Članek
Janez Remškar hoče odpustiti Erika Breclja zaradi intervjuja v Večeru
Objavljeno Oct 15, 2015

Generalni direktor onkološkega inštituta Ljubljana Janez Remškar, ki ga bo vlada v kratkem razrešila, je zahteval izdelavo pravnega mnenja glede intervjuja Erika Breclja v časopisu Večer. Pravno mnenje je zdaj podlaga za Brecljevo razrešitev.

Po objavi članka v časopisu Večer, kjer je dr. Brecelj kot že tolikokrat doslej neargumentirano napadal Onkološki inštitut in zaposlene, sem pomočnico za pravne zadeve Zlato Štiblar Kisić prosil za pravno analizo omenjenega članka v povezavi s pravilnikom OI o komuniciranju z javnostjo," na spletni strani onkološkega inštituta OI pojasnjuje Janez Remškar.

 

Če bi jaz bil tako močan, kot me Remškar prikazuje, bi po svoji stari navadi klečal pred mano in izvrševal moje ukaze. Ko je bil pred leti še na ministrstvu, ni nikdar napadal Ivana Zidarja ali Janeza Zemljariča, tudi ne Boruta Miklavčiča. Vsi ti so imeli moč. On napada mene.

Brecelj o Remškarju v intervjuju za Večer, 26.9. 2015

"Njena analiza je pokazala kršenje obveznosti iz delovnega razmerja," dodaja Remškar in pravi, da je zaradi tega bil dolžan sprožiti postopek za prekinitev delovnega razmerja.

Brecelj je v intervjuju z naslovom Včasih je nevarno biti moj pacient, ki je bil v Večeru objavljen konec septembra letos, kot ugotavlja Štiblar Kisićeva, izrekel več trditev, ki so delno neresnične, tendenciozne in zavajajoče. V izjavah glede  generalnega direktorja Janeza Remškarja pa je bil žaljivih in zlonameren.

"Brecelj kršil pravilnik"

Štiblar Kisićeva v pravnem mnenju ocenjuje, da je Brecelj ravnal v nasprotju s pravilnikom OI o dostopu do informacij javnega značaja. Navaja tudi druge primere, ko je Brecelj kršil pravilnik in končno ugotavlja, da so izjave v intervjuju zadostna podlaga za odpoved pogodbe o zaposlitvi, saj je Brecelj  kršil obveznosti iz delovnega razmerja.

Do Breclja informacija prišla že včeraj

Kot je znano, Erik Brecelj včeraj sprva ni hotel sodelovati na seji sveta OI (v svetu je predstavnik delavcev), češ, da je dobil odpoved, kasneje pa je medijem pojasnil, da je dobil informacijo o tem, da naj bi generalni direktor Janez Remškar že dal navodilo pravnici, naj zanj spiše odpoved delovnega razmerja. Pravnica tega naj ne bi želela narediti, Brecelj pa je napovedal, da se, če dobi odpoved, ne bo pritožil in bo zapustil OI. 

Milojka Kolar Celarc: Podpiramo Remškarjevo razrešitev

Beri dalje...