Članek
Zaščiteno pričo v zadevi Škrbić napadli
Objavljeno Dec 11, 2015

Danes se je nadaljevalo sojenje za ugrabitev pokojne Zorice Škrbić. Več prič je v strahu za svojo varnost prosilo za status zaščitene priče, kar pomeni, da pričajo preko videokonference. Danes je pričala priča, ki so jo neznanci napadli.

Več prič v sojenju Milanu Trivkoviću, ki naj bi sodeloval pri ugrabitviZorice Škrbić, je zaradi strahu za lastno varnost in strahu pred maščevanjem prosilo za status zaščitene priče.

Tudi priča, ki je pred sodiščem prek videokonference nastopila danes, ima torej status zaščitene priče. Ta priča bi morala nastopiti že pred časom, vendar pred narokom jo je napadel neznanec, jo udaril v glavo in trebuh, nato pa pobegnil. Pričo so pred tem napadli tudi na domačem dvorišču, doživljala je več drugih pritiskov. Na vprašanje kakšnih, priča ni želela odgovarjati. 

Brez jasnih odgovorov

Priča je 26. julija lani, ko so pokojno Zorico Škrbić ugrabili, v gozdu čistila drevje po žledolomu. Ko je priča stala približno pet metrov od svojega vozila, je tja pripeljala alfa romeo bele barve, v njej pa da sta sedela dva moška. Oba sta imela črne kape in črne majice, stara sta bila nekje do 30 let. Ko sta zagledala vozilo priče, pa je alfa naglo odpeljala vzvratno, pravi priča.

Beri dalje...