Članek
Sabina, po novem blogerka in mojstrica spletne optimizacije.
Objavljeno Feb 13, 2020

Sem Sabina, mamica dveh otrok, ki ima talente na veliko področjih, a se še v nobenem ni povsem našla..... vsaj do zdaj, ne. 

Šport, moda, lepota, zabava.. ja, povsem tipično za žensko. To so stvari, ki so me zanimale od majhnega. A s časom preide zanimanje tudi na druga področja. Ko najdeš partnerja, in si ustvariš družino, se med zanimanji najde kar naenkrat vzgoja otrok, zdravje otrok in vse kar sodi zraven.

Med tem časom se zgodi še odprtje butika z oblačili, ki ga po nekaj letih v celoti predamo partnerjevi sestri.

In seveda..od zaključka študija, z nazivom Magistrica poslovnih ved, delo v domačem družinskem podjetju Univerzal d.o.o. In ker je delo z družino velikokrat najtežje, sploh če se tu najde več družinskih članov s čisto drugimi pogledi, zna biti izjemno zahtevno.

Je težje delati z družino, ali pa je težje oditi iz družinskega podjetja (https://www.univerzal.si/), zavedajoč se, da iz rok izpustiš življensko priložnost vodenja podjetja in ti mogoče celo uspe?

Dolgih 15 let sem se to spraševala..in ko sem se dokončno odločila, da si poiščem novo službo, se je zgodilo nekaj.

S potencialnim delodojalcev sem imela razgovor. Želi si me videti v njegovem podjetju na mestu skrbnice spletne trgovine in digitalnega marketinga. Uh..super! In ker na to delo moram počakati še nekaj mesecev, sem takoj naslednji dan začela Googlati o spletnem marketingu.. pa o SEO optimizaciji in podobnih rečeh. Področje, kjer nisem domača. Da ne pridem na novo delovno mesto "bosa", se torej želim podučiti o teh zadevah. In na spletu naletim na mojstra teh zadev: https://www.xn--matijazajek-ohc.com/  Odločim se za mentorstvo z njim.

 Verjetno ena najboljših potez v mojem življenju. 

Pa ne zato, ker mi je spremenila življenje. Ampak zato, ker sem se našla v tem.

Po domače povedano, gre mi. In gre mi tako dobro, da lahko sama sebe pohvalim. Najbrž veste, da gre pri SEO optimizaciji za urejanje vsebin na spletni strani, bloganje in ob spletni strani na način, da dvigujemo pozicijo naše spletne strani čim višje na Googlu. Več mesecev mentorstva, je pokazalo dobre rezultate. Delala sem za spletno stran našega podjetja,.

Zares dobro se počutim, ko vidim, da sem z mojim delom dosegla, da smo se za eno od naših storitev iz 46.mesta na Google, povzpeli na 11.mesto:  https://www.univerzal.si/cnc-struzenje.

Torej vsekakor dosežek, ki nam prinaša precej povpraševanj. Prav tako smo svojo pozicijo dvignili tudi na drugih izdelkih. A tam, kjer je naših potenicalnih kupcev največ, je tudi konkurenca največja, in zato je priti sploh blizu prvih strani, zelo zahtevna naloga. Za nas je to nemški trg (https://www.univerzal.si/de/lenkungsteilehttps://www.univerzal.si/de/cnc-drehenhttps://www.univerzal.si/de/vakuum-komponenten). Moj trd oreh, a se trudim, in učim. 

Ko me nekega dne začne boleti zob. In pokličem svojo zobozdravnico. Na kar jo za hec vprašam, ali se kdo ukvarja z njenim facebook-om..opaziti namreč ni pretirane aktivnosti. In ker sva se "začutili", je beseda tekla naprej.. na njihovo spletno stran, optimizacijo itd..

In pravi zobozdravnica, Sabina evo, pa imaš prvo stranko! In čez nekaj časa boš imela še svoje podjetje za to!

Se mi je zdelo smešno, a neznansko privlačno. Sestanek, sprejeta ponuba, in zdaj sem že globoko zakopana v njihovi spletni strani, delam SEO optimizacijo, in potem se lotim še družabnih omrežij. Aha, če potrebujete zares dobro zobarko, in želite biti jutri na vrsti, potem priporočam: http://skylab-dental.si/. Pa še zelo simpatični sta! :)

Upam, da me moj novi delodajalec čim prej pokliče, da se zakopljem še v njegovo stran :) 

Super se počutim. Grem delat naprej, čeprav je ura že 11.zvečer  ;)