sentjur net

Kategorija: Gasilci

sentjur net
pred 5 dnevi

Stoletnica PGD Ponikva s številnimi priznanji

Ponikva, 16. 7. 2022  - V soboto. 16. julija so s slavnostno sejo na Ponikvi obeležili visok jubilej Prostovoljnega gasilskega društva na Ponikvi. Njihovo društvo namreč letos praznuje okroglih sto let. V obeležitev tako visokega jubileja, so organizirali slavnostno sejo, kjer so se ozrli v delovanje društva skozi obdobje stotih let, ter podelili priznanja njihovim članom. The post Stoletnica PGD

undefined

sentjur net
Jul 31, 2022

Na pomoč na Kras tudi gasilci iz šentjurske zveze

Kras, 24. 7. 2022 - Hud požar, ki že več ko teden dni divja na Krasu, je združil prostovoljne in poklicne gasilke in gasilce iz vseh predelov države. Odzvali so se tudi gasilci Gasilske zveze Šentjur, ki so na pomoč na Kras odšli kar trikrat. The post Na pomoč na Kras tudi gasilci iz šentjurske zveze appeared first on sentjur.net.

undefined

sentjur net
Jul 24, 2022

Del gasilske olimpijade tudi v naših krajih

Šentjur, 19. junij 2022 – V nedeljo se je v Celju začela odvijati dolgo pričakovana gasilska olimpijada, ki je letos padla v roke slovenskim organizatorjem. Kot je dejal predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik, je Gasilska olimpijada Celje 2022 največji gasilski dogodek v več kot 150-letni zgodovini gasilstva pri nas, na katerega so se temeljito pripravljali dobra štiri leta. The post

undefined

sentjur net
Jul 01, 2022

Orientacija jih je letos vodila po Planini

Panina pri Sevnici, 12. junij 2022 – Na sončno in vročo nedeljo, je na Planini pri Sevnici potekalo orientacijsko tekmovanje gasilske mladine Gasilske zveze Šentjur v sodelovanju s PGD Planina. Letos je tekmovanje potekalo na območju krajevne skupnosti Planina, med seboj pa se je pomerilo 56 ekip. The post Orientacija jih je letos vodila po Planini appeared first on sentjur.net.

undefined

sentjur net
Jun 07, 2022

Kar 32 ekip se je pomerilo na tekmovanju v Celju

Celje, 29. maj 2022 - Po deževni a uspešni soboti, so se med seboj pomerili še starejši gasilci, člani in članice B ter člani in članice A. Tako kot mladina, so tudi oni tekmovali kljub dežju in dokazali da za gasilce dež ni ovira. The post Kar 32 ekip se je pomerilo na tekmovanju v Celju appeared first on sentjur.net.

undefined

sentjur net
Jun 07, 2022

Mladi gasilci dokazali da jim  dež ni ovira

Ponikva, 28. maj 2022 - Gasilska zveza Šentjur je v soboto dopoldan na Ponikvi  organizirala gasilsko tekmovanje za memorial Matevža Haceta 2022-2023 za mladinke, mladince, pionirje in pionirke gasilskih društev znotraj Gasilske zveze Šentjur. The post Mladi gasilci dokazali da jim  dež ni ovira appeared first on sentjur.net.

undefined

sentjur net
Jun 03, 2022

Zagorelo je v nekdanjem Hotelu Žonta

Šentjur, 2. 6. 2022 - Kot, da ne bi bil dan že tako "popoln" ko je jug naše občine poklestila toča, je zagorelo tudi v nekdanjem Hotelu Žonta. Čeprav je še malo pred začetkom požara divjala nevihta, je ta ponehala, ko so se prikazali ognjeni zublji. Požar, ki je bil zagotovo eden največjih pri nas, je zajel celotno ostrešje hotela, nekdaj ponosa Šentjurja, zadnja leta pa šentjurske sramote. The po

undefined

sentjur net
May 18, 2022

Naj bo dan, naj bo noč, našim občanom na pomoč!

V gasilskem domu na Ponikvi, so se na 67. skupščini Gasilske zveze Šentjur zbrali delegati vseh šentjurskih prostovoljnih gasilskih društev. Po državni himni, je sejo začel predsednik GZŠ Aleš Guzej, ki je vsem izrekel prijazno dobrodošlico. The post Naj bo dan, naj bo noč, našim občanom na pomoč! appeared first on sentjur.net.

undefined

sentjur net
May 17, 2022

Vedno pripravljeni, da priskočijo na pomoč

Dobje, 19. 3. 2022 - Po dolgem času so se ponovno zbrali gasilci Prostovoljnega društva Dobje in pregledali dogajanje v preteklih dveh letih. Ugotovili so, da je v društvu pomembno sodelovanje tako članov, članic in mladine saj le tako lahko iz drobnih kamenčkov sestavijo lep in bogat mozaik medsebojnega in medgeneracijskega povezovanja. The post Vedno pripravljeni, da priskočijo na pomoč appeared

undefined

sentjur net
May 17, 2022

V tretje je članicam uspelo izpeljati druženje

Gorica pri Slivnici, 23. 4. 2022 - Tokratno srečanje članic Gasilske zveze Šentjur je po dobrih dveh letih potekalo v Kulturnem domu Gorici pri Slivnici. Že ob prihodu je vsak obiskovalec prejel ročno izdelan nagelj iz papirja, ki ga je posebej za ta večer pripravila Neža Lekič, oskrbovanka Doma starejših v Šentjurju. The post V tretje je članicam uspelo izpeljati druženje appeared first on sentju

undefined

sentjur net
Apr 27, 2022

PGD Kalobje: Mladi so pravi ponos našega društva

Kalobje, 2. 4. 2022 - V soboto, 2. aprila so zborovali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva  Kalobje. Pregledali so dogajanje preteklega leta in si ob enem zadali cilje za letošnje leto. Po uvodnem pozdravu predsednika Franca Trupeja je svoje mesto zasedlo delovno predsedstvo. The post PGD Kalobje: Mladi so pravi ponos našega društva appeared first on sentjur.net.

undefined

sentjur net
Apr 26, 2022

Gasilci so kolesje družabnega dogajanja na Prevorju

Prevorje, 26. 3. 2022 - V soboto, 26. marca je v prostorih PGD Prevorje potekal redni letni občni zbor. Člani društva so tako prisluhnili poročilom za pretekla leta in si že zadali nove cilje za tekoče leto. Ko je delovno predsedstvo zasedlo svoja mesta, je kot prvi besedo dobil predsednik društva Jure Jevšnik. The post Gasilci so kolesje družabnega dogajanja na Prevorju appeared first on sentjur.

undefined

sentjur net
Apr 26, 2022

Zborovali gasilci PGD Slivnica pri Celju

Slivnica pri Celju, 26. 3. 2022 - Zborovali so tudi gasilci prostovoljnega gasilskega društva Slivnica pri Celju. Poleg vseh preprek, ki jim jih je povzročalo leto 2020, so kljub omejitvam naredili en korak naprej in leto 2021 obeležili kot boljše, a si kljub vsemu želijo da se življenje ponovno vrne v normalo. The post Zborovali gasilci PGD Slivnica pri Celju appeared first on sentjur.net.

undefined

sentjur net
Apr 14, 2022

Zastavo Gasilske olimpijade dvignili tudi v Šentjurju

Šentjur, 9. 4. 2022 -  Natanko 100 dni pred pričetkom Gasilske olimpijade Celje 2022, ki jo med 17. in 24. julijem prvič gosti Celje, so v organizaciji Gasilske zveze Slovenije po vseh 120 gasilskih zvezah oziroma v vseh 212 slovenskih občinah ob zvokih koračnice zaplapolale zastave Gasilske olimpijade Celje 2022. The post Zastavo Gasilske olimpijade dvignili tudi v Šentjurju appeared first on sen

undefined

sentjur net
Apr 09, 2022

Pred PGD Loka pri Žusmu je jubilejno leto

Loka pri Žusmu, 26. 3. 2022 - V soboto, 26. marca so se na rednem letnem občnem zboru zbrali gasilci Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Loka pri Žusmu. Občni zbor se je pričel s pozdravom predsednika PGD Loka pri Žusmu Bernarda Zemeta, ki je kot prvi podal poročilo. The post Pred PGD Loka pri Žusmu je jubilejno leto appeared first on sentjur.net.

undefined

sentjur net
Apr 02, 2022

Podpisali pogodbo o sodelovanju z GZ Šentjur

Župan Občine Šentjur mag. Marko Diaci in predsednik Gasilske zveze Šentjur Aleš Guzej sta minuli teden ob prisotnosti predsednikov in poveljnikov PGD-jev Občine Šentjur slavnostno podpisala pogodbo o sodelovanju v letu 2022. The post Podpisali pogodbo o sodelovanju z GZ Šentjur appeared first on sentjur.net.

undefined

sentjur net
Mar 28, 2022

Pokazali idejno zasnovo za nov gasilski dom PGD Planina

Planina pri Sevnici, 19. 3. 2022 - V soboto so se po dolgih dveh letih ponovno srečali gasilci prostovoljnega gasilskega društva planina, kjer so izpeljali svoj redni letni občni zbor. Beseda je tokrat tekla o dogajanju v preteklih letih pomembne ideje in cilji gasilskega društva pa so bili jasno usmerjeni tudi v prihodnost. The post Pokazali idejno zasnovo za nov gasilski dom PGD Planina appeared

undefined

sentjur net
Mar 25, 2022

Med seboj si lahko pomagamo, če ostanemo skupnost!

Lokarje, 12. 3. 2022 - V soboto 12, marca so se po dolgih dveh letih na občnem zboru ponovno srečali člani prostovoljnega gasilskega društva Lokarje. Za njimi sta pestri dve leti v katerih pa se je zgodilo marsikaj, med drugim so obeležili svoj visok jubilej 120-letnico društva. The post Med seboj si lahko pomagamo, če ostanemo skupnost! appeared first on sentjur.net.

undefined

sentjur net
Mar 19, 2022

Zagorelo zaradi štedilnika na drva

Šentjur, 5. 3. 2022 - V soboto so gasilci PGD Šentjur organizirali gasilsko vajo na Botričnici v kateri je sodelovalo tudi PGD Lokarje. Z vajo so preverili usposobljenost svojih članov, ko na alarmu ne piše vaja ampak se oglasi pozivnik, ki v nesreči res kliče na pomoč. The post Zagorelo zaradi štedilnika na drva appeared first on sentjur.net.

undefined

sentjur net
Mar 14, 2022

Srebrni znak CZ v roke PGD Ponikva

Šentjur, 1. 3. 2022 - V Sloveniji vsak 1. marec praznujemo dan Civilne zaščite. Dan je namenjen vsem silam zaščite, reševanja in pomoči, ki poklicno in prostovoljno izkazujejo solidarnost, pomoč soljudem in so vselej pripravljeni, da se odzovejo, ko je njihova pomoč potrebna. The post Srebrni znak CZ v roke PGD Ponikva appeared first on sentjur.net.

undefined

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj