Članek
Vogel prodan avstralskemu poslovnežu slovenskih korenin Anthoniju Tomažinu
Objavljeno Sep 29, 2015

Anthony Tomažin je postal večinski lastnik enega najbolje delujočih slovenskih gorskih središč. Načrte, ki jih ima z Voglom, bo izdal novembra, ko bo poravnal kupnino. Kolikšna je, noče razkriti.

Avstralski poslovnež slovenskih korenin Anthony Tomažin je s KD Kapitalom podpisal pogodbo za odkup več kot 50-odstotnega lastniškega deleža v Žičnicah Vogel, poroča STA.  

Tomažin je kupoprodajno pogodbo z vodstvom KD Kapitala podpisal v ponedeljek in plačal tudi  deset odstotkov are. Vrednosti kupnine Topmažin ni hotel razkriti, poravnal jo bo do novembra. Takrat bo kupaj z upravo Žičnic Vogel javnosti predstavil vizijo za prihodnost Vogla. Na Voglu so letos imeli rekordno poletno sezono, od novega večinskega lastnika pa pričakujejo uresničitev številnih načrtovanih investicij.

Tomažin lastnik tudi več ljubljanskih lokalov

omažin je sicer lastnik podjetja Terra Australis in je v zadnjih letih v slovenskem gospodarskem prostoru zasidran kot lastnik več ljubljanskih gostinskih lokalov in računalniške družbe RRC. V Voglu vidi velik potencial, saj sta na njem razvita tako zimski kot poletni turizem, veliko pa je še priložnosti za povečanje dejavnosti.

KD Group je kupca za žičnice Vogel iskal že nekaj časa, saj žičnic Vogel niso opredelili kot svoje strateške naložbe. Tomažin se je kot najverjetnejši kupec pojavljal od začetka tega leta, v preteklih mesecih pa se je v boj za Vogel podal tudi poslovnež iz Ukrajine. .

Beri dalje...