Članek
Simon Vrhunec ne bo več kandidiral za generalnega direktorja
Objavljeno Jul 22, 2015

Vrhuncu se mandat v.d. generalnega direktorja izteče 10. avgusta. Svet zavoda je obvestil, da svojega dela kot vršilec dolžnosti ni več pripravljen opravljati, prav tako za funkcijo generalnega direktorja ne bo več kandidiral.

Simon Vrhunec je na današnji novinarski konferenci pojasnil,  da po 10. avgustu, ko se mu izteče mandat, ni več pripravljen voditi UKC Ljubljana. To je zapisal tudi v pismu, ki ga je poslal svetu zavoda.Ta se bo sestal jutri.

Simon Vrhunec dolžnosti generalnega direktorja kot vršilec dolžnosti opravlja že skoraj dve leti. Našo največjo bolnišnico torej že dve leti vodi generalni direktor brez pooblastil.

Vlada Vrhunca ne podpira

Od 2013, ko mu je svet UKC potrdil vnovičen mandat, vlada Alenke Bratušek soglasja k potrditvi ni dala niti zavrnila.Sedanja vlada pa je 26. februarja letos sprejela sklep, da ne da soglasja k imenovanju Vrhunca

Je pa vlada prejšnji teden zaostrila pogoje za gebneralnega direktorja UKC. "Ob zadnjem razpisu za imenovanje generalnega direktorja se je ponovno izkazalo, da se pogoji glede izpolnjevanja dodatne izobrazbe na področju upravljanja in najmanj petih let delovnih izkušenj z vodenjem in upravljanjem lahko razumejo na več načinov in tako ustvarjajo dvome," so sporočili z vlade. 

Beri dalje...