Članek
Junckerjev pozdrav Cerarja: ponižujoč in neprimeren
Objavljeno Jun 27, 2015

Je Miro Cerar zamudil priložnost, da bi kot prvi predsednik vlade katere od držav EU, Juckerju povedal, naj se neha nedostojno obnašati?

"Tako vedenje je hkrati hudomušno in hkrati ponižujoče,“ je četrtkov pozdrav predsednika Evropske komisije Jeana-Clauda Junckerja, ki je med prihodom na vrh voditeljev EU presenetil premiera Mira Cerarja in mu zakril oči, ocenil dolgoletni diplomat, ki ne želi biti imenovan. "Gre za neke vrste posredno kritiko in poniževalen odnos,“ pravi diplomat.

SMC: Gre za šaljiv pozdrav

V stranki modernega centra (SMC), kot je mogoče razbrati iz zapisa na njihovi spletni strani, medtem menijo, da je bil pozdrav šaljiv. "Ob prihodu na vrh  se je z našim premierjem pošalil predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker,“ so zapisali.

“Slovenski premier dr. Cerar je prispel po 16. uri, na poti v visoko varovano palačo Justus Lipsiu pa se je ob njem, medtem, ko je odgovarjal na novinarska vprašanja, ustavil predsednik evropske komisije Jean-Claude Juncker, ki ga je na svoj značilen način pozdravil in presenetil, ko mu je z dlanmi za nekaj sekund pokril oči,“ še razlagajo v SMC, kjer torej Junckerjevega vedenja ne razumejo kot nedostojnega. 

Beri dalje...