Osmanagićevi najbolj bizarni nategi - 6. del

Objavil/a Roman Vodeb, dne 2019-08-12 ob 11:01:39

Osmanagićeve najbolj »divje« in »nedeljske« (bizarne in greoteskne) posplošitve so naslednje:

Ko govori o piramidah kot »energetskih mašinah«, se prelevi v največjega strokovnjaka za elektromagnetno valovanje in »divje« vpelje »elektromagnetno polje«, pri katerem gre res  za kombinacija električnega in magnetnega polja (ker: električno polje res nastane v okolici nabojev, magnetno polje pa je posledica gibanja nabojev). V svoji »stiski«, ko ne ve več, kako bi bil še bolj prepričljiv »divje« vpelje še podzemeljske vodne tokove in (zakopano) železno ploščo (?!) – kar naj bi po njegovem že kar generiralo znamenito »energijo« teh »piramide«, ki je (da bo bolj elegantno zvenelo) brezplačna in se (to pa je višek njegove nebuloze) prenaša na daljavo in tudi v vesolje, hkrati pa ta »energija« služi kot komunikacijska tehnologija … V svojih »fotošopskih« nategih to energijo, v obliki (laserske) svetlobe, celo vriše v hrib Visočica in jo usmeri v vesolje … Da bi bil bolj prepričljiv, še reče, da »sveta/sakralna geometrija« – seveda med drugim matematičnim balastom vpelje tudi število »Pi« (3,14) (tudi kvadratni koren) – zagotavlja »pretočnost energij« …

Ko govori o podzemnih vodnih tokovih, kot potrditev vpelje vodo (podtalnico), na katero je naletel, ko je kopal svoje tunele … Ne omeni pa, da je geološko logično, da so med zemeljskimi plastmi tudi zajetja podtalne vode – domala povsod po svetu je tako. Vodo na katero je Osmanagić naletel označi za zdravilno, celo kot »informativno« (kar kot senzacionalizem že desetletja govorijo šarlatani povsod po svetu – Osmanagić na pomoč pokliče nekega Japonca, da zveni bolj prepričljivo). Kot veliko kvaliteto razglasi, da ima voda vseskozi isto temperaturo (isto temperatura je tudi v tunelih!), in to razglasi kot izjemnost/senzacijo). Mogoče ne ve, da je temperatura v podzemnih kraških jamah – npr. v Postojnski ali Škocjanski jami (in rudnikih) povsod po svetu približno enaka (niha med 8 in 12 stopinj Celzija), ker je to nekakšna naravna (geološka) zakonitost. Kot kulminacijo norosti pa izpostavi, da, če človek običajni vodi pol ure govori, da jo ima rad, se bo voda spremenila – postala bo »energetska« in/oz. »srečna« voda

Ko koplje svoje tunele, naleti na nanose (okroglo-ovalnega, zaobljenega) kamenja, ki so verjetno povsem naravni (morda tudi  posledica »vodnega dogajanja«, zamrlih oz. usahlih vodnih tokov); označuje jih za zidove (sicer brez maltnega veziva) in (umetne) »zgradbe« … Jasno, da (zaradi fizikalnih zakonitosti) vodni nanosi kamenja ne morejo imeti malte. Fizikalno logično je tudi, da se v določene ožine zagozdi ravno veliko kamenje, fin oz. droben pesek (kamenčki) pa odplavi naprej. Precej nelogično je, da v kamnitih zidovih ni malte oz. betona, po drugi strani pa trdi, da je »betonu« (npr. »K2«) umeten in je NAJtrši na svetu (spogleduje se celo s idejo/tezo, da je v betonu »zazidana«/vtkana železna palica, da bi lažje legitimiziral energijo – ker: 21 metrov pod »betonom« pa poteka pozemni vodni kanal). Če bi se Osmanagić hotel izvleči v tem nelogičnem kontekstu (»betonu« in odostnosti malte v zidu) bi iznajdljivo lahko vpeljal najstarejšo civilizacijo, ki je pred 30.000 leti zgradile piramide in tunele, potem pa bi (intelegibilno) vpeljal drugo civilizacijo, ki je (»iz neznanega razloga«) pred 5.000 leti zasula te prvotne tunele; prva civilizacija je poznala cement/beton, druga pa ne več … Vendar se tega – ob vseh drugih grotesknih racionalizacijah – pač ni domislil. Tako pač pri »motiviranem« človeku/šarlatanu (ujetemu v nanašalne blodnje) delujejo številne racionalizacije.

V vsem tem tunelskem kontekstu – pravi da obstaja 7 nivojev – se ne vpraša, kako naj bi vse te 10-kilometrske tunele razsvetljevali. Za prezračevanje najde prikladno teorijo, o različnih nivojih tunelov in različnih višinah tunelov – kar naj bi dokazovalo inteligentnost graditeljev. Eden od mojih kolegov – po »profesiji« dimnikar – je v tem kontekstu takoj, na licu mesta, razložil teorijo prepiha (in podtlaka), za katero se ne skriva nobena posebna »višja« znanost … Ko Osmanagić razlaga teorijo o zasuvanju tunelov, ne pomisli, da se konsolidirani nanosi skozi leta posedejeo in bi v tunelih/rovih bile vsaj 10-20 centimetrskii posedi nanosov, ki jih v visoškem podzemlju, ko so »odkopavali« tunele seveda ne najdejo! In jih tudi ne morejo najti, ker so rove zagotovo kopali sami – in je bilo to na licu mesta – takoj vidno, vsaj za tiste, ki se nismo pustili kar tako nategniti. To sicer ne pomeni, da tu in tam Osmanagićevi volonterski »kopači« niso naleteli na kakšno votlino, ki jo je prvotno morda izdolbla ravno voda (morda pa pozneje tudi zasula/»zafilala«). To tudi ne pomeni, da kašne nekajmetrske rove niso izkopali kakšni neolitska ali (zgolj) srednjeveški domorodci. Zagotovo pa ne nekaj kilometrske, za katere Osmanagić vehementno pravi, da obstajajo (tudi pod »piramidami«), da pa še morajo še »odkopati«, bolje rečeno »izkopati«.

Med milijoni izkopanih kamnov se seveda slučajno najdejo tudi takšni, ki na nekaj asociirajo – npr. na človeško »stopalo« (tudi stopalo s 5 prsti z obeh strani, ki naj bi služilo kot dolžinska mera), »ženski škorenj«, »srce«, »Boba Marleya« … Osmanagić pa trdi, da so ti kamni delo človeških rok – in to za njim suvereno ponavljajo tudi vsi turistični vodiči, in v izrečeno verjetno tudi verjamejo. (Tisti, ki v to bizarno grotesko ne verjamejo, pač niso turistični vodiči.)

Osmanagić vehementno – seveda v objemu želje po narcistični gratifikacije, torej patološke želje po slavi – razglasi, da so »piramide temeljne zgradbe (tudi) na drugih planetih« … Halo?! Kako bi on to vedel?! Tega se pač ne da vedeti! Obnaša se, kot da je bil že na najmanj desetih planetih po vesolju. To zgolj in samo nakazuje – beri: DOKAZUJE – njegovo psihopatološko podstat temeljne ideje, to je, da so lokalna »brda«/hribi piramide, ki so jih (»najverjetneje«) zgradile tuje civilizacije (pred 30.000 leti). Svoj nateg oz. svojo shizotipsko patologijo – shizotipska motnja je t. r. letentna shizofrenija – stopnjuje do teze, da so ljudje nekoč komunicirali na daljava – tudi med planeti – natančno s pomočjo piramid – piramide kot komunikacijsko sredstvo, kot »kanal« ... No, verjetno je to idejo (zgolj) pobral iz znanstveno-fantastičnih filmov.

Brez posebnih zadržkov in pomislekov daje krila svojim fantazijam; in vpelje celo teleportacijo (prenos predmetov skozi čas in prostor), telekinezo (premikanje predmetov z mislimi, na daljavo), telepatijo (branje misli) in še številne druge psevdoznanstvene koncepte. Če bi bil resen (in psihično »ne(z)moten«) arheolog ali antropolog, si tega ne bi dovolil oz. mu to na kraj pameti ne bi prišlo. V objemu bojazni, da njegove (arheološke in antropološke) teorije (zarote) in (»znanstvena«) odkritja/dognanja, ne bi (vz)držale, vpelje koncept sovražen uradne znanosti, premožne elite, vlade, režima, kar je po drugi strani celo inherentni del domala vseh konstrukcij iz registra teorije zarote.

Videti je – vseskozi se zdi – da Osmanagić svoj groteskno-bizarni nateg izpeljuje iz nekaterih nepreverjenih (»polovičarskih«)  informacij in iz lažnih »dejstev« (merjenj). Osmanagić utrjuje svojo (psevdo)znanstvenost ravno na teh »mašilih«, ki imajo v resnici status »natega«/potegavščine oz. »intelegibilne laži«. Njegova predavanja so obogatena s fotomontažami – npr. hrib Visočica razglasi za »piramido Sonca« in v računalniškem »fotošopu« hrib suvereno retušira (beri: ponaredi/falcificira) v piramido, s čemer naredi vtis na gledalca). Tudi »laserski« svetlobni snop, včasih je vrisana spirala (iz vrha piramide, usmerjen v vesolje) preprosto vriše v hrib Visočica in trdi, da je to ta (skalarna) »energija piramid«. Bio-energiji včasih reče »či«-energija – za vsak slučaj pa vpelje še Reichovo orgonsko energijo, češ da piramide proizvajajo orgonsko energijo, ki jo je – kot koncept – sicer iznašel oz. »iz-želel« psihoanalitik Wilhelm Reich (ki se mu je na kocu tudi t. r. zmešalo – med drugim je želel v akumulator ujeti ženski orgazem). V želji po prepričljivosti – za vsak slučaj – vpelje še »vzpostavljanje energetskega mostu« (med piramidami) – frekvenca naj bi po njegovem znašal 28KHz … Samodejno se mu v predavanja tudi znamenite (vzhodnjaške) »čakre«, s katerimi hoče še bolj legitimizirati svojo (kvazi)znanstvenost in (kvazi)zdravilnost piramid in podzemnih tunelov. Da bo groteska še večja, dodajmo še tole Osmanagićevo bizarno misel: piramida je živa, diha in tudi govori, kar bi pomenilo, da ima (seveda) tudi svojo frekvenco, s katero se »oglaša«.

Razdaljo med hribi (temeljni »brdo«/hrib je Visočica, ki jo je Osmanagić poimenoval »piramida Sonca«, prikroji tako, da vehementno trdi, da trije hribi – »piramida Sonca«, »piramida Meseca« in »piramida Zmaja« – v zračni liniji (če povežemo njihovi vrhove) predstavljajo enakostranični trikotnik s stranico 2180 metrov. Da je bolj prepričljiv in suveren, »na pomoč« pokliče še »meritve« Geodetskega zavoda (BiH iz Sarajeva) – ne ve pa, da se na »Googlemaps«, da to razdaljo izmeriti; in ta razdalja ni 3 krat po 2180 metrov, torej v obliki enakostraničnega trikotnika! (Razen, če vrh »piramida Meseca« raztegne – ker vrh »piramida Meseca« je v resnici plato v površini vsaj tisoč kvadratnih metrov.) Tudi, ko razglaša »NAJprecizejšo (sveto) geometrijo« – ploskve štiristrane piramide naj bi bile v skladu s severom oz. z vsemi štirimi stranmi neba – tudi falcificira; kompas mu služi zato, da utrjuje svoj arheološko-atrpološko-geološki nateg. Moj kompas (inštaliranega imam na GSM) je (na »piramidi Sonca«) kazal čisto drugače, kot trdi Osmanagić ...

PS: https://www.roman-vodeb.si/

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
2
Roman Vodeb
0
Jan 17, 2021
Svaka čast Srbom/N1: https://www.youtube.com/watch?v=gUzBXQT-gWU

Izvan okvira: Gost Semir Osmanagić - YouTube

Semir Osmanagić, osnivač fondacije Dolina bosanskih piramida, rekao je danas za N1 da visočke piramide imaju svjetsku pr
#2
mark
0
Aug 13, 2019
joj koliko slovenskih turistov obišče te piramide in v te halucinacije trdno verjame... in se pridejo povezati s to piramido

bosanci so tako zelo nategnili te 'turiste' da še sami kopljejo tunele
#1
Roman Vodeb
Roman Vodeb
Objavil/a 2019-08-12 11:01:39 (Aug 12, 2019)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Dijaški protesti, globe ...
Tožarjenje
Samo JA je JA in NE je NE?!
Moje portretiranje
Intervju – o marsičem (»Roman Vodeb Live«)
Roman Vodeb 'Live' - o marsičem
Mila Alečković in v teorije zarote ukleščena Srbija
Cepljenje in teorija zarote
Trojni umor
Kako cenzurira DELO
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ŠPORT
(19)
LGBT
(17)
ZZZDR
(13)
Freud
(10)
CSD
(6)
RAAM
(5)
eu
(4)
1968
(4)
geji
(4)
MOM
(3)
Film
(3)
FDV
(2)
WC
(2)
oče
(1)
mati
(1)
NOB
(1)
SURS
(1)
RKC
(1)
tek
(1)
FSD
(1)
gurs
(1)
OKS
(1)
SKZP
(1)
ONA
(1)
FF
(1)
RTH
(1)
LMŠ
(1)
seks
(1)
self
(1)
DUTB
(1)
sd
(1)
Jung
(1)
sex
(1)
IŠČI PO ARHIVU
April 2021
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj