Članek
Zdravniki zahtevajo zamenjavo Kolar Celarčeve
Objavljeno Dec 10, 2015

Zdravniške organizacije so ministrici za zdravje Milojki Kolar Celarc izrekle nezaupnico in premiera Mira Cerarja pozvale, da jo zamenja. Ministrica sporoča: odstopila ne bom, ker zdravniki hočejo leprivatizacijo zdravstva, zbornica pasvojega dela ne opravlja.

V zdravniških organizacijah poudarjajo, da Slovenija potrebuje celovito reformo in ne le delne delne posege v zdravstveno zakonodajo. Ministrici očitajo, da se ne želi spopasti s pravimi dilemami slovenskega zdravstva, kot je ureditev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, potreba po novih finančnih virih ali ureditev košarice pravic, ter da se ne želi soočiti s spremembo statusa javnih zdravstvenih zavodov, korupcijo in še čem.

"Že leto dni analizirajo"

"Sodeč po izjavah in delnih ukrepih v zakonodaji je ministrstvo za zdravje odstopilo od reševanja ključnih dilem slovenskega zdravstva. Namesto resne reforme že leto analiziramo slovensko zdravstvo, ki se medtem sooča s številnimi in vse težjimi problemi, ki jih ministrica ne želi videti. Dovolj je rezanja trakov in zidalnih posegov v bolnišnice. Čas je za soočanje z resnimi težavami v njih," pravi predsednik Zdravniške zborniceAndrej Možina.

Otroška srčna kirurgija, anesteziologi, čakalne dobe, kadrovanja ...

"Gre za razmere na otroški srčni kirurgiji, kadrovski kolaps mariborskih anesteziologov, vse daljše čakalne dobe, nespodobne cirkuse okoli kadriranja vodstvenih kadrov v največji slovenski zdravstveni ustanovi in obglavljenje še nekaterih največjih zdravstvenih ustanov," našteva Možina.  Našteto po prepričanju Možine ne dopušča ministričinih ocen, da je naše zdravstvo tako dobro, da nam ga zavidajo najrazvitejše države v Evropi.

Beri dalje...