Članek
6. septembra bo MUMINDAN!
Objavljeno Sep 04, 2014

Ob 100. obletnici rojstva finske pisateljice in ilustratorke Tove Jansson bo v Ljubljani potekal Mumindan.

Mumini sodijo med klasiko mladinske književnosti in obletnica njihove ustvarjalke je pravi razlog za praznovanje.
Mumindan se prične ob 11:00 uri v Kinodvoru na Kolodvorski, kjer bomo predstavili nove knjižne izdaje Tove Jansson založb Sanje in Mladinska knjiga in si ogledali film Mumini lovijo komet. Po ogledu filma vabljeni k ogledu razstave otroških likovnih del o muminih, ki bo vse do 20. septembra na ogled v Kinodvorovi Galeriji. Po filmu se bomo posladkali s tistim, kar imajo mumini najraje: palačinkami z marmelado!


Vrhunec Mumindneva pa se bo zgodil ob 17.30 po ogledu predstave Turlututu pred Knjigarno Zvezdica Zaspanka v Lutkovnem gledališču Ljubljana, kjer bodo v sodelovanju s kulturno ekološkim društvom Smetumet potekale ustvarjalne delavnice. Tjaša Koprivec bo ob otvoritvi nagovorila občinstvo, povedala kratko muminovsko prigodo in tako napela struno radovednosti. Ciril Horowitz Horjak in Gorazd Vahen nas bosta popeljala v deželo stripa, poslušali bomo mumin glasbo, v nebo pospremili 100 muminbalonov, zadišalo pa bo tudi po mumintorti. 

Pridite vsi – veliki in mali.




Mumindan je nastal v sodelovanju založb Mladinske knjige, Sanje in Modrijan, Kinodvora, Lutkovnega gledališča Ljubljana, Veleposlaništva Republike Finske.

Več informacij o obletnici Tove Jansson in Muminih: www.tove100.com