Članek
NE IZPOSTAVLJAJTE FOTKE SVOJIH OTROK IN VNUKOV NA FB. STRANEH, delite naprej v čimvečjem obsegu...
Objavljeno Mar 15, 2015

Ugrabitelji naj bi fotografije srbske deklice in vse potrebne podatke odkrili na spletu

Srbski mediji poročajo, da so trije francoski državljani, ki so v petek v Beogradu sredi belega dne iz rok matere iztrgali in tako ugrabili dveletno deklico, policistom dejali, da so preko ovnega spleta našli fotografije deklice iz Beograda, ki je izredno podobna hčerki ene izmed osumljenk za ugrabitev.

Trojica se je zato odila v Srbijo, da bi deklico ugrabila in jo izkoristila za sodni boj v primeru skrbništva. Policistom naj bi dejali tudi, da potni list, ki so ga želeli uporabiti za dekličin prestop meje, pripada hčerki 26-letne osumljenke.

Ženska naj bi namreč želela ugrabljeno deklico, ki je po njenih besedah neverjetno podobna njeni hčerki, odpeljati na francosko sodišče, kjer bi z DNK analizo zavrnila zahteve njenega biološkega očeta. Slednji naj bi svojo biološko hčer videl le enkrat v življenju, tako da ne bi opazil, da ne gre za njegovega otroka, predstavniki pristojnih institucij pa ne bi opazili, da ne gre za isto deklico, kot je tista na fotografijah dokumentov. Tako naj bi ženska želela dobiti polno skrbništvo nad svojim otrokom.

Aretirani, gre za dve ženski in moškega, naj bi policistom dejali, da bi ugrabljeno deklico nato vrnili v Srbijo.

Gre za zelo nenavadno zgodbo

Ali so njihove izjave verodostojne, še ni jasno. Srbski policisti so namreč sporočili, da so od francoskih organov prejeli podatke, da so vsi trije aretirani stari znanci policije.

Policijska preiskava še poteka, tako da bo treba počakati na prave razloge ugrabitve deklice.

Sicer pa je oče deklice za srbske medije dejal, da so otroka pregledali tudi niki, a kakšnih telesnih poškodb niso odkrili. Ker je deklica delovala odsotno in se ni odzivala tako kot običajno, so se zdravniki odločili oiti toksikološke preiskave, saj obstaja sum, da so ji ugrabitelji dali pomirjevala. 

Sicer pa, ko sta jo starša želela preobleči in ji zamenjati pleničko, je deklica kričala in se branila. Oče je dejal, da so jo ugrabitelji preoblekli v druge obleke.

Oče ugrabljene deklice je včeraj zvečer s svojega Facebook profila izbrisal vse fotografije svojega otroka.

Razmislite, ali boste na spletu objavili fotografije svojih otrok. Oče ugrabljene deklice s Facebooka umaknil vse fotografije svojega otroka. 

Glede na to, da naj bi ugrabitelji fotografije srbske deklice odkrili na svetovnem u, je treba še enkrat poudariti, naj starši dobro razmislijo, preden objavijo fotografije in posnetke svojih otrok na družbenih omrežjih in spletu.

Nasmejan otrok med kopanjem je ljubka fotografija, toda ali res sodi na družbeno omrežje? Nekaj nasvetov za starše, ki fotografije svojih otrok objavljajo na Facebooku in drugih družbenih omrežjih.

V uredništvu 24ur.com smo namreč z lahkoto odkrili Facebook profil očeta ugrabljene deklice, na katerem so bile še do včeraj zvečer objavljene številne fotografije otroka in celotne družine – njegov profil je bil namreč odprt za javnost in ni bil zaščiten. V večernih urah je nato oče umaknil vse fotografije in podatke o otroku in družini.

Nekaj fotografij je objavila tudi mati ugrabljenega otroka. Zanimivo pa je, da sta fotografije ugrabljene deklice všečkala in komentirala tudi najmanj dva človeka, ki sta Francoza in sta oba Facebook prijatelja tako očeta kot matere srbske deklice. Na profilu obeh staršev je bilo moč izbrskati tudi številne pomembne podatke o družini.

Razmislite o tem, koliko vaših prijateljev na družbenih omrežjih deli in všečka sliko vašega otroka ter koliko prijateljev vaših prijateljev to vidijo. In tako naprej ... Tako izgubite nadzor nad fotografijami vaših otrok. Sicer pa je treba opozoriti tudi na to, da se na u že lahko dobijo programi, ki delujejo na prepoznavi obrazov, opozarjajo srbski mediji.

ŠE VELIKO ZANIMIVIH PRISPEVKOV, ZGODB IN KOMENTARJEV

PRIDRUŽI SE NAM IN KLIKNI NA POVEZAVO

https://www.facebook.com/groups/1522147691378119/

Fotografija osebe Romano Rajkov.
KJE VAS ČEVELJ ŽULI  https://www.facebook.com/groups/1522147691378119/