitnica svobode izražanja, ter njenih prvih protagonistov - Julian Assange, Edward Snowden,Bradley Manning - prihaja prihodnji teden v Slovenijo!

Njen obisk organiziramo in financiramo kot Hordurjevega - z mikrodonacijami. 
Podprete ga lahko tudi tako, da se udeležite osrednje prireditve!

WAR ON HUMANITY | VOJNA PROTI ČLOVEŠTVU je naslov osrednjega dogodka, ki ga organiziramo v sodelovanju s Kino Šiška in se zgodi na nekdanji dan borcev, na dan neodvisnosti ZDA, 4. julija od 17. do 22. ure. 
Vstopnice po 5 evrov bodo namenjene izključno pokrivanju dela osnovnih stroškov in bodo zdaj zdaj na voljo v prosti prodaji. 

Proti fašizmu - z upornim veseljem naprej!

Več informacij na povezavi dogodka tule:
http://www.facebook.com/events/276101475902136/