Članek
Retrograden Merkur – nezmožnost uskladitve razuma in čustev
Objavljeno May 17, 2015

Zaradi dejstva, da Merkur obrača retrogradno v znamenju Dvojčkov, ki je njegovo znamenje, bomo njegov vpliv čutili še močneje kot ga čutimo običajno.

V obdobju med 19.5.2015 in 12.5.2015 torej lahko pričakujemo nevšečnosti, ki jih povezujemo z vplivom retrogradnega Merkurja. Naše misli bodo razpršene, težko bo videti celoto. Zaradi  osredotočenosti na detalje, bomo izgubili fokus. Pomanjkanje koncentracije in nezbranost bosta vzroka za napake, ki nam lahko povzročijo veliko preglavic in težav. Poskušajte se zbrati in povečati pozornost pri podpisovanju pogodb, sklepanju dogovorov, večjih nakupih, učenju in prometu.

Bodite previdni tudi v stikih z gostobesednimi prepričljivimi ljudmi, kot tudi s tistimi, ki so v svojem izražanju nejasni, kajti Merkur je med drugim tudi vladar goljufov in sladkobesednih prevarantov.

Najbolj kritično obdobje bo med 27.5.2015 in 31.5.2015, ko se bo napetemu aspektu kvadrata med retrogradnim Merkurjem in Neptunom najprej  pridružil tranzitni Mars, proti koncu obdobja pa še Sonce. To bo izredno razburljivo obdobje, v katerem se bo težko umiriti, težko bo ostati na enem mestu, ljudje bodo razdražljivi. Pričakujemo lahko ostre prepire in posledično zaradi tega boleča razočaranja.

Merkurjeva analitičnost in sposobnost zaznavanja in prepoznavanja bo v tem obdobju zamegljena. Napetost bo izhajala iz nezmožnosti uskladitve med razumom in čustvi. Še posebej naj bodo v tem obdobju pozorni vsi tisti, ki imajo planete ali občutljive točke horoskopa na 9 stopinj spremenljivih znamenj (Dvojčka, Device, Strelca in Rib).