Članek
Neznanec v Kamniku nagovarjal otroka
Objavljeno Sep 29, 2015

Kamniški policisti obravnavajo že tretji primer nagovarjanja otrok v letošnjem letu.

"Sinoči okoli 18.45 je mojega sina in njegovo sošolko, ki sta se igrala in ravno odpravljala domov izpred osnovne šole Marije Vere (izza ograje, kdor pozna lokacijo) ogovoril in vabil neznanec srednjih let, visok okoli 180 centimetrov, sivih las, brez brkov in brade in brez izstopajočih posebnosti na obrazu, oblečen v črno jakno, naj prideta k njemu, ker jima ima nekaj za pokazat," je na svojem družabnem spletnem profilu objavil oče devetletnega sina iz Kamnika, poroča Kamnik.info.

Otroka sta se pravilno odzvala

Kot navaja oče, naj bi neznanec tudi skušal vstopiti v ograjeno dvorišče šole. Otroka, ki ju je način, to in nastop neznanca preplašil, sta zbežala. "Sošolka je takoj poklicala očeta, ki je prihitel otrokoma naproti, jaz ravno tako, saj sva se z očetom slučajno srečala na parkirišču. Seveda v okolici nisva zasledila nikogar, ki bi ustrezal opisu, pa čeprav je od tega minilo le nekaj minut," razlaga oče.

O dogodku je bila nekaj pred 20. uro obveščena tudi policija. "Po do sedaj zbranih podatkih je znano, da je  okoli 18.30 ure neznani moški, ki je bil peš, ogovoril otroka, ki se na besede nista odzvala temveč odšla na bližje igrišče in o dogodku  obvestila starše. Vse okoliščine dogodka policisti še preverjajo," je pojasnila Maja Ciperle iz Policijske uprave Ljubljana.

Beri dalje...