Članek
Umazana in lažnjiva kampanja desnice in RKC_ja pred referendumom
Objavljeno Dec 18, 2015

- komentiram na včeraj objavljen prispevek, ki ga imate moč prebrati pod to povezavo Svet24.si - V ozadju sta denar in nova stranka

Spoštovani, kot sami lahko vidite iz tega prispevka, kam pes taco moli že ves čas, odkar se je pričelo sprejemanje zakona o izenačitvi pravic, ki naj bi veljale za vse državljane, tudi tiste, ki so v manjšini. V tem prispevku ne bom omenjal veliko teh besed o referendumu, da me ne bo kdo držal za predvolilni molk. Sicer pa je še en dan, da se imamo možnost izprazniti dušo, kolikor na je volja, brez, da kršimo kaki zakon.

Če vzamete v obzir Janšo in Primca, ki jih kršijo že ves čas propagande, da ne omenjam Janšo, ki ima na glavi razne kršitve že odkar ga poznamo v politiki in kar dobro shaja. Tudi sedaj, samo dobro pomislite, koliko si dovoli sedaj ta skorumpirana nesnaga…..« Za samo promocijo še ne ustanovljene stranke, si je dovolil kar malo preveč, se vam ne zdi tako?«… Kot sem pisal že v predhodnih nekaj člankih in sumil, da gre pri tem referendumu za načrtno promocijo v prid skrajni desnici, pa so me nekateri opominjali, da naj ne bi bilo te povezave…., sedaj vidim, da nisem bil v zmoti.

Danes smo priča tej pretkanosti teh dveh podgan Janše in Primca, priklopnik Zevnikarjeva, kateri so peruti že kar prerasle in vsak čas jih bo od vzvišenosti pričela vlačiti kar za sabo….« Pokvarjenci, promocijo si delajo na račun in v škodo državi«…, namesto, da bi se iz tega denarja, ki ga ni malo in ki se bo porabil za referendum, nahranilo lačne družine po Sloveniji. To pa so podmolkle podlasice, ki gradijo svoje interese in na novo nastale projekte, na nesrečo manjšine in na račun nedolžnih otrok v naši družbi in državi…« Pa kje mi živimo dragi moji sodržavljani?«...., poleg te drhali pa jim ob strani stoji še RKC z kleri, ki bi pljuvali tudi v svoje sklede, samo, da imajo prosto moč do vpliva v tej državi, pa tudi, če se kršijo zakoni.

V RKC se požvižgajo na kršitve zakonov in jih tudi ne spoštujejo. Sami se držijo le zakonov Rima in cerkve, na državne pa se požvižgajo. Kršitve RKC pa ni zaslediti samo sedaj, ko se sprejema in je v proceduri ta zakon, ki nam so ga ustavni sodniki - desnica in RKC vsilili, da se o tem zakonu državljani odločamo na dragem in za državo obremenilnem referendumu…. Še veliko primerov bi se dalo našteti, kjer si cerkev samovšečno vzame stvari v svoje roke, brez spoštovanja ustavnih zakonov in državljanskih pravic, ki jih naj bi očitno morali upoštevati samo državljani. Tej pokvarjeni cerkveni svojati, so pa tudi krila prerasla vse meje vzdržnega v naši družbi in čas bi bil, da bobu končno rečemo bob in cerkev strogo ločimo od države.

»Ti potomci in simpatizerji domobranske svojati RKC, so nam vsem državljanom postajajo že precej nevarni«… sporočilo, kot ga je omenil in zapisal novinar zapisa Svet24.si - V ozadju sta denar in nova stranka, da so ustrahovani s strani cerkvenih lobijev, kaj se lahko objavi v javnih občilih… (»Kaj menite spoštovani državljani, bomo še dolgo trpeli to svojat, da nam kroji naša življenja, ali pričeli nekaj ukrepati, vse skupaj postaja že preveč nevzdržno in nevarno do vseh nas!«) V samem prispevku, ki ga je objavil SVET24, je lepo napisano, kaj vse si dovolijo kleri, v cerkvah - pred cerkvami širijo razne laži na temo zakona o družini, s tem pa kršijo zakon, ker niso organizator kampanije. In kdo od oblasti kaj ukrepa, nihče nič - delajo, kar jih je volja.

Gre za kršitev Zakona o volilni in referendumski kampanji in pravil v zvezi s kampanjo. 4. člen zakona je namreč jasen: (»Predvolilni shodi niso dovoljeni v prostorih državnih organov, organov samoupravnih lokalnih skupnosti, javnih zavodov in drugih oseb javnega prava ter v prostorih verskih skupnosti, razen kadar je verska skupnost organizator referendumske kampanje.«) Hkrati je treba upoštevati še to, da se javni shodi v zvezi z volilno ali referendumsko kampanjo štejejo za volilno oziroma referendumsko kampanjo. Prepričevanje ljudi v cerkvah pa so nekateri verniki že kaznovali sami. V Sveti Trojici v Slovenskih Goricah in Destrniku je prav zaradi tega sveto mašo zapustila polovica ljudi.

Kot lahko preberemo in neke stvari tudi sami opazimo, kaj vse se drzne RKC v naši državi, izropali so nam banke, očitno pa se za vse te astronomne zneske bančnih posojil, ne zganejo ne kriminalisti, tožilci, sodišča in ne država. Se zavedate, da je prav zaradi RKC spornih posojil v višini( 2.800 milijona) EUR, NLB skoraj propadla, o tem danes ne sluha in ne duha, vse pa se je naprtilo državljanom. Kaj bomo res dovolili, njim in državnim inštitucijam - vladi, da še naprej pometajo in manipulirajo z nami, pa kaj se gremo mi v tej državi, nas bodo res prej pohodili, kot se jim mi uprli, vsej tej nesnagi, ki nas v tem oderuškem sistemu uničuje in nam želi krojiti naša življenja,… » Do kdaj še tako-do kdaj dragi moji?«

Da se še malo vrnem na vse laži, ki jih širi ta desničarska svojat in RKC. V zakonu je govora samo in izključno o izenačitvi pravic istospolnih parov z raznospolnimi in jim daje enake socialne pravice, kot jih imajo tradicionalni pari. Nasprotniki pa so si med kampanjo celo začeli izmišljati izraze, ki so uporabljeni kot psovke in žaljivke in so mnoge zelo prizadeli….Vsega tega smo že vajeni od skrajnih desničarjev in cerkve, nas pa še kar naprej presenečajo z njihovimi lažmi, ki se jih ne zmanjka.

V prejšnjih tednih se je na različne načine poskušalo diskreditirati tudi STROKO, ki je jasno podprla zakon, o katerem bomo glasovali. V društvu sociologov so glede zakona jasni: » Omenjeni zakon po našem prepričanju popravlja krivice in nesprejemljivo stanje, ki so ga do sedaj utrpeli istospolni pari."

 

Da končam s pisanjem, velja omeniti še enkrat, vsi dokaj jasno vidite, kam nas peljejo te pokvarjene politične stranke desnih, sistem jim vso to svinjarijo tudi omogoča - dopušča in če bomo še nekaj časa samo opazovali vse to sranje, bo hudo. V primerjavi s časom, ki ga živimo sedaj, se ne da primerjati, kar nam lahko zakuhajo te stranke, če pridejo na oblast. Pričnite razmišljati trezno o sistemu Bio-Humanizmu, ki nam bo omogočil lepše in varnejše življenje, kjer ne bo sovraštva in ne bolečin…, ki nam jih zadaja ta neoliberalen- roparski sistem. V Bio-humanizmu se zakoni ne sprejemajo in vsiljujejo, temveč dogovorijo in spoštujejo! Zato je Bio-humanizem grajen na razvojnem procesu v katerem se napisana in vsiljena pravila odpravljajo in uveljavljajo moralno - etične vrednote, ki koristijo človeku in celotni skupnosti!

-zapis: romano r.