Članek
Retrogradni Merkur, tretrjič in zadnjič v letu 2015 - prinaša nova spoznanja
Objavljeno Sep 20, 2015

17. septembra 2015 se je Merkur na 15 stopinj Tehtnice, tretjič in zadnjič v tem letu, obrnil v retrogradno gibanje. Retrogradni Merkur v zračnih znamenjih nam daje možnost videti stvari iz drugega zornega kota. Prinaša  nam nove uvide in  spoznanja, ter nam omogoča vstopiti v novo realnost.

Tokrat nam bo na osebnem nivoju iz podzavesti v zavedno prinašal tiste čustvene vzorce, katerih vpliv najmočneje doživljamo skozi odnose z drugimi.

Ker pa bo v svojem retrogradnem gibanju vzpostavil tudi napete odnose (aspekte) z Uranom in Plutonom, lahko pričakujemo v tem obdobju razne »sprožilce« v obliki nenadnih, nepričakovanih in bolečih dogodkov na področju medsebojnih odnosov. Lahko, da bomo od drugih slišali kakšno resnico o sebi, pred katero si že dolgo zatiskamo oči. Morda bomo dobili kakšno šokantno informacijo ali spoznanje o ljudeh, ki so nam blizu, karkoli že da bomo doživeli, nam bo to prineslo na površje in razsvetlilo naše notranje vzorce, ki so podlaga odnosov, ki jih vzpostavljamo navzven. Ker pa znamenje Tehtnica v horoskopu simbolizira druge, lahko ti drugi kaj hitro postanejo platno za naše projekcije in na njih projeciramo vse tiste lastne negativne lastnosti, s katerimi se pri sebi ne želimo soočiti.

Ker nas retrogradni Merkur sooča s preteklostjo, bi bilo dobro, da se poglobimo v pretekle izkušnje, še posebej tiste, ponavljajoče. Energija retrogradnega Merkurja nam bo omogočila, da dobimo na te dogodke ponoven vpogled in s tem tudi možnost dokončne predelave kakšnega od teh »motečih vzorcev«.

Drugače pa velja ob retrogradnem Merkurju opozoriti: bodite pozorni pri podpisovanju pogodb in sklepanju dogovorov, preverite informacije, ne kupujte novih stvari, še posebej ne avtomobilov, računalnikov, telefonov, če je le mogoče, pa se izogibajte tudi nakupu preko interneta. Uredite zaostale opravke, povezane s papirji, dokumenti, izpiti, skušajte umiriti in sprostiti živčno napetost, bodite izredno pazljivi in zbrani v prometu, napačne interpretacije lahko pripeljejo do težav v komunikaciji.

V času retrogradnega Merkurja se poveča število nesreč in ker je bil retrogradni Merkur ob svojem prehodu v retrogradno gibanje v aspektu s planetom Uranom, lahko ponovno pričakujemo zastoje in težave v zračnem prometu, povečano število letalskih nesreč, kot tudi kakšen potres z višjo magnitudo...

V direktno gibanje se bo obrnil 9. oktobra 2015, vpliv njegove retrogradnosti pa bomo čutili še do 23. oktobra 2015. Najbolj kritični dnevi so med 14.9.2019 in 17 .9.2015 ter med 24.9.2015 in 28.9.2015.

V prispevku so navedene splošne smernice za obdobje retrogradnega Merkurja. Če pa želite izvedeti več o tem, kakšen vpliv bo imel retrogradni Merkur na vaše življenje, me pokličite na številko 031 586 055 . Več informacij o svetovanju dobite na http://www.e-astrologija.si/