Članek
Večernji list: član arbitrarnega sodišča informacije izdajal MZZ
Objavljeno Jul 22, 2015

Zaradi pisanja Večernega lista, da naj bi slovenski predstavnik arbitražnega sodišča Jernej Sekolec prenašal informacije o medsebojnih pogovorih arbitrov MZZ-ju, uradni Zagreb na nogah.

"Neumnost. Volilna kampanja, kaj hočemo," je današnje pisanje Večernjega lista o tem, da je slovenski član arbitražnega sodiščaJernej Sekolec MZZ prenašal zaupne informacije s sodišča, za STA komentiral zunanji ministerKarl Erjavec in ocenil, da so "Hrvati očitno zelo živčni". Simona Drenik z MZZ je medtem dejala le, da je nad vsem presenečena.

Večernji list je medtem objavil posnetke pogovorov med Sekolcem in Drenikovo. Prvi posnetek lahko poslušatetukaj, drugi posnetek je tukaj, treji del pogovora je tukaj.

Hrvaška zunanja ministrica Vesna Pusič je dopoldne, pred objavo posnetkov sklicala izredno novinarsko konferenco. "Če je katera koli navedba iz Večernjega lista resnična, bi bilo to absolutno šokantno ter nesprejemljivo za Hrvaško in bi drastično spremenilo situacijo glede arbitražnega postopka," je dejala. Pusićeva pravi, da bodo navedbe preverili, nato pa videli, kako naprej.

Erjavec je z dopusta v Franciji za STA zatrdil, da s Sekolcem ni nikoli govoril. Kot je še menil, gre za del volilne kampanje na Hrvaškem.

Beri dalje...