Članek
Kazen le 50 evrov, a se jo izplača plačati
Objavljeno Aug 20, 2015

Naj vas znesek pod mejo 70 evrov za kazen za prometni prekršek, ki vam ga nalaga prvo obvestilo iz tujine, ne uspava. Še posebej v primeru kazni iz Avstrije je to lahko šele začetek lestvice še precej višjih mogočih kazni.

Na pisanje v zvezi s prometnimi kaznimi, ki jih za prekrške na tujem plačajo slovenski rezidenti, se je odzval naš bralec Aleš. Pred kratkim je namreč od avstrijskih organov prejel "anonimno odredbo" o prekršku.

PREBERITE ŠE:

Zaradi ugotovljene prekoračitve dovoljene hitrosti za 16 km/h, ki se je zgodila že pred pol leta, so mu na podlagi identifikacije vozila in njega kot lastnika naložili plačilo kazni v višini 50 evrov s štiritedenskim rokom plačila.  

Spomnimo, meja za denarno kazen iz tujine, ki jo pri odločanju o upravičenosti odločb tujih organov upošteva pristojno celjsko okrožno sodišče, je postavljena na najmanj 70 evrov.

Je bralec storil prav, ker je kazen glede na prepričljivo argumentacijo in grožnjo po morebitni še višji kazni raje kar takoj poravnal in ni čakal, da avstrijski organi zaradi neplačila pošljejo na celjsko sodišče odločbo s sankcijo, ki jo mora nato sodišče potrditi (ali zavreči), da postane pravnomočna in izterljiva?

Beri dalje...