Članek
Uradno poročilo pričakujejo v nekaj dneh
Objavljeno Jun 16, 2015

Po neuradnih informacijah naj bi v času trajanja programa otroške srčne kirurgije umrlo 33 otrok, med njimi najmanj 10 zaradi strokovnih napak. Odgovorni čakajo na uradno poročilo.

V času trajanja programa otroške srčne kirurgije v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana naj bi umrlo 33 otrok, vsaj tretjino teh smrti pa bi lahko pripisali t. i. strokovnim napakam. To naj bi po poročanju spletnega portala portalplus.si razkrivalo poročilo mednarodne izvedenske komisije po nadzoru nad programom otroške srčne kirurgije v UKC Ljubljana.

"O informacijah, ki krožijo, ne vem ničesar, ker tudi uradno o ugotovitvah strokovnega nadzora Zdravniške zbornice ni znanega še nič," je v odzivu na pisanje portala povedal strokovni direktor Pediatrične klinike Rajko Kenda. "Na UKC smo nesporno ocenili, da program, kot je bil zastavljen, ni primeren, zato smo ga tudi spremenili. Zaradi tega so nas hoteli obglaviti, peticijo društva Velik srček je podpisalo 17 tisoč ljudi, med njimi tudi predsednik države. Osebno komaj čakam izsledke nadzora, da vidim, kdo je bil bad guy in kdo good guy*."

Beri dalje...