Članek
Boljše življenje za vse, le slediti bi morali svojemu srcu, željam, hotenju-hrepenenju!!
Objavljeno Apr 06, 2016

Boljše življenje za vse!


"Ali strategija razvojnega procesa novega družbenega sistema Bio-humanizma"!


Kako to doseči?
 
Deluj ZA boljše - ne PROTI slabemu, ker to dejansko odpravlja le "boljše" po naravnih zakonih življenja! (iz Modrosti življenja - Bio-humanizem).
 
Po spoznanjih Bio-humanizma se vsaka »stvar ali pojav« zgodi z razlogom ali mora obstajati vzrok in stvar ali pojav je le posledica vzroka! Če delujemo PROTI stvari ali pojavu, potem delujemo le nasprotno posledici, ne odpravljamo pa vzroka, ki je bistvo za vsako posledico ali obstoječo »stvar ali pojav«!
 

Na tem dejstvu in spoznanju je oblikovan nov družben sistem Bio-humanizem, zato se skladno vrednotam Bio-humanizma ne deluje PROTI »slabemu«, ampak ZA "dobro ali boljše" od obstoječega stanja, družbenega sistema,...itd!

Kaj se dogaja ko se na osnovi teh dejstev ali spoznanj - borimo PROTI?

Z borbo proti trošimo "ustvarjalno energijo" za upiranje tistemu, kar obstaja (ne odpravljamo vzroka) in posledica naše borbe je nasprotje našega smisla ali cilja borbe - saj odpravlja posledice ne vzroka, zato se vzrok le krepi na osnovi tistega zoper kar se borimo!

Zakaj?

Zato ker tisto, kar obstaja ni vzrok, ampak posledica in ta vzrok za svoj obstoj potrebuje samopotrjevanje in prav nasprotovanje nekoga dejansko omogoča vzroku samopotrjevanje, saj mora krepiti svojo vsebino (smisel obstoja) in to mu omogoča nasprotovanje (kot nasprotnik v ringu, brez nasprotnika v ringu nihče ne more zmagati in se potrjevati. Če nasprotnika ni, ni samopotrjevanja vzroka - smisla obstoja, zato ta izgubi svoj smisel obstoja - naravno propade in brez vzroka ni posledice zaper katero se borimo!

Z borbo proti posledici, dejansko le krepimo vzrok, ki povzroča posledico zoper katero neproduktivno trošimo ustvarjalno energijo! Zato je borba PROTI, le izguba časa in ustvarjalne energije, ki je potrebna na primer ZA razvojni proces. Če to preprosto izrazim z vojno (do katere pride s stopnjevanjem konflikta), kot najbolj drastične ali uničujoče borbe (nasprotij), dejansko pomeni "uničevanje in rušenje", ne graditev, "sodelovanje in napredek" (razlog - nasilje nasprotnikov), zato je to spoznanje nauk "modrosti življenja", da v "konfliktu ni zmagovalca, so le vsi - poraženci"!

Bio-humanizem prav zato za učinkovito delovanje posameznika in celotne družben skupnosti (sobivanje in sožitje) vso energijo človeka usmerja v "Boljše življenje za vse" preko sodelovanja in gradnjo nove kvalitete (ali pozitivne vrednote življenja), ki omogoča izboljšanje pogojev življenja za vse, saj sistematično generira spremembe preko razvojnega procesa s katerimi se odpravlja staro, ki ga nadomešča novo in boljše, oz. star družben sistem kontinuirano menjamo z razvojnimi spremembami, ki odpravljajo obstoječe slabosti in omogočajo večjo stopnjo blagostanja za vse!

Primer za socialno varnost človeka in "Univerzalni temeljni dohodek - UTD" ali
kako rešujemo ali uvajamo razvojne spremembe z vrednotami družbenega sistema »Bio-humanizma«, na primeru za UTD!

UTD ni rešitev! Kaj pa je? Razvojna sprememba! UTD povzroča odpravo razvojnih problemov in urejuje skupnost na višjih pozitivnih vrednotah življenja za vsakega posameznika, ki živi v skupnosti!

Ali, če se konkretno in jasno izrazim, UTD je pozitivna družbena razvojna sprememba, ki za celotno skupnost (in vsakemu posamezniku) omogoča osnovne pogoje za sobivanje in sožitje!

Če bomo razmišljali z vrednotam preteklosti (delo-pokojnina), kot na primer "Jaz se bolj strinjam z mnenjem, da so pokojnine oblika v prihodnost odloženega plačila za opravljeno ali plačano delo" (so tako razmišljali, ko so uvedli pokojninski sistem in je danes čista bedarija, saj tistega denarja ni nikjer več), potem ne bo in ne more biti nobenih sprememb, kajti naprej je potreben preskok v glavi, da je mogoča tudi sprememba v vsakdanjem življenju!

Zato je moje razmišljanje in domišljanje brezpredmetno, važna je pozitivna sprememba, ki pa ne nastane samo po sebi, ampak je posledica sprememb v obnašanju in ravnanju človeka, kot posledica novih spoznanj in dejstev ali potreb življenja človeka!

Da si kdorkoli – jaz ali kdorkoli drug nekaj domišljamo ali razmišlja (oz. misli) je absolutno brez veze, pomembno je pravilno (torej učinkovito in koristno) ukrepanje ter posledično obnašanje! To pa ni mogoče brez pozitivnih sprememb v glavi človeka in nato tudi v njegovem obnašanju!

Tak preskok v naši glavi se imenuje - "Prispevek za UTD namesto za ZPIZ"!

Ali, če nadaljujem s takšnimi razvojnimi spremembami ali našem preskoku v glavi (nadgradnja) – »UTD namesto zajamčena min. plača«!

S tem se potrjuje bistvo novega družbenega sistema ali "Bistvo Bio-humanizma je razvojni proces"!

Bio-humanizem je družben sistem zasnovan na »neposredni demokraciji« kar nam omogoča odpravo formalnih avtoritet ter zagotavlja pogoje za razvojni proces, ustvarjalno sodelovanje, pravo sožitje, zadovoljstvo ter srečo v svobodni in srečni skupnosti v kateri se sreča in bogastvo ne meri z velikostjo ali debelino denarnice, temveč tistega, kar vsak človek vsak dan nosi s sabo in to je "človeško srce"!