Članek
Priporočila potnikom v primeru obilnega sneženja
Objavljeno Feb 05, 2015

Ljubljanski potniški promet je, zaradi napovedi sneženja v naslednjih dneh, organiziral stanje pripravljenosti. Okrepili bomo izvoz avtobusov in povečali število voznikov, prav tako tudi ekipo na terenu in v Prometno nadzornem centru.

Obvestila o izpadih avtobusov ali večjih zamudah zaradi eventualnih izrednih dogodkov bomo objavljali na spletni strani www.lpp.si in na facebooku »Ljubljanski potniški promet«. Obveščanje bo potekalo vsake pol ure od trenutka,  ko bo obratovanje avtobusov na cestah oteženo.

Priporočamo, da se, v času močnega sneženja odpravite od doma prej kot običajno, saj pričakujemo, da se bo zasedenost avtobusov v času prometnih konic občutno povečala.

Vljudno prosimo za upoštevanje navodil voznikov in ekipe LPP na terenu, prav tako pa tudi za dosledno pomikanje proti zadnjim izstopnim vratom, saj s tem ostalim potnikom omogočite čim hitrejši vstop na avtobus. Starejšim potnikom in potnikom z vozički priporočamo, če je le mogoče, da se izognejo vožnji z javnim potniškim prometom v času prometnih konic.

Voznike osebnih vozil naprošamo, naj ne parkirajo na avtobusnih parkiriščih in končnih parkiriščih in naj upoštevajo navodila ekipe LPP, ki bo na terenu. Če pride do zastoja, naj voznik osebnega vozila ustavi vozilo ob robu cestišča tako, da bo omogočen prevoz intervencijskih vozil in plugov ter avtobusov LPP.