Članek
Zdravniška zbornica prejela končno poročilo glede otroške srčne kirurgije
Objavljeno Jul 13, 2015

Na Zdravniški zbornici Slovenije so danes prejeli končno poročilo mednarodne komisije, ki je izvedla nadzor nad programom otroške srčne kirurgije v letih 2007 do 2013. Koliko otrok je umrlo zaradi strokovnih napak, bo znano konec poletja.

Zdravniška zbornica Slovenije (ZZS) je prejela poročilo o nadzoru nad otroškim kardiokirurškim programom v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana za obdobje 2007-2014, ki ga je  pripravila mednarodna komisija v kateri so sodelovali kardiovaskularni kirurg Igor Gregorič, pediatriji Metka Derganc in Andreja Robida ter nizozemska kardiotorakalna kirurga Tjark Ebels in Mark Hazekamp. Komisija je za pripravo poročila potrebovala skoraj leto dni. 

Najprej prevod, nato pritožbe

Javnosti bodo poročilo predstavili po zaključenih postopkih konec poletja.

Poročilo, ki obsega okoli 150 strani,  je v angleščini, zato ga morajo najprej prevesti v slovenščino, nato ga bodo poslali vsem vpletenim zdravnikom, je za STA pojasnil predsednik zdravniške zborniceAndrej Možina.Vsi, ki so bili obravnavani v nadzoru, imajo nato 15 dni časa za pripombe, ki jih bo obravnaval odbor za strokovno medicinska vprašanja pri zdravniški zbornici. Šele nato bo poročilo uradno predstavljeno javnosti.

Beri dalje...