Članek
PREVELIKI BEDAKI SMO MI OD FINCEV
Objavljeno Nov 04, 2015

Še veliko bi morali pri nas postoriti, če bi se želeli enačiti s Finci, mentaliteta ljudi se v teh dveh državah, kot smo mi in oni, povsem razlikuje. Nas Slovencelnev so samo velike želje po lepem in brezskrbnem življenju, njih Fincev, pa preudarne zahteve od vse pristojne golazni državnikov in služb, ki skrbijo za sodoben razvoj v njihovi družbi.

Tam je ljudstvo tisto, ki ga morajo poslušati vsi, ki delajo in so zaposleni, kot politiki, poslanci, ki zastopajo in zagovarjajo stališča in zahteve ljudstva, pri nas pa je to ravno obratno, državljani smo smeti in odvečna prtljaga nadutih politikov, ki moramo biti tiho, delati in se ravnati po zahtevah in ustavi nekaj sodnih mandeljcev, kateri si ustavo sproti izmišljujejo. Strogo moramo prisluhniti in spoštovati vse pomembne predstojnike državnnih služb, spoštovati koruptivne sodnike in slediti, kar nam narekujejo pametni politiki, ki nas bodo vsak čas prikrajšali za vse pravice, mastno plačujemo jih pa mi, le v tem se ne razlikujemo od Fincev.

Drugače pa oni živijo večji del dneva in noči na svetlem in lahko sledijo politikom, da jim ne kradejo, pri nas pa je več ur trdne teme in slediti jim ni več mogoče, ne politikom, ne tatovom, ne korupciji, ki jo imamo že vse povsod, od bank, sodišč pa do parlamenta in vlade, pa tudi na sedežu vrhovnega vodje ni nič drugače, povsod sama mafija. Pozabimo lahko na plačilo brezdelja, to ni Finska, to je Karantanija sužnjev in pohabljenih koruptivnih mafijcev, kateri z nakradenim uživajo, po sodiščih pa javkajo, da so bolani, dejansko pa jim je omogočeno, da se prosto gibljejo po celem svetu...