Članek
"Vrnili smo se, ker je tukaj lepše"
Objavljeno Sep 06, 2015

Bioenergetik Željko Šušnjara je pred dobri letom z ženo in sinom sledil svojim sanjam in se preselil na tajski otok Pukhet. Po letu dni so se vsi skupaj vrnili v Slovenijo. Pravi, da na mnoge stvari zdaj gleda drugače, da je v Sloveniji hvaležen za stvari, ki jih prej sploh ni opazil. In da je Slovenija najlepša dežela na svetu.

O svoji vrnitvi ste prijatelje na Facebooku obvestili z besedami:"Vsem mojim FB prijateljem sporočam, da sem se po letu dni preživetih v tujini, z družino preselil nazaj v najlepšo deželo - Slovenijo." Zakaj, po letu dni življenja na Tajskem, menite, da je Slovenija najlepša dežela?

Tajska je sanjska dežela za preživljanje dopusta. Slovenija pa je najlepša država zaradi mnogih stvari, ki jih velikokrat ne znamo dovolj ceniti.

Na mnoge stvari, ki so se mi prej zdele samoumevne, zdaj gledam drugače. Vodo lahko pijemo kar iz pipe, zrak je čist, insektov je malo, zelenjava naravno pridelana.

Lahko se družimo s prijatelji in športamo na prostem kadar koli, zagotovljena je pravna in socialna varnost, imamo pokojninski sistem, šolanje je brezplačno, ženske po porodu ostanejo na porodniški, imamo organizirano vrtčevsko varstvo, hrana je sveža in raznolika, ... So stvari, ki jih prej sploh nismo opazili, recimo pločniki, na katerih se pešci počutimo varne. In še in še.

Kaj ste, ko ste se vrnili, naredili najprej?

Najprej smo spili par kozarcev vode iz pipe. Potem smo šli na burek, listnatega testa kot tudi mnogih drugih sestavin evropske kuhinje na Tajskem ni mogoče dobiti ali pa so zelo drage. Nato smo šli v Tivoli in se sprehodili po stari Ljubljani.

Zakaj ste se pravzaprav odločili, da se preselite na Tajsko?

Beri dalje...