Članek
Slovenija poostrila nadzor na meji
Objavljeno Sep 16, 2015

Slovenija bo opolnoči poostrila nadzor na madžarski meji. Gre za neizogiben in nujen ukrep, ocenili smo, da bi bila varnost ob večjem dotoku migrantov ogrožena, pravi ministrica Vesna Györkös Žnidar. Medtem je nadzor na slovenski meji že uvedla Avstrija.

Okrepljen nadzor na meji Slovenije z madžarsko stopi v veljavo ob polnoči," je povedala notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar. "Gre za začasen ukrep v skladu s schengenskimi pravili za katerega smo se odločili na podlagi ocene tveganja."

 "Gre za nujen ukrep!"

"Naloga policije je zagotavljati varnost prebivalcev Slovenije," pravi ministrica. Na ministrstvu za notranje zadeve ocenjujejo, da gre za nujen ukrep za obvladovanje in nadzor nelegalnega prehajanja meje. "Glede na izkušnje iz drugih držav je najbolj pomembna pravočasna sprostitev ukrepov," pravi Györkös Žnidarjeva in poudarja, da "gre za tveganje, ki si ga ne smemo dovoliti". "Vlada si prizadeva, da bi bil proces prehoda beguncev postopen in ob sprotnem sproščanju nastanitvenih zmogljivosti, ki jih ves čas pripravlja Slovenija," dodaja ministrica.

Glavni razlog: ocena ogroženosti

Beri dalje...