Članek
Življenje skozi čas trplenja, zavisti, vojn in bogatenja, ljubezen do sočloveka pa umira
Objavljeno Dec 11, 2015

ČAS JE ZA NOVO SISTEMSKO UREDITEV, ČAS ZA SREČNO MIRNO IN USTVARJALNO ŽIVLJENJE

Le tega pa nam lahko nudi, večja povezanost z naravo, strpnost do nje in do ljudi, veliko več ljubezni do sebe in soljudi..., od nas pa je odvisno in zavisi, kako, na kakšen način smo to pripravljeni sprejeti in spoštovati! Dovolj nam je izkoriščevalskega, uničujočega sistema, dovolj neoliberalov kapitala, mafije iluminatov, ki sejejo vojne, dovolj beguncev, kateri morajo zapuščati svoja ognjišča, dovolj trplenja in sovraštva po svetu.

Pa naj pričnem to pisanje iz samega govornega prispevka V SPOTU, kateremu sem tudi sam namenil nekaj besed in dobro bi bilo, da mu tudi sami vsaj prisluhnete. http://za-misli.si/subkultura/2638-komentiramo-o-beguncih                              

- klik na napis Komentiramo: o beguncih- glavna slika!

Boštjan Videmšek, Tomo Križnar in Luka Mesec so komentirali izjave o beguncih.

Vsi trije so lepo povedali, najčistejše resnice pa se je dotaknil Križnar in dobro mu je prisluhniti, še posebno v zadnjem delu govora. Podpiram njegove besede in lahko tudi sam povem, da ga zelo cenim. To je človek, ki živi življenje v sožitju z naravo, h kateri bi se morali vračati tudi mi vsi, iz duše pa mu sije ena sama dobrota humanizma, ljubezen do človeka in vsega čistega, kar potrebuje človek, le da tega ne dojame. Jaz vam v tem prispevku nimam namena pisati o beguncih, dotaknil pa bi se na kratko njhovih besed, o življenju nas ljudeh.

Tehnološko smo ljudje postali zelo napredni, preveč popolni in od tega ludila tehnologije, tudi že odvisni, zato nam ta zmogljivost komunikacije v danem času kroji življenje. Zanemarjamo pa hotenja naravnega ciklusa, ki se v evoluciji delovanja, vsaki dan glasno oglaša, govori kako živeti, vpije, se že na ves glas dere, le da mi ne znamo poslušati, ne želimo slišati in prisluhniti...(»Kaj za hudiča se toliko dajemo, v tej družbi kaosa, kot ga živimo sedaj, po kakšnih nazorih in načelih bomo živeli, v družbi na splošno, ne glede na posameznike. Evolucija narave je tista prava, zakonita vrednota in mati, po kateri se moramo ravnati, živeti in ne, da nam ena naduta religija, zasanjana vrsta ljudi v naši sredini, vsiljuje svoja načela in pravila!«)



Narava je tisti Bog, ki nas usmerja, kako naj živimo, kako naj ljubimo, kako se moramo obnašati, kako biti uspešni. Na ta svet smo poslani z nalogami, ki jih določa narava in ne človek, posamezni ljudje si venomer želijo okoriščati, izsiljevati neka svoja pravila, ki so pisana njim na kožo, še zdaleč pa ne vsem ljudem, kateri si želimo ponovno približati naravnemu toku  življenja. Ponovno se moramo pričeti zalagati, da bomo spoštljivi in pozorni do naravnih zakonitosti in zahtev, ki nam jih sporoča narava in ne venomer nasedali pametnjakovičem, ki nam vsiljujejo svoja načela in sedanji roparski sistem, jim to tudi omogoča. Do kdaj si bomo dovoljevali, da z nami manipulirajo vsi tisti, ki prezirajo vse drugo in drugačno, kar ni po njihovih načelih.

Edina resna alternativa sedanjemu zločinskemu družbenemu sistemu je nov družben sistem Bio-Humanizem, ki nas uči, kje so te meje in zakonitosti, do katerih smemo, v njem so zapisane vse zakonitosti, povezane z naravo, kanček tega, sem omenil že v pisanju. Sistem, ki omogoča uvajanje in delovanje skupnosti na osnovi neposredne demokracije, kar je pogoj za sodelovanje vseh na osnovi politične pravice, saj ta postane osnovna človekova pravica za soupravljanje javnih družbenih zadev ter temelj za uresničevanje prave demokracije in obče dobro.


Res bi bil že čas, da se v Sloveniji prebudi razvojna iniciativa za spremembo družbenega sistema in da pokažemo svetu, kaj je prava demokracija ter uvedemo nov družben sistem, ki bo omogočil Sloveniji spet učinkovit razvojni proces in perspektivo, za zdravo življenja slehernemu državljanu te prečudovite Slovenije, ki je biser naravnih lepot.
Zakaj bi si komplicirali življenje v tej deželi, če ga lahko živimo v harmoniji z naravo, ki nam je naklonila toliko lepot? Ta dežela ne potrebuje diktatorne ljudi, da nam vladajo, potrebuje le razumne z velikim srcem, ki jim ljubezen do sočloveka ni tuja, da bodo v prvi vrsti, znali prisluhniti sebi, sočloveku in še posebno naravi, le to bo uspeh za vse nas in za zdravo cvetočo družbo !!!

- ker pa se ta moja pesem prilagaja temu zapisu, sem še to objavil...

ŽIVLJENJE SKOZI ČAS

Vodile so poti,
nas vse v življenje,
že kot otroci,
hodili smo po njih,
vsi srečni in
brezskrbni.
Ko nič še nismo
mi slutilii,
da tudi trnje
vse bodeče,
bo na njih.

Vsi mi,
nedolžnih duš in
čistih mladih src,
se veselili smo
življenja, igrali
smo se ravbarje,
žandarje,
za nas le važno je bilo,
vsakdanje se igranje.

Ko mi hodili po poteh,
vseh mladih,
naših let,
vsi brez skrbi,
pričakovanj velikih.
Smo se učili,
da znali bi, v
življenju,
kaj veljali,
koristni bi bli in
družbi še kaj dali.

Študirali in delali,
za sebe in
družbi tej,
veliko dali,
zdaj mi, ko
ostareli bomo,
nam vse pokradli.
Kar smo zgradili
in privarčevali,
na stara
leta mi, še
reveži postali,
saj vsak čas bomo še,
brez penzij vsi ostali.............. avtor: romano r.