Članek
ČAS NEOLIBERALIZMA IN ŽELJE PO SPREMEMBAH V NOVEM, VARNEM IN PRAVIČNEM SISTEMU...
Objavljeno Mar 12, 2015
Opažam, da se večina vas sprašuje, kaj se dogaja, da je naša družba postala tako skorumpirana in pokvarjena, kaj je temu vzrok, saj smo nekoč slavili daleč na okoli, kot urejen, pošten, delaven in kulturen narod. Živeli smo dokaj dobro, odlično, bi se temu moglo reči, če to primerjamo z današnjim časom. Res smo spadali pod Jugoslavijo, pod režim socializma in komunizma, le da tega zadrtega komunizma, kot so ga imeli na vzhodu, pri nas ni bilo čutiti. Bili smo srečni, vsi zaposleni, izšolani, ozdravljeni, če smo bili bolani, bili smo pa tudi cenjeni, spoštovani, socialno varni in družba kot taka je bila za večina nas zdrava.

Kaj je, tisti pravi vzrok, da se je v našo družbo naselilo toliko gorja, korupcije levih in desnih in to prav v krogih politike in strank, katere bi morale skrbeti za dobrobit državljanov. Temu pa še zdaleč ni tako! Vsa leta po osamosvojitvi je skrb politikov le ena, kako čim prej obogateti, postati del kapitalske druščine v tej državici in se dokopati do korit dobrin, ki so se ustvarjale vsa povojna leta 2.sv. vojne. Vlade se menjavajo vsa ta leta, kot po tekočem traku, v večino politikov, pa se že ob prvem vstopu v parlament, naseli le ena sama misel, kako po najhitrejši poti priti do državnih pooblastil, ki bodo omogočala pridobiti avtoriteto in zaupanje med državljani, istočasno pa poskrbeti za svoj žep, izkoristiti in se po najkrajši poti obogatiti. Nikomur pa ni mar, za državljane, kateri so jim zaupali in ki osiromašeni in obubožani, čakajo na boljši jutri.

Novi sistem pokvarjene demokracije in neoliberalizma je mnogim dal možnosti, kako se prikopati v bogatejši sloj družbe. Tukaj pa so prvi nastopili prav tisti, kateri so na ta trenutek čakali dolgega pol stoletja, da se dokopajo do vseh dobrin, ki smo jih vsi ustvarjali v socializmu. Nastopaško in podmolklo so prevzeli vajeti naše bogate državice, klerofašistične, domobranske elite pokvarjenih politikov desnice in z vso vnemo pričeli ropati to deželo. Lačni oblasti in dobrin, se prikrade še vsa smetana RKC_ja in povezani v pokvarjeni druščini, pustošijo kot tirani nad ostalim ljudstvom in nad vsemi dobrinami.

Ropajo naša podjetja, banke, skrbijo za izkopavanje kosti, povojnih pobojev, uveljavljajo svoje pravice, prilaščajo se vsega v naravi, tudi tistega, kar je država po nacionalizaciji odkupila in ne ustavijo se pri vsem ropu. Tako še danes vztrajno kopljejo s svojimi orlovimi kremplji, da pokončajo to državico. Ne bodo se umirili, rovarili bodo še naprej, njih cilj je to deželo popolnoma izropati in uničiti, po izropanju pa jo priključiti Avstriji ali Nemčiji.

Ne opevajo Slovenijo, ker bi jo imeli radi, jo ljubili, če bi bilo kaj na tem, jo ne bi izropali, temveč bi skrbeli, za dobrobit države in nje državljanov. Ni jim stalo do tega, z RKC prav vneto novačijo in skrbijo za razdor med ljudstvom in ne za povezovanje ljudi, kakor to prikazujejo. Ni jim več za zaupati, izigrali so nas med drugo sv. vojno in poskušajo nas tudi danes. Z njihovimi dejanji so pokazali in že neštetokrat dokazali, da niso odkriti, pošteni, le oni naj bi bili tisti najvažnejši in povezani v trop ovac z njihovim vodjo J. Ivanom Janšo.

Z žalostjo in ogorčenjem opazujemo, kako se ti ljudje z vso vztrajnostjo trudijo in bojujejo, da bi svoje težave rešili z metodami preteklosti. Teh težav pa je veliko in kakor so povezane s preteklostjo, tako so s sedanjostjo in se bodo nadaljevale tudi v prihodnosti. Večinoma pa te njihove metode obnašanja izhajajo iz preteklosti in za sedanjo vso družbo, predstavljajo težko breme. Vse dosedanje vlade, ki so bile in so še izgubljene v svojem strastnem boju, poskušajo na vse standardne načine, doseči varnost in moč, za razvoj in napredek. Želijo biti stabilne, ob vseh teh raznih spremembah in spotikanjih, to pa bo v tem času in v tem neoliberalnem sistemu, zelo težko doseči. Zato smo prisiljeni poiskati novi sistem, v katerega bomo verjeli in v katerem bo zavladala poštenost za vse ljudi, varnost, ustvarjalnost, predvsem pa solidarnost in povezovalnost med ljudmi…

ŠE VELIKO ZANIMIVIH PRISPEVKOV IN ZANIMIVIH KOMENTARJEV

PRIDRUŽI SE NAM IN KLIKNI NA POVEZAVO

https://www.facebook.com/groups/1522147691378119/

Fotografija osebe Romano Rajkov.

KJE VAS ČEVELJ ŽULI  https://www.facebook.com/groups/1522147691378119/