Članek
Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc nima časa za poslance
Objavljeno Sep 09, 2015

Ministrica za zdravje Milojka Kolarc Celarc je zjutraj sporočila, da se zaradi drugih obveznosti ne bo udeležila izredne seje odbora za zdravstvo, na kateri razpravljajo o razmerah na UKC Ljubljana, dogajanju na nevrologiji ter na otroški srčni kirurgiji ter imenovanju Andreja Baričiča za v.d. direktorja. Poslanci so ogorčeni.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc danes ni prišla na nujno seja odbora državnega zbora za zdravstvo, na kateri na zahtevo SDS obravnavajo razmere v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana. Kot je na začetku seje pojasnil predsedujoči odbora Tomaž Gantar, ga je ministrica poklicala pred sejo in pojasnila, da ima druge obveznosti.

"To je nesprejemljivo, ministrica je vedela, kdaj seja poteka in kako pomebna je tema ter bi svoje obveznosti lahko prilagodila," je ocenila Jelka Godec iz SDS. Ministrico sicer nadomeščata državni sekretarki na ministrstvu za zdravje.

Razmere na UKC trenutno zaznamujeta poročili o nepravilnostih na nevrologiji in na otroški srčni kirugiji ter vprašljivost imenovanja Andreja Baričiča za v.d. direktorja UKC."V.d. je postal brez predstavitve programa, kar je za tak zavod, kot je UKC Ljubljana nedopustno. Simon Vrhunec je ostal v UKC, čeprav mi je bila večkrat izraženo nezaupanje, tudi s strani ministrice. V. d. direktorja UKC pa je postal človek, ki ima več podjetij in je član več nadzornih svetov. Ne predstavljam si, kako bo človek, ki nima izkušenj z vodenjem javnega zavoda v zdravstvu in ima kup drugih zaposlitev, vodil tak javi zavod," pravi Godčeva. "V.d. direktorja ste nastavili, o njemu niste glasovali!" še dodaja Godčeva.

Beri dalje...