Članek
Slovenci beguncem ponujajo bivanje v svojih domovih
Objavljeno Sep 09, 2015

V štirih dneh je Slovenska filantropija dobila več kot 225 pobud za pomoč beguncem, ko bodo ti prišli v Slovenijo. Številni bi begunce vzeli tudi na svoj dom.

Okoli 30 ljudi je do ponedeljka popoldne Slovenski filantropiji izrazilo pripravljenost, da bi pod svojo streho vzeli begunca, dva ali celo družino. Ponudili so stanovanje ali sobo. Mnogi so pripravljeni beguncem v času, ko se bodo nahajali v Sloveniji, ponuditi še več. "Kupil ali najel bi kmetijo ali večjo hišo za begunce iz Sirije in jih materialno vzdrževal," "V okolici Maribora imamo manši vikend, ki ga lahko nudim za bivanje beguncem."   

Na Slovenski filantropiji so pobude prostovoljcev za pomoč beguncem začeli zbirati v poseben seznam. "Preko obrazca nam ljudje javijo, kakšno pomoč so pripravljeni nuditi. Nekateri bi donirali, drugi bi bili prostovoljci, tretji vse skupaj. Pustijo svoje podatke, ko bodo pobude aktualne, jih bomo kontaktirali," pojasnjujejo na filantropiji. Pobudo (obrazec najdete tukaj) lahko oddajo posamezniki ali skupine. 

Ne želimo, da bi begunci spali na prostem

Berin dalje...