Članek
Novi predsednik Društva poslancev 90 Marjan Podobnik izpostavil pomen sodelovanja bivših poslancev ne glede na njihovo politično opredelitev.
Objavljeno Jul 12, 2020

Novi predsednik Društva poslancev 90 Marjan Podobnik je poudaril, da je število poslancev ne glede na politično opredelitev.

Novi predsednik Društva poslancev 90  Marjan Podobnik je poudaril, da je  število tistih poslancev ne glede na politično opredelitev.

Ljubljana, 9. julij 2020 - Sinoči je v Veliki dvorani Državnega zbora RS potekal zelo dobro obiskan volilni občni zbor poslancev, člani Društva 90.

Za novega predsednika je bil brez glasu proti izvoljenemu  Marjanu Podobniku , ki je v času osamosvajanja Slovenije po prvih demokratičnih volitvah leta 1990 vodil največje poslansko skupščino, ki je zmagala koalicijo DEMOS. Za podpredsednico je bila s polno podporo izvožena  Alenka Jeraj . Sekretar je pošta  Sašo Lap,  blagajničar pa  Bojan Homan .

Za člane izvršnega odbora so tako izvozili  Silva Črnugelj, Slavko Kmetič in Vlado Puc,  za član nadzornega odbora mag. Barbara Žgajner, Žarko Pregelj in Milenko Ziherl . za člane v nameščenem članu častnega razvajanja pa so bili izvoženi  dr. Marko Pavliha, dr. Ludvik Toplak, Janez Per, Jožef Jerovšek in Franci Feltrin .

Novi predsednik je zelo zahvalil dosedanjemu dolgoletnemu predsedniku Društva poslancev 90 dr. Mitji Slavincu  v drugih dosedanjim nosilcem funkcij za svoje delo. Dr Mitja Slavinec je dolgoletno predlagal delo izročil seznam z imenovanjem za častnega člana Društva poslancev 90 dosedanjih sekretark  Nadi Skuk  v doziranem podpredsedniku  Jožetu Horvatu .

Med programskimi prioritetami je novi predsednik Marjan Podobnik spodbudil statusna vprašanja, ki so bili vključeni v dejavnosti, ki bodo omogočili k gibanju vgled državnega zbora RS v vseh ustanov, ki predstavljajo slovenijo. Zavzel je tudi za ustvarjalno sodelovanje vseh nekdanjih poslancev, ki so bili poslani v zvezi s strankarsko pripadnostjo v vrednotni opredelitvi, s čimer je Društvo poslalo 90 prispevkov, da je droben kamenček v mozaik boljši v Sloveniji.