Cepljenje in teorija zarote

Objavil/a Roman Vodeb, dne 2021-01-13 ob 16:14:31

Kot mi je znano, se pri nas že vsaj dve desetletji (v svetu pa še dlje) v javnosti pojavljajo nasprotovanja proti cepljenju. Nekateri se pri na javno izpostavljajo že vsaj nekaj leti - prednjači Gregor Kos, ki je bil s svojim političnim gibanjem/stranko konec koncev pred enim letom tudi vlagatelj 5000 podpisov preko katerih je želel spremeniti cepilsko zakonodajoo. V Srbiji, kjer je anticepilska kampanija v teh časih zelo velika, je ideološki vodja "antivakcerjev" ena od dveh politično spodletelo angažiuranih psihiatrinj, to je Jovana Stojković (druga je Mila Alečković). Obe sta ujeti v znamenito teorijo zarote."Antivakcinerjev" je v Srbiji veliko, ker je tam teorija zarote t. r. mains stream. V Sloveniji pa so mnogi pravtako obsedeni s proticepilsko logiko. Ti "proticepilci" so v teh časih toliko bolj prepričani, da je cepljenje - npr. proti COVID19 - škodljivo ali celo smrtno nevarno, kar po psihoanalitični pecepciji gravitira k teorijam zarote.

Eden najbolj izpostavljenih borcev proti cepljenju je nedavno objavil tudi twitt, v katerem je vehementno - brez kakršnegakoli preverjanja - trdil, da se zaradi cepljenja proti COVID19 (v Sloveniji) zgodil prvi smrtni primer - s pripombo, da je bil ob tem še (za)ukazan medijski molk.

"Prva smrtna žrtev prej povsem zdrave osebe zaradi cepljenja proti kovid tudi že v Sloveniji. In ukazan medijski mrk"

Gregor Kos je medijsko izpostavljen politični aktivist, ki vodi stranko "Za zdravo družbo", ki trdi, da  "trdno verjame v znanost" (ki ni skorumpirana). In dodaja: "Tudi zato smo začeli zbirati podpise za predlog zakona za opustitev obveznega cepljenja .../.../... Lani so nas farmacevti prepričevali, da potrebujejo 10 do 12 let za razvijanje varnega cepiva. Zdaj je to nenadoma nepomembno."

Glede na to, da sem se z dotičnim FDVjevskim politologom na temo teorija zarote - takrat pač v zvezi s tehnologijo 5G - že soočil oz. "spopadel" v Faktorju, se čutim dolžnega in poklicanega, da par stveri dodam.

Z dotičnim Gregorjem Kosom sva se t. r. »spopadla« oz. soočila – in to na mojo pobudo, on pa je pristal na »pogovarjanje« – pred enim letom že v oddaji Faktor. Poprej sem si seveda ogledal  številne njegove intervjuje in predavanja. Lani me je zbodla predvsem njegova aktivnost naperjena proti vpeljavi tehnologije 5G, vedel pa sem tudi, kako je politično angažiran v svojem »gibanju« oz. stranki »Za zdravo družbo«. Vedel sem za njegovo proticepilsko politično držo, ki sem jo zelo hitro znal povezati s teorijo zarote, ki jo kot psihološki fenomen proučujem že nekaj let.

Največje »paciente«, torej »konspirologe« sicer najdem v Srbijo – v svetovnem merilu je najbolj znan patron iz registra teorije zarote Anglež David Icke in Američan Alex Jones. V Sloveniji pa je Gregor Kos med vodilnimi – vodilni med formalnimi intelektualci, ki ima sicer magistrsko izobrazbo (na družboslovnem področju, FDV). O kakšnem cepljenju, tehnologiji 5G ali gensko spremenjeni hrani seveda nima pojma. In kot tak mi je bil kot naročen za direktno soočenje v navezavi s teorijo zarote.

Seveda se takšnim kot je on ne da čisto nič dopovedati, saj imajo takšni »zarotniki«/»konspirologi« identično »železno logiko«, kot je sicer značilna za shizotipsko motene osebnosti in/oz. za psihotike/shizofrenike. Psihoanalitično interpretacijo teorije zarote sem sicer najbolj detajlno proučeval na bosanskem psevdo-arheologu Semirju Osmanagiću (znanje je po teoriji o bosanskih »piramidah« v mestu Visoko). Od Slovencev pa so mi bili ob Gregorju Kosu (in njegovem pajdašu »stavbnemu biologu« Igorju Šajnu) najbolj fascinantni še mnogi gostje oddaje »Klepet ob kavi« – npr. »duhovni šepetalec« Matjaž Obranovič, Zoran Železnikar (s tezo o votlosti zemlje), Valentin Rozman, Gregor Škerl, Stojan Svet, deloma pa tudi »samostojni raziskovalec« Anton Komat. Nekajkrat sem šel gostovat v to spodletelo oddajo samo zato, da sem dokončno izoblikoval psihoanalitično interpretacijo teorije zarote, seveda navezujoč se na Freuda in dva njegova spisa iz leta 1907 in 1908.

V osnovi lahko rečem, da so »patroni« a la Gregor Kos imeli kot otroci močno avtonomno mišljenje (sami sebi so zaupali, ne pa staršem) na področju nekaterih intenzivno »oenergetenih« misli –  beri: na področju čustveno (libidinalno) »oenergetenih« razmišljanjih. V psihoanalizi govorimo o t. i. libidinalni ekonomiji in Freudovem originalnem izrazu (besetzung, angleško cathexis) – v Sloveniji pa se ta psihoanalitični izraz prvotno prevajal kot »zasedba«, zadnje čase »Investicija«, Branko Gradišnik pa nemški »besetzung« prevaja v »nabitost« (z energijo).

Lucidni otroci so se v objemu svoje vedoželnosti včasih zoperstavljali določeni interpretaciji (razlagi), v kateri so jih starši – kot prve avtoritete – zavajali, se jim lagali. Nekateri »pametni« otroci so tako razvili svoje avtonomne interpretacije (razlage) – npr. na področju spočetja in rojstva otrok, v zadnjem stoletju pa tudi na področju verjetja v nadnaravna bitja a la Miklavž, Dedek Mraz/Božiček – in se tako zoprstavili oz. uprli tem prvim avtoriteta. In to paradigmo »upiranja uradnim avtoritetam« so ponotranjili oz. jo kot vzorec ohranili. Ob primerni sprožilcih se jim – govorimo o »konspirologih«/»zarotnikih« – v odraslosti ta paradigma simbolno aktivira. V glavah se jim posledično začnejo porajati izjemno močni, vendar lažni – torej »nori« – občutki, da jim določene avtoritete lažejo – na podoben način, kot so jim v otroštvu lagale takratne prve avtoritete (starši). Te avtoritete so zdaj, v odraslosti, lahko različne – od: »uradna znanost« (npr. uradna medicina), vlada/država, »globoka država«, »svetovna mafija« (v katero so navadno vpeti magnati/mogočneži a la George Soros Bill Gates …), »svetovni bankirji«, pogosto tudi t. i. »iluminati« (prostozidarji), med najbolj bizarnimi so pač nezemljani.

Na podoben način kot se mali deček zoperstavljal svojim staršem, ko so mu lagali okrog seksualnih detajlov v povezavi s spočetjem in rojstvom otrok (kar je v tem kontekstu poudarjal Freud) ali pa na področju mitološki bitij a la Mikavž, Dedek Mraz/Božiček (tudi Špicparkeljc, zobna miška, dobra vila, palčki …), se »konspirologi«/»zarotniki (a la Gregor Kos) zoperstavljajo uradni znanosti, vladi (ukrepom). V vsem vidijo neko zaroto proti človeštvu

Treba je poudariti, da gre navadno za narcistične posamezniki – karakterno so osebnostno zelo podobni verskim gurujem – ki se v javnosti za nameček še senzaciojnalno izpostavljajo in hočejo v svojih trditvah zmagati, imeti zadnjo besedo. Nikakršnega obžalovanja ne poznajo.

Ne pozabimo, da je ravno Gregor Kos (kot predstavni sovjega političnega »gibanja«) lani pred dokončnim izbruhom epidemije oz. pandemije novega korona virusa, v Državni zbor vložil 5000 podpisov za spremembo zakona o cepljenju, ki je v veliki meri sedaj vezan tudi na COVID19. Namesto da bi se sprijaznil, da je bil že takrat takoj poražen in da so mu sedaj, ko je cepljenje edina rešilna bilka v korona-krizi, t. r. zrasla še oslovska ušesa, je še izjemno ponesrečeno twittnil, in na ta način želel umetno ohraniti digniteto svojega Ega – češ, da ima, skupaj s svojim političnim gibanjem/stranko, prav.

Drugače rečeno: okrog vratu si je sam nadel zanko, potem pa začel še opletati z glavo – torej s ponesrečenim twittanjem – in se na ta način sam »obesil«, se osmešil in na zelo škodljiv način vplival na družbo. Nekaj slepi ovčic se pač lepi na njegovo karizmo, kar se za narcise »spodobi« oz. kot je za tovrstno paradigme – zaradi fenomena (psihoanalitičnega) transferja – še kako značilno.

Treba je še namigniti, da javno izražene misli, apeli in pozivi teh »zarotnikov« zanje, za njihovo psihično realnost, niso zlagani, pač pa v sebi čutijo pristnost njihovih občutkov. Sami sebi tako suvereno lažejo, da si še sami sebi (zracionalizirano) verjamejo. Po domače povedano: oni ne vedo, da jim je logika podivjala, da so njihovi občutki spodleteli, t. r. nori. Oni iskreno mislijo, da s svojo družbeno aktivacijo koristijo družbi. In na tej točki se hudo motijo. Vsi ti »zarotniki« so zelo škodljivi za družbo, ker zavajajo mnoge slepe in vodljive ovčice. Po mojem videnju bi jih bilo treba sankcionirati.

PS: To moje razmišljanje je bilo povzeto na Nova24TV.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Roman Vodeb
Roman Vodeb
Objavil/a 2021-01-13 16:14:31 (Jan 13, 2021)
Starejša objava Novejša objava
KATEGORIJE OBJAVE
ZADNJE OBJAVE
Razočarana gospodinja Liza Kurtz Potrebuješ
Dijaški protesti, globe ...
Tožarjenje
Samo JA je JA in NE je NE?!
Moje portretiranje
Intervju – o marsičem (»Roman Vodeb Live«)
Roman Vodeb 'Live' - o marsičem
Mila Alečković in v teorije zarote ukleščena Srbija
Cepljenje in teorija zarote
Trojni umor
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
ŠPORT
(19)
LGBT
(17)
ZZZDR
(13)
Freud
(10)
CSD
(6)
RAAM
(5)
geji
(4)
eu
(4)
1968
(4)
Film
(3)
MOM
(3)
WC
(2)
FDV
(2)
seks
(1)
self
(1)
DUTB
(1)
sd
(1)
sex
(1)
Jung
(1)
oče
(1)
mati
(1)
NOB
(1)
SURS
(1)
RKC
(1)
tek
(1)
FSD
(1)
gurs
(1)
OKS
(1)
SKZP
(1)
ONA
(1)
FF
(1)
RTH
(1)
LMŠ
(1)
IŠČI PO ARHIVU
April 2021
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj