Članek
Borut Pahor državljančkom Dneva otrok ni odobril
Objavljeno Jun 05, 2015

Borut Pahor je danes sprejel 22 državljančkov, razkazal jim je predsedniško palačo in z njimi zazpravljal o novem prazniku, Dnevu otrok.

Predsednik Borut Pahor je danes sprejel otroke velenjskega vrtca Vrtiljak. Predsednik je državljančke, kot jih imenuje, na obisk povabil zaradi pisma v katerem so mu predlagali, da uvede nov praznik, Dan otrok, ki bi bil 1. julija.

Otroci so mu predali originalno pismo in kolaž, ki prikazuje, kako je pismo nastalo, predsednik pa jih je popeljal po sobanah predsedniške palače.

Otroci so Pahorju v pogovoru pojasnili, da so najbolj srečni, ko so s starši. Med obiskom so mu otroci zapeli tudi pesmico, kar je predsednik ocenil za zgodovinski dogodek, saj se je to zgodilo prvič v prvič v stotih letih. 

Pet in šestletniki so v pismu, ki so ga nedavno poslali Pahorju, zaželeli, da bi imeli svoj praznik, Danotrok, ki bi bil na poletni dan in bi bil dan, ko jim ne bi bilo treba v vrtec, staršem, ki bi jim na tisti dan v vsem ustregli, pa ne v službo. Jedli bi sladoled in palačinke, zvečer pa se jim ne bi bilo treba umit.

Beri dalje...