Članek
Izpoved upokojenca: V revščini živim že 30 let, jem le enkrat na dan
Objavljeno Oct 10, 2020

Biti lačen in ne po svoji krivdi je res hudo! Sam ob prisluženi pokojnini že več kot 30 let živim v bedi in revščini.

Šime Sučič10.10.2020
V domovini Sloveniji, ki se ima za pravno in socialno državo, nas je lačnih in revnih več kot reci in piši 200.000 odraslih, a tudi otrok. V največjem številu so to upokojenci s sramotno nizkimi pokojninami, med katere sodim sam. Jaz in tisoči sotrpinov živimo pod pragom rev...
Še moje mnenje!
Poznam veliko ljudi, ki imajo izpod 500 eur na mesec in prav teh je največ. Morda se bo spet kdo oglasil in bo rekel: "Ja kolikor si delal, toliko imaš, če nisi dopolnil vseh delavnih let!" A morda kdo pomisli tudi na to, koliko ljudi je v teh tridesetih letih ostalo brez zaposlitve in so bili prisiljeni iti na zavod za zaposlovanje in kasneje na socialno, pa to ne po svoji krivdi in jih ni hotel nihče več zaposliti, ker so bili že v letih, pa tudi služb ni bilo, da bi se lahko zaposlili. To pa je trajalo, dokler so razprodali vse.
 
Ja, prav to je največji razlog, da ima v Sloveniji danes največ upokojencev zelo malo pokojnino izpod 500, pa še veliko manj in na vse te težave ni razmišljala naša naduta politika. Še, ko se je bil v razpravi zakon, da se uskladijo najnižje penzije z socialko, so prav v stranki SMŠ največ nasprotovali temu. Sram jih naj bo, tudi sami si v tem času ne zaslužijo tako visokih plač v parlamentu. Nihče si jih ne zasluži, od vseh politikov, ker nič ne delajo za narod in državo, le plače si višajo svojat nesposobna!..., a si jo morda zaslužijo?
Pustili so starejše na nitki preživetja že dolgo let in to počnejo še danes. Za vse so krivi politiki, kateri so nam krojili življenje v teh tridesetih letih. Pa da ne omenjam stranke DeSUS, ker ni v vseh letih ganila za upokojenca. Tovrstno stranko imamo samo v Sloveniji in nikjer več v svetu in kaj so upokojenci na boljšem zato, ker smo in imamo stranko upokojencev v parlamentu?..., le še veliko na slabšem smo, ker niso naredili nič za upokojenca in delajo le sranja! Drsajo fotelje v parlamentu in le sebi polnijo žepe hinavci.
 
Vse naše vlade in parlamentarci si ne zaslužite takih plač, ker ste državo in državljane uničili v vseh teh letih, ustvarjali pa nič, niste vredni, da vas vse pes poščije!..., kradli ste družbeno imovino, prodajali šenkovali RKC-ju in tujcem, lastne državljane pa opeharili in molzete jih še danes kot krave. Sram vas naj bo, pa da sedanje Janševe ne omenjam, ker je katastrofalna.

Šime sočustvujem s tabo ! Če kdaj morebiti zadenem kaj konretnega na lotu te kontaktiram. A v tem trenutku se ti, jaz in Jezus Kristus lahko vsi trije usedemo na kamen in se skupaj zjočemo (in še marsikdo zraven), ker nam tudi njegovi čudeži zaradi vse te bande ciganske ne morejo pomagat ! Nimaš pa prav, ko trdiš, da niso vredni, da jih pes poščije zato te jaz na tem mestu popravljam: "SO VREDNI. DA JIH PES POŠČIJE, MA NE EDEN AMPAK CELO KRDELO ! NAJ ŠČIJE NA NJIH, BANDO PREVARANTSKO, CEL PARLAMENT, MINISTRSTVA, SEKRETARIATE IN CELOTNI APARAT, KER RASTEJO KOT GOBE PO DEŽJU IN JIH JE ŽE 20%, KI ŽIVIJO OD KRAJE NAŠEGA DENARJA PARAZITI USRANI ! !" Za tolažbo pa si zavrti tole od Mlakarja, ki je namenjena prav tej tematiki https://youtu.be/lqqZjhc9AQg?t=203