Članek
Člani sveta OI zahtevajo razrešitev generalnega direktorja Janeza Remškarja
Objavljeno Jul 13, 2015

Svet Onkološkega inštituta bo v sredo razpravljal o dosedanjem delu generalnega direktorja Janeza Remškarja, oziroma o zahtevi za njegovo rezrešitev pod katero je podpisan tudi Erik Brecelj.

Svet Onkološkega inštituta (OI) bo v sredo obravnaval zahtevo za odstavitev generalnega direktorja Janeza Remškarja, ki so jo vložili nekateri člani sveta OI.

Remškar je bil za generalnega direktorja OI imenovan leta 2013, pred tem je bil direktor Jeseniške bolnišnice, kjer je odstopil zaradi smrti novorojenčka po napaki porodničarja, kasneje je vodil direktorat na ministrstvu za zdravje in bil predsednik predsednik sveta zavoda OI.

Brecelj: Nisem faktor, zaradi katerega bi odstavljali direktorja

Po nekaterih informacijah naj bi bil razlog zahteve za odstavitev vročitev pisnega opozorila kirurgu Eriku Brecljukar med opearcijo, vendar Brecelj pravi, da to ni osnovna podlaga za zahtevo za odstavitev Remškarja."Vročitev opomina med samo operacija kaže sicer na to, da direktor nima empatije do bolnikov, vendar pa jaz nisem faktor, zaradi katerega bi odstavljali generalnega direktorja," pravi Brecelj. Razlog za zahtevo za odstavitev Remškarja naj bi bil v slabem vodenju OI. 

Beri dalje...