Članek
Ne humano delo večine CSD in protestno pismo, naslovljeno ministrici Anji Kopač
Objavljeno Apr 02, 2016

Svet | Facebook

Pred nekaj dnevi so iz vrtca v Slovenj Gradcu odpeljali fantka decembra umorjene Velenjčanke Lidije Škratek, ki jo je kruto umoril njen partner in oče...

Spoštovana ministrica Anja Kopač, kar se dogaja na teh socialnih centrih za socialno delo, širom naše države in ko se prizadeti znajdejo pred tako močno bolečino, kakor sta se znašla sedaj stara starša v Velenju, ko jima ste odtujili vnuke, je v nebo vpijajoča sramota za našo državo in za vse službe, ki so povezane v brigi za ljudi-državljane.

Že nekaj časa v naši državi ne funkcionirajo stvari, kot bi morale in to na vseh področjih človekovih pravic. Državljani ostajamo prepuščeni usodi, brezbrižnosti politikov, brez vsakršne varnosti pred skorumpiranimi zakoni, ki so pisani samo še za lopovsko mafijo v tej družbi. Ni še  dovolj, da nas ropajo, izsiljujejo, izterjujejo,  deložirajo, vse to pa samo, zaradi nesposobnih politikov, kateri so nas spravili na sam rob preživetja...Vas še ne mislim mešati zraven, ker še niste tako dolgo na tem položaju, kot mnogo njih, katere lahko krivimo za vse tegobe, ki jih preživlja naš narod.

KJE JE SEDAJ TA KOALICIJA, KI JE BILA TAKO HUDO GLASNA, SAMA NAMIŠLJENA PRETVARJANJA IN LAŽI, TAKO SO ZLAGANI TUDI ONI SAMI IN VSI, KI SO JIM NASEDALI!  KAJ SEDAJ DELATE ZA OTROKE, GAMAD ZLAGANA?

Sedaj pa se spravljajo posamični CSD še na tako nizkotno raven, da se ljudem jemlje še tisto najsvetejše, LASTNE OTROKE! Pa to je hujš, kot v Texasu, na kaj še liči ta naša država, jaz bi temu rekel, na skropucalo in takega ni več moč najti širom sveta, ne čudi me, da smo pristali na samem repu skorumpiranih držav. Vas to kaj zaboli Anja Kopač, zaboli morda koga drugega na vladi ali v parlamentu?...,boli le nas, obupane državljane, ki nemočni opazujemo, kako nečloveško in ne humano delujejo službe, katere bi morale delo opravljati s čutnostjo in materinskim pridihom!!!... Mislim, da se v teh vladnih prostorih rešujejo stvari samo še na lopovščini, še zdaleč pa ne na skrbi za državljane in državo.

Kam nas to vodi, kam, spoštovani politiki, boste že pričeli kaj misliti tudi na nas ali samo na sebe? Da se vrnem na temo, zaradi katere vam pišem!... Pa kaj, so te socialne delavke z direktorco vred, res brez vsakega srca, brez vsakega sočutja, da vzamejo ljudem tisto najsvetejše, največje bogatstvo, ki jima je še ostalo od družinske sreče?... Na vseh CSD bi morali imeti zaposlene usposobljene ljudi s srcem, čuteče osebe, katere bi se problema lotili iz stališča materinske ljubezni do otrok. Le taki delavci bi se lahko in znali odločali na osnovi svoje čuteče vesti in ne samo na osnovi strokovnosti.

CSD bi morale v takem primeru, kot je ta, iskati možnosti, da starima najdejo za kako sobo večje stanovanje in še to finančno pomoč, s katero sedaj plačujejo te rejnike, ki znaša mesečno, oglejte si na povezavi - (klikni na fb. Facebook). Problem bi bil lahko rešen na dokaj human in najbolj ustrezeno-zadovoljiv način. Samo čemu se ukvarjati z temi zadevami, če se stvar lahko reši brez vsakršnih problemov, ne glede na posledice in trplenje, ki ga sedaj doživljajo stari starši in vnuki. Sramota, da se moramo v naši, nekoč tako napredni deželi, državljani zalagati za rešitev takih problemov in da imamo na centrih toliko nehumane delavce, lenobe! Ne mislim s to trditvijo kritizirati vse zaposlene na centrih, veliko socialnih delavcev dela tudi zelo humano in odgovorno.

To kar se je sedaj dogajalo v Velenjskem centru, ni sprejemljivo, ne samo zakonsko, temveč tudi iz moralnega, humanega in duhovnega stališča NE!... Kot sami lahko opazite, se je ta kočljiva in ne humana poteza, o kateri je odločala ta brezbrižna, ne humana, še manj srča direktorica, končal pri državljanih z ogorčenostjo. Državljani ZAHTEVAMO!..., da se ta krivica do teh starih staršev in njunih vnukov popravi v čim krajšem času in da se jim vrne otroke v njun dom, kjer bodo varni in ljubljeni…

Se boste strinjali s Tomažem? Svojo jezo je tako stresel nad center za socialno delo v Velenju! | Klip.si

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ker se je v nekaj dneh nabralo veliko informacij in podatkov, ki so nam bralcem bili skriti, je prav, da se objavijo tudi nasprotni izsledki te zgodbe in da še naprej ne obsojamo samo pooblaščene službe in ministrstvo. Objavlam vam nov zapis, ki se glasi tako:

Pavla Mlinarič
19 min ·

"Vsi so enotni, da opravičila ni, a obenem razkrivajo tudi Lidijino plat zgodbe. »Tudi njena plat zgodbe ni idealna. Ona ima štiri otroke, dve punčki je že pred leti zapustila. Zdaj je s svojim partnerjem imela dva sinova, ki pa ju je velikokrat puščala njemu,« je zaslediti v enem izmed zapisov. Res je, da sta Lidija in Romeo oba skupaj imela sedem otrok – tudi on očitno dva iz ene od prejšnjih zvez. Citat iz časopisa o materi dveh fantkov. Govorimo o dveh fantkih, je pa očitno, da ima Lidija še dve deklici, ki nista živeli z njo. Zakaj nam novnarji ne povedo, kje sta deklici, zakaj nista živeli mamo, zakaj ni za ti dve punčki skrbela babica? Lidija in Romeo sta skupaj imela SEDEM OTROK, kaj se dogaja z drugimi otroci. Gabi se mi, da se danes govori samo o teh dveh fantkih pa ne zaradi skrbi za otroke, temveč zato, da se jih izkorišča v politične namene. VSI TI OTROCI IMAJO PRAVICO DO LEPEGA OTROŠTVA. zAKAJ LJUBEČA BABICA NI SKRBELA ZA OBE DEKLICI?. A je res, da v tistem malem stanovanju živi še ena hčerka, ki pričakuje otroka? Vsi smo seveda zato, da bo otrokom lepo. A občutek imam, da nas vse hočejo žejne pripeljati čez vodo. Če berete stare članke boste ugotovili, da je preteklost te družine dokaj nenavadna. Center za socialno delo družino dobro pozna. Morda tukaj tiči vzrok za odvzem otrok. Če nam gre za otroke, potem ne zahtevajmo vrnitev otrok v to družino, temveč se prepričajmo, da bo otrokom res dobro.