Članek
Skrivni grad
Objavljeno Jun 06, 2017

Skrivni grad je hotel. Zgradili so ga odmaknjeno od mesta na pečini. Prvotni namen je bil kompeks stanovanj in desetimi bungalovi, ker pa so bila predraga, so ga preoblikovali v hotel z bazenoml. Stanovanja so postali apartmaji z kuhinjami in dnevnimi sobami. Kmalu po odprtju je postal prostor kjer si se lahko skril pred javnostjo in bil brez zadržkov. Njegovi stanovalci so bile zanimive osebe. 

Peter in Marjan

Peter je bil, privlačen, visok, svetlolas, modrih oči, po poklicu trgovski potnik. Všeč je bil tako moškim kot ženskam, ki so ga želeli v postelji. Odzval se je navdušeno. Čeprav je bil poročen s tremi otroci je imel veliko skrivnih razmerij.  Peter je spoznal Marjana, ko so sta bila oba na fakulteti Marjan je študiral igro, Peter pa elektrotehniko. Peter ga je prvič videl na predstavi. Bil mu je tako všeč, da je šel v zaodrje gledališča, da bi ga spoznal, ampak pri tem ni bil uspešen. Peter si je ogledal vsako predstavo, v kateri je igral Marjan. Stkal je načrt, da bi ga vendarle spoznal. Izvedel je, da ima Marjan motor in da se vsako noč po predstavi vozi z njim. Peter ga je iskal po ulicah dokler ga ni opazil Marjanovega motorja. Uro po koncu predstavi se je pojavil Marjan in Peter je stopil do njega v stavkom, ki ga je dobro prej vadil; gospod Marjan, vi ste najboljše kar se bog naredil. Delovalo je. Povabil ga je na vožnjo z motorjem po mestu.  Peter se je Marjanu zdel čeden, spominjal ga je na sebe,ko je bil mladi,  bilo je tako, kot da bi seksal sam s sabo, čeprav je bil par let mlajši. Seksala sta v vseh možnih položajih, navdihih me je celo za nove. Peter se je vrnil domov in se noro zaljubil v Marjana.

Peter je Marjanu pismo vsak teden. Na nobeno ni dobil odgovora. Peter je naprej študiral,  celo vpisal se je na tečaj igre, kjer je spoznal Jana, s katerim je zapletel. Še vedno je mislil na Marjana. Peter je enkrat spoznal Marjanovo nekdanje dekle, ki ga je kar naprej klicala Marjan, enkrat ga je celo v postelji rekla Marjan, kar je Petra tako razjezilo, da je vstal iz postelje, se oblekel in odšel iz sobe potem ko sta se skregala. Rekla je, da naj je ne obsoja.

Želela je preboleti Marjana. Rekla mu je; ''Ne veš kako je če te obdela Marijan.'' Peter ji je odgovoril:''Motiš se, točno vem kako je če te obdela Marjan.  

Auč

 Peter in Jan

Jan se je Petru predstavil na tečaju igre, predlagal je da bi zaigrala ljubezenski prizor pred drugimi tečajniki, to bi požgalo studio. Peter je bil presenečen, Janu je rekel, ; ''Od tam, ko sem jaz, radi počasi pridemo do tega.'' Nista zaigrala ljubezenskega prizora, a je imel Jan svoj način z njim. Peter je šel z vlakom domov do stanovanja, kjer je živel z ženo in sinom. Jan je povedal svojemu partnerju Branku; :'' Jaz sem njega in on je mene, naučil sem ga loviti slino kot si ti mene.''  Neko noč  ga je bil na vratih zapuščene stavbe, vzburjalo ga je, če sta bila na nevarnih javnih prostorih. Jan je povedal Petru, da je bil 'vzdrževan fant' v luksuznem stanovanju s Brankom. Naslednje tri tedne je izbruhnil vulkan med Petrom in Janom. Jan je popolnoma kontroliral njuno razmerje, Petru je naročil naj nosi rdečo kapo, takšno kot jo se sam imel, da bi videli ljudje, kot par. Peter je prostovoljno izpolnil njegovo željo. Petra so celo videli nositi rdečo kapo po Janovi smrti. Bilo je zanimivo, ko sta se srečala na avdicijah za isto vlogo in je bil vesel za Jana, če jo je on dobil. S časoma se je Peter odločil zapustiti ženo in njuna otroka. Zaposlil se je v novem podjetju, kjer je dobil solidno plačo, z njo si je kupil motor,enakega, ki ga je imel Jan,  da sta se vozila za vikende ob obali, se naga kopala v morju in deskala na valovih, sledilo je ljubljenje na peščeni plačil. Jan je Branku povedal vse šokantne podrobnosti, da bi napajal njegovo ljubosumnost. Peter in Jan sta preživela veliko divjih vikendov na obali.  Jan je prepričala Petra, da se preseli  v Skrivni grad. Tam je Peter spoznal Tonija, ki je ležal na ležalniku ob bazenu. To je bil začetek prijateljstva in dolgoletnega ljubezenskega razmerja.

Peter in Toni

Peter je bil star 29 let, ko je dela v prvi službi, ko se je preselil v stanovanje v Skrivnem Gradu, kjer je prav tako stanoval Jan. Prvo popoldne se je sproščal ob bazenu, ko je do njega pristopil Toni. V postelji sta se znašla v nekaj minutah. Nekaj tednov sta bila v intenzivnem spolnem razmerju. Dobrodošel v soseski. Toni je bil čeden, trpeč homoseksualec, ki zares želel biti z žensko.  Peter je bil biseksualen, ampak je bil kot otrok v trgovini s sladkarijami, vse je poskusil, kar koli je zadovoljilo njegove potrebe, moški ali ženske. Toni in Peter nikoli nista nameravala biti par, ampak sta bila oba spolna avanturista. Toni je bil tudi z drugimi moškimi (še pridemo do tja), ampak Peter je bil edini poročen s tremi otroki takrat. Peter je spoznal Jano, ko je bil še poročen s prvo ženo Ano. Ko se je poročil z Jano sta z Tonijem bila spolno aktivna. 

Peter je spoznal Štefana na sejmu, kjer sta oba predstavljala izdelke, vsak svojega podjetja. Štefan je pristopil k Petru in se mu ponudil, ko je povedal surovo šalo, skoraj žaljivo. Štefan ga je nameraval poljubiti, mokro z jezikom. Postala sta rivala, Štefan je zavrnil ponudbo za delo v Petrovem podjetju, ker ni hotel imeti manjše plače kot Peter. Petru je čutil čudno privlačnost, čeprav se je takrat dobival s Simonom. Simon se je v Petra zaljubil, želel je, da živela skupaj kot par, vendar je to Peter zavrnil. Ko ga je zavrnil, je Simon poskušal narediti samomor. Peter je prijatrlju priznal, da je imel črno srce. Jana ni nikoli vedela za skoke čez plot. Skrivno sem hudič, sem lahko zelo zelo slab fant. S Štefanom sta se znašla v poceni motelu, ko je Štefan rekel:'' Dobil sem vsako pohotno žensko, sedaj potrebujem odmor, drugačno akcijo tu in tam. Ti si ta sprememba, ki jo imam v mislih.'' Takšno spremenljivo razmerje sta imela leta, čeprav sta bila konkurenca. Peter je postal v službi zelo uspešen. Njegov sodelavec, ki je poznal Jana mu je rekel, da so mu všeč ženske, samo ženske, ampak če bi ga Jan poklical, bi takoj tekel k njemu, tako obseden je bil.

Jan

Jan je bil čeden, srednje višine, svetlolas, modrih oči, nosil je očala. Študiral je igro, Jan ni dobival vlog, težko se je prebijal skozi mesec.  Star je bil 20 let, ko je spoznal Branka na parkirišču trgovskega centra, kjer je Branko delal kot direktor marketinga in zelo uspešen 35 letni radijski voditelj. Bila sta nenavaden par. Kmalu se je Jan preselil k Branku v njegovo luksuzno stanovanje. Branko mu je kupoval draga oblačila, peljal v fine restavracije in ga predstavil pravim ljudem, kar mu je pomagalo pri karieri. Bil vzdrževan fant. Ko je agent Jana vprašal glede njegovega sostanovalca za katerega se je vedelo, da je homoseksualec, mu je razložil, da ima svojo sobo. Ko so prišli prijatelji na obisk mu je nekdo prišepnil, da je Branko 'peder'. Jan se je nasmehnil in rekel:''Ja, vem!'' Branko ga je predstavil različnim režiserjem, kmalu e dobil službo v gledališču in dobival filmske vloge.

Jan in Branko sta ostala v stikih vse življenje, kar nebi bilo če bi bil samo finančni dogovor. Branko je dobil službo v drugem mestu, Jan je bil zelo vznemirjen, Branko mu je velikodušno plačal tečaje igre. Tam je predaval Marjan. Jan je ostajal pozno po koncu pouka, razmerje je trajalo več mesecev.  Prijateljstvo pa veliki dlje. Marjan se ni sramoval svojega početja, zanj je bilo to modno.

 Jan in Marjan sta imela skrivno sprevrženo sadomazohistično razmerje,  Marjan je bil gospodar Jan pa suženj, Marjan je Jana tako kontroliral , da je moral imeti spolne odnose s tujci, ki sta jih pravkar srečala,  Jan je želel, da mu naj ugaša cigarete na riti. Marjan ni nikoli ljubil Jana, to je bila le Marjanova zavita miselna igra za zabavo. Nekoč je moral Jan čakati pred Marjanovim stanovanjem na hladnem, dokler ni bil dovolj obupan, da ga povabi noter za seks. Jan je povedal Branku, da ima Marjan totalen nadzor pri ljubljenju. Jan se je celo začel oblačiti in govoriti kot Marjan. Branko je že hotel poklicati policijo, dokler mu Jan ni rekel, da je sam tako želel.  Najbolj zanimivo pa je, da je Marjan imel razmerje s Štefanom, le da so bile vloge zamenjane.

Štefan

Štefan je bil čeden, srednje visok, svetlo rjavih las in rjavih oči. Oče je zapustil njega in njegovo mamo, bil je alkoholik.  Štefan se je kmalu pridružil kriminalni skupini, živel je pri starih starših. Takrat je izvajal manjše kraje in vandalizem, ko se je preselil drugam, kjer bi začel na novo. Všeč so mu bili motorji, preživljal se je kot mehanik in šofer. Prijavil se je v vojsko, kjer je obredel cel svet. Zdržal je le tri leta, saj je imel težavo z avtoriteto in razmerji. Bogate gospe so ga najemale kot spremljevalca, zadnja stvar, ki je želel, da bi se zaljubil v te bogate babe, kot jim je rekel. Javno je sovražil homoseksualce, čeprav je pogosto šel z njimi v posteljo.. Bil je z Janom, tu in tam s Petrom. Bil je težka osebnost, ki se je rad prepiral. Užival je drogo, pil in kadil po štiri škatle cigaret na dan.