Člani (6)
Vlasta Kunej KMEČKI GLAS
Karmen Gostinčar
Alen Osenjak
Tanja Žgajnar Novak
Savina Dreu
Alenka Naglič
Spremljevalci (6)
Branko Gaber
Toni Bogdanovič
Duki Duki
JOZEF SRES
Alen Osenjak
Skuhajmo Si

Široki rezanci z lisičkami

Skuhajmo si
05.08.2022 16:03 (pred 5 dnevi)

Sestavine: 350 g širokih jajčnih rezancev; za omako z lisičkami: 500 g lisičk, ekstra deviško oljčno olje, 1 strok česna, sol, 50 g masla, peteršilj

Z nožem zelo previdno odstranimo z lisičk ostanke zemlje in listje. Na hitro jih operemo pod tekočo vodo in s prsti odstranimo še zadnje nečistoče. Čim manj jih močimo, da ne izgubijo značilnega okusa. Narežemo jih na ne pretanke rezine. Preden jih damo v ponev, nekaj lisičk skupaj stisnemo v dlani, da se iz njih izloči odvečna voda. Tekočino, ki se izloči, dodamo vodi za kuhanje testenin.

V večjo ponev vlijemo malo olja in dodamo strok nasekljanega česna ter na vroče olje stresemo lisičke. Pražimo jih vsaj 15 minut ali dokler voda iz njih ne izhlapi. Potem jih posolimo in odstavimo z ognja. Rezance kuhamo v veliko vroče slane vode. Medtem operemo in nasekljamo svež peteršilj.

Ko so rezanci skuhani na zob, jih odcedimo in skupaj z maslom dodamo k lisičkam. Vse skupaj v ponvi na ognju dobro premešamo. Potresemo s peteršiljem in postrežemo v

Riževa francoska solata

Skuhajmo si
05.08.2022 15:56 (pred 5 dnevi)

Sestavine: dolgozrnati beli riž (za običajno veliko solatno skledo), četrt večjega gomolja zelene, večji rumeni korenček, večji rdeči korenček, pol skodelice riža, 100 g oluščenega graha, 70 g majoneze, 5–7 kislih kumaric, 0,5 dl kisa od kislih kumaric, sol, poper

V loncu pristavimo 2 kozarca vode. Korenje in zeleno narežemo na manjše kocke.

Ko voda v loncu zavre, jo solimo z žličko soli in v krop stresemo narezano zelenjavo in grah. Pokrijemo. Ko znova zavre, kuhamo odkrito 2 minuti, da se zelenjava zmehča, a še ostane hrustljava. Zelenjavo s penovko poberemo iz vode, preložimo v skledo in pustimo, da se ohladi.

Riž oplaknemo na rešetu.

V lonec dodamo kozarec vode in znova zavremo. V krop stresemo riž, počakamo, da znova zavre, nato ogenj zmanjšamo in riž pokrit kuhamo 10 minut ali glede na navodila na embalaži. Kuhanega odcedimo in ohladimo.

Medtem narežemo kisle kumarice na manjše kocke. Posebej v posodici pripravimo preliv iz majoneze, kisa, krepkega ščepca soli in mletega popra.

Solata z divjim rižem, korenjem in piščancem

Skuhajmo si
04.08.2022 11:35 (pred 6 dnevi)

Sestavine: 100 g divjega riža, polovica piščančji prsi, 2 korenčka, 2 veliki žlici oluščenih slanih arašidov, 2 žlici bučnih semen, žlica sončničnih semen, 2 žlici oljčnega olja, bučno olje, limona, sol, pest rukole, malo olja za peko mesa

Riž oplaknemo na rešetu. Skuhamo ga posebej po navodilih na embalaži. Kuhanega odcedimo in ohladimo.

V ponvi segrejemo malo olja za peko in nanj položimo kos piščančjih prsi. Meso sprva z lopatico kakšno minuto ali dve pritiskamo ob ponev, da pospešimo pečenje (in prihranimo mesne sokove). Nato pečemo dalje približno 10 minut na srednje močnem ognju. Zatem meso obrnemo, znova kakšno minuto pritiskamo meso z lopatico ob ponev, pokrijemo in nad šibkim ognjem dalje pečemo 10 minut.

V tem času očistimo in grobo naribamo korenček, narežemo rukolo in oboje stresemo v solatno skledo. Stisnemo sok limone in ga prihranimo.

Pečeno meso preložimo na krožnik in ga pokrijemo. V ponev, ne da bi jo pomili, stresemo semena in oreščke in vse med mešanjem pražimo minu

Vaniljev sladoled z bučnim oljem in slivovo omako

Skuhajmo si
02.08.2022 12:41 (Aug 02, 2022)

Sestavine: 1 l vaniljevega sladoleda, pol dl bučnega olja, pol kilograma svežih sliv, 2–3 žlice sladkorja, 2 žlici ruma

Slive izkoščičimo in narežemo na četrtine. Naložimo jih v kozico, potresemo s sladkorjem, odišavimo z rumom in pristavimo. Nad šibkim ognjem jih kuhamo 5 do največ 10 minut. V tem času izločijo vodo, da postane gost sladek sirup, kot ga želimo. Po potrebi prilijemo malce vode. Kuhano slivovo omako odstavimo, po želji pretlačimo in pustimo, da se ohladi do mlačnega.

Medtem bučna semena grobo nasekljamo in prav na hitro popražimo v ponvi, da le malo zadišijo. Odstavimo in jih pomešamo z bučnim oljem. Ko želimo sladico postreči, v nizke skodelice ali široke servirne kozarce naložimo slivovo omako, dodamo kepico sladoleda, vse skupaj pa potresemo z naoljenimi bučnimi semeni in takoj ponudimo.

Različica: Bučnim semenom lahko dodamo mandlje ali pistacije, namesto vaniljevega sladoleda pa izberemo orehovega. Zunaj sezone uporabimo suhe slive, ki jih pred tem namočimo v vodi

Slivova pita

Skuhajmo si
02.08.2022 12:35 (Aug 02, 2022)

Sestavine za testo: 280 g moke, 80 g sladkorja v prahu, 1 jajce, 150 g masla; za nadev: približno 800 g svežih sliv

V skledo damo moko, sladkor v prahu in jajce ter nadrobimo maslo. Ugnetemo gladko testo in ga pustimo počivati vsaj pol ure. Slive prerežemo na pol in jih razkoščičimo. Testo razporedimo po namaščenem pekaču in ga obložimo s slivami, ki jih pred tem še enkrat prerežemo na pol, da dobimo četrtine.

Slive zlagamo tesno eno ob drugo, začnemo pri zunanjem robu in se nato v krogih pomikamo proti sredini, da dobimo lep vzorec. Pečemo v pečici, segreti na 180 stopinj, približno 45 minut.

Focaccia s svežim rožmarinom in oljkami

Skuhajmo si
02.08.2022 12:20 (Aug 02, 2022)

Številne dobre stvari v življenju so poceni in preproste. Mednje sodi tudi nizek hrustljav kruh z dodatki, focaccia. Testo zanj je pripravljeno iz moke, olja, vode, soli in kvasa. To je klasičen italijanski recept. Njegovih različic je kar nekaj, izhajajo pa iz različnih predelov Italije in se razlikujejo predvsem po načinu priprave in dodatkih.

Testu za focaccio najpogosteje dodajamo črne oljke in rožmarin, lahko pa mu dodamo še posušene, v olju namočene paradižnike, češnjeve paradižnike, razne vrste sira, čebulo, bazilikin pesto, sveže začimbe …

Sestavine: 250 g ostre moke, 10 g svežega kvasa, voda, sol, 1 dl oljčnega olja, šopek svežega rožmarina, pest črnih oljk

Najprej naredimo testo. V mlačni vodi raztopimo svež kvas, dodamo žličko sladkorja in žličko moke.

Raztopljen kvas pustimo, da na toplem malo vzhaja, nato prelijemo z njim moko. Dodamo 2 žlici oljčnega olja. Zmešamo in počasi dodajamo toliko vode, da dobimo dovolj prožno in sprijeto testo. Z rokami mesimo testo še kakšnih 1

Doma narejeni sladoled je najboljši

Skuhajmo si
02.08.2022 12:08 (Aug 02, 2022)

Izbrana recepta sta iz knjige Ledene sladice, v kateri boste našli polno zamisli in predlogov, kako naredimo sladolede, zmrzline in ledene sladice.

Sladoled z belo čokolado in borovničevim prelivom

Sestavine (za 4 kepice): za sladoled z belo čokolado: 220 ml mleka, 150 ml sladke smetane, 3 rumenjaki, 30 g sladkorja, 1 zavitek vaniljevega sladkorja, 100 g bele čokolade

Mleko in sladko smetano vlijemo v kozico in na zmernem ognju zavremo. Rumenjake, sladkor in vaniljev sladkor penasto stepemo z električnim ročnim mešalnikom. Stepene rumenjake počasi dodajamo k mlečni masi in stepamo, da se zgosti in doseže 75 stopinj (približno 15 sekund). Pazimo, da masa ne zavre. Kozico odstavimo z ognja, da se masa začne ohlajati. Dodamo na koščke nalomljeno ali nastrgano belo čokolado in dobro premešamo. Ohlajeno maso prelijemo v strojček za izdelavo sladoleda in zamrznemo.

Če strojčka za izdelavo sladoleda nimamo, damo sladoledno maso v posodo, jo pokrijemo in zamrznemo v zamrzovalniku za najmanj 4

Pijače za najbolj vroče dni

Skuhajmo si
02.08.2022 12:00 (Aug 02, 2022)

Najboljše pijače v vročih dneh so preproste: zanje potrebujemo le čisto ledeno mrzlo vodo ali ledene kocke ter raznovrstno poletno sadje, kumare in zelišča, kot sta meta in bazilika. V njih ni pretirano veliko sladkorja. Lahko jih pripravimo brez sladkorja ali pa ga dodamo malo, tako za boljši okus.

Voda z limono in rožmarinom

Osvežilna naravna voda iz limonovega soka in vode z dodatkom rožmarina je prava pijača za poletni dan. Naredimo jo z ledenimi kockami ali pa le mrzlo vodo. V vodo vlijemo malo limonovega soka, dodamo na rezine narezano limono ali limeto in nekaj vršičkov svežega rožmarina.

Ta recept je zelo vsestranski, saj lahko za pripravo te vode uporabite limone ali limete. Če pa želite, da bi bila pijača nekoliko milejšega okusa, lahko uporabite tudi pomaranče ali grenivke. Voda z limono in rožmarinom je posebno primerna za letni čas, ker osvežuje in zaradi rožmarina tudi razstruplja obenem.

Mineralna voda s kumaro in meto

Ne boste verjeli, kako osvežilen je okus kumar v pij

Zelenjavni shranki

Skuhajmo si
23.07.2022 23:10 (Jul 23, 2022)

V knjigi Helene Mrzlikar Domača shramba boste našli marsikatero zamisel za to, kako na razne načine shranimo sadje in zelenjavo, tako da bo shramba polna in shranki karseda raznovrstni.

Vloženi mehki sir

Potrebujemo: 1 kg sirčka ali skute, 10 strokov česna, 1 vejica svežega origana, 2 rdeča feferona, 1 čebulo, 400 ml oljčnega olja

Sirček ali skuto pomešamo s soljo in oblikujemo v kroglice. Stroke česna olupimo in natremo, čebulo in očiščena feferona pa narežemo na manjše kose. Vse sestavine vložimo v suh kozarec in prilijemo oljčno olje. Kozarec dobro zapremo in ga postavimo v hladilnik. Po nekaj dneh shranek že lahko uporabimo kot prilogo k pečeni zelenjavi ali mesu.

Paprika v marinadi

Potrebujemo: 12 raznobarvnih paprik, 6 strokov česna, 3 žličke soli, 1 žličko belega popra, ščep posušenega origana, 8 žlic belega vinskega kisa, 16 žlic oljčnega olja

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Paprike umijemo, dobro posušimo in položimo na rešetko. Pečemo jih tako dolgo, da lupina odstopi. Pečen

Marelice pod pokrovom

Skuhajmo si
23.07.2022 23:02 (Jul 23, 2022)

Sestavine: 1 zavitek listnatega testa, 11 ali 12 marelic, 100 g kristalnega sladkorja, 30 g masla

V ponev premera od 26 do 28 cm, ki je nepregorna in jo bomo lahko dali v pečico, vsujemo sladkor. Segrevamo ga na srednji temperaturi, da se sladkor stopi - karamelizira. Nič ne mešamo, samo krožno malce vrtimo ponev, da se sladkor enakomerno razporedi in topi.

Nato ponev odstavimo in vmešamo maslo.

Ko se maslo raztopi, položimo nanj izkoščičene polovičke marelic. Zlagamo jih drugo ob drugo s prerezano stranjo navzgor. Nato iz listnatega testa izrežemo krog, velikosti ponve premera od 26 do 28 cm. S testom prekrijemo marelice in testo malce spodvihamo pri robu.

Pečemo 30 minut pri 200 stopinjah.

Ponev vzamemo iz pečice in ga pustimo, da se ohlaja 10 minut. Nato poveznemo čez ponev velik krožnik in jo obrnemo na krožnik. Tako bodo marelice zgoraj, hrustljavi testeni pokrov pa spodaj. Poleg ponudimo stepeno sladko smetano, vaniljev sladoled ali grški jogurt. Sladico lahko potresemo z naseklj

Ledena rulada z jagodičjem in čokoladnim prelivom

Skuhajmo si
23.07.2022 22:51 (Jul 23, 2022)

Sestavine: za biskvit: 2 jajci, 80 g sladkorja v prahu, 60 g pšenične bele moke, 20 g jedilnega škroba

Beljaka ločimo od rumenjakov. Z električnim ročnim mešalnikom penasto umešamo rumenjaka s polovico sladkorja (40 g). Beljaka in preostali sladkor (40 g) stepemo v čvrst sneg. K snegu na rahlo umešamo rumenjakovo peno, presejano moko in jedilni škrob. Maso premažemo po plitvem pekaču, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Pečemo v pečici, ogreti na 200 °C, približno 10 minut. Pečen biskvit takoj zvijemo v rulado in pustimo, da se ohladi.

za nadev iz jagodičja: 120 g jagodičja (maline, robidnice, jagode, borovnice, ribez itn.), 80 g sladkorja v prahu, 2 jajci, 1 rumenjak, 10 g vaniljevega sladkorja, 250 ml sladke smetane, 2 lističa želatine

Jagodičje očistimo, damo v večjo skledo in potresemo s sladkorjem v prahu. Sadje in sladkor s paličnim mešalnikom pretlačimo, da dobimo sadno kašo. Nad paro stepemo jajci, rumenjak, kristalni in vaniljev sladkor. Želatino namočimo v vodi, jo ožamem

Mehki ovseni piškoti z ribezom

Skuhajmo si
23.07.2022 20:59 (Jul 23, 2022)

Če imate veliko domačega ribeza, ga lahko uporabite za tele mehke piškotke, ki jim pozimi dodamo rozine. No, tokrat jim bomo dodali svež rdeči ribez in videli boste - zares so odlični!

Potrebujemo: 200 g pšenične bele moke, 150 g ovsenih kosmičev, ščep soli, 1/2 žličke sode bikarbone, 1 poravnano žličko pecilnega praška, 165 g masla, 125 g kristalnega sladkorja (zelo sladkosnedi ga lahko dodate še 30 g več), 2 žlički vaniljevega sladkorja, 125 g banane, (ena srednje velika), 1 jajce, 250 g rdečega ribeza (teža osmukanih jagod)

V večji skledi zmešamo moko, ovsene kosmiče, sol, sodo bikarbono in pecilni prašek.

V posodi kuhinjskega robota z nastavkom za mešanje zmešamo na kocke narezano maslo in kristalni sladkor do kremaste strukture. To traja nekaj minut.

Nato dodamo jajce, pretlačeno banano in vaniljev sladkor. Nadaljujemo z mešanjem, da se sestavine dobro povežejo. Nato kuhinjskega robota ugasnemo in odstranimo posodo.

V masleno zmes postopoma vmešamo suhe sestavine in dobro premešam

Špageti z limono in meto

Skuhajmo si
22.07.2022 13:03 (Jul 22, 2022)

Sestavine (za 4 osebe): 400 g špagetov, 1 biolimona, pest svežih metinih lističev, oljčno olje, sol, parmezan v kosu

Zavremo osoljeno vodo za špagete. Medtem ko se špageti kuhajo, umijemo limono in jo olupimo. V manjšo posodo stisnemo sok. Dodamo 3 žlice oljčnega olja. Naribamo parmezan in ga zamešamo z limonovim sokom in oljčnim oljem. Sesekljamo polovico metinih lističev.

Dodamo jih v omako. Limonino lupinico narežemo na čim tanjše rezine in jih polovico stresemo v omako. Posolimo in dobro premešamo.

Ko so špageti kuhani, jih zmešamo s pripravljeno omako in potresemo s preostalimi metinimi lističi in narezano limonino lupinico. Dodamo nekaj kapljic oljčnega olja. Ponudimo potreseno s parmezanom.

Gibanica s sirom in špinačo

Skuhajmo si
22.07.2022 12:55 (Jul 22, 2022)

Sestavine (za 4 porcije): 300 g sira feta, 200 g maskarponeja, 2 dl sladke smetane, 3 jajca, 100 g špinačnih listov, 200 g vlečenega testa, maslo

V posodi zmešamo na koščke narezano feto, maskarpone, smetano in jajca. Špinačne liste umijemo in jih v ponvi malo prepražimo, da se razpustijo.

Pripravimo višji pekač in segrejemo pečico. Dno pekača namažemo z maslom. Nanj položimo dve plasti vlečenega testa. Prelijemo s pripravljeno maso iz sira in smetane do višine približno 3 cm. Potrosimo s pokuhanimi listi špinače. Vse skupaj pokrijemo še z dvema plastema vlečenega testa. Gibanico postavimo v vročo pečico in pečemo 30 minut pri 180 stopinjah. Ponudimo lahko toplo ali hladno.

Dušene bučke s česnom po mamino

Skuhajmo si
21.07.2022 13:41 (Jul 21, 2022)

Priprava: 5 minut

Čas kuhanja: 6 minut

Sestavine (za 4 osebe): 4 večje bučke, sol, žlica oljčnega olja, glavica česna

Bučkam odstranimo pecelj in konec, nato jih narežemo po dolgem na pol centimetra debele rezine, te znova po dolgem na trakove in nato na kocke. Stresemo v kozico. Pristavimo in bučke dušimo v lastnem soku 5 minut. Večkrat premešamo, po potrebi dodamo oljčno olje.

Česen očistimo in narežemo na rezine, sesekljamo ali ga kar stremo v možnarju. Česen stresemo v kozico, bučke še posolimo in po minuti je jed gotova.

Različice: Po želji kuhamo bučke dlje, da se povsem razpustijo in popolnoma zmehčajo. Z nekaj sladke smetane dušene bučke postanejo imenitna omaka, ki jo prelijemo prek testenin ali njokov. Bučke lahko tudi dušimo s svežim paradižnikom in odišavimo z listi bazilike. V poletni sezoni, ko so na voljo slastni jajčevci in paprike, dodamo tudi te, da smo že na dobri poti do znamenite francoske jedi ratatouille, le v omakasti obliki, ki jo ponudimo s hrustljavim belim

Pica z bučkami, gorgonzolo in česnom

Skuhajmo si
21.07.2022 13:35 (Jul 21, 2022)

Priprava testa: 10 minut in 1 ura za vzhajanje

Čas peke: 10 minut

Sestavine za testo (za 2 osebi ali eno veliko pico iz nizkega pekača): 400–450 g pšenične (bele) moke, 5 g soli, približno 2,5 dl tople vode, vrečka suhega kvasa ali pol kocke svežega, žlica olja, ostra moka za delovno površino

Sestavine za oblogo pice: 2 večji bučki (400 g), 2 krepka ščepca soli, žlica oljčnega olja, 100 g sira s plemenito plesnijo (npr. gorgonzole), 200 g sira za pico, ki se dobro topi (npr. mocarele), 4 stroki česna, polovica pločevinke paradižnika, žlička suhega origana

Iz moke, soli, olja, kvasa in tople vode zgnetemo gladko in lepo prožno kvašeno testo. Posodo pokrijemo z mokro krpo, s pokrovom ali plastično folijo, da je na toplem in vlažnem, ter pustimo vzhajati 1 uro, da testo še enkrat naraste. Medtem bučke tanko narežemo na kolesca ali na manjše tanke kose. Sir naribamo, s plesnijo zgolj narežemo, česen sesekljamo. V ponev stresemo bučke in jih na olju malenkost podušimo, da se nekoliko zmehča

Mladi krompir

Skuhajmo si
20.07.2022 14:46 (Jul 20, 2022)

Da mladega krompirja ne boste pripravljali samo v pečici, smo vam pripravili nekaj zanimivih preprostih receptov. Dva sta izbrana iz odlične kuharske knjige Saše Drobnič Škrjanec Jedi iz sklede.

Mladi krompir s smetano in limonino lupinico

Sestavine: 400 g mladega krompirja, 1 lonček kisle smetane, sol, mleti poper, naribana limonina lupinica ene ali dveh limon, šopek nasekljanega koprca

Krompir očistimo, narežemo na manjše kose ter v osoljenem kropu kuhamo do mehkega, približno 15 minut. Odcedimo in še toplemu primešamo kislo smetano, ga posolimo, popopramo, dodamo naribano limonino lupinico in nasekljan koprc. Ponudimo še toplega.

Kifeljčar in stročji fižol

Sestavine: 500 g krompirja kifeljčarja, 350 g stročjega fižola; za preliv: 3 šalotke, sok 2 limon, 5 žlic oljčnega olja, sol, mleti poper, limonina lupinica, nasekljan drobnjak

Kifeljčar z gobico očistimo in umijemo. Narežemo ga na poljubno velike kose in skuhamo v osoljeni vodi. Kuhan krompir odcedimo in postavimo na stran, da se

Fige z medeno skuto

Skuhajmo si
20.07.2022 14:10 (Jul 20, 2022)

Sestavine za fige: 8–10 svežih fig, oljčno olje z limono, sladkor; za nadev: 200 g skute, 1 žlica medu; in še: sveža meta

Fige premažemo z oljčnim oljem in limono ter jih v pečici pečemo štiri minute pri 180 stopinjah.

V ponvi segrevamo sladkor tako dolgo, da se spremeni v karamel.

Pečene fige zarežemo na štiri dele in jih napolnimo z nadevom iz skute in medu.

Krožnik pokapamo z oljčnim oljem z limono, nanj položimo fige in jih na rahlo prelijemo s karamelom. Okrasimo z meto.

Več receptov najdete v knjigi na: https://zalozba.kmeckiglas.com/kulinarika/z-vrta-na-mizo

Pljučna taljata

Skuhajmo si
20.07.2022 13:54 (Jul 20, 2022)

Sestavine:goveja pljučna pečenka (200–250 g na osebo), mlada špinača, limona, pinjole, parmezan, solni cvet, oljčno olje

V ponvi na oljčnem olju meso v kosu na hitro popečemo z vseh strani, da se lepo oskorji, nato ga v pečici pri 160 stopinjah pečemo približno pet minut oz. do središčne temperature 56 stopinj.

Pečeno meso pustimo počivati nekaj minut, nato ga prečno na vlakna narežemo na tanke rezine.

Mlado špinačo okisamo z limoninim sokom, pokapamo z oljčnim oljem, potresemo z na hitro prepraženimi pinjolami in naribanim parmezanom ter nanjo položimo taljato.

Na koncu meso še posolimo s solnim cvetom, pokapamo z oljčnim oljem in ponud

Sestavine: goveja pljučna pečenka (200–250 g na osebo), mlada špinača, limona, pinjole, parmezan, solni cvet, oljčno olje

V ponvi na oljčnem olju meso v kosu na hitro popečemo z vseh strani, da se lepo oskorji, nato ga v pečici pri 160 stopinjah pečemo približno pet minut oz. do središčne temperature 56 stopinj.

Pečeno meso pustimo počivati nekaj minut

Fuži v omaki s pršutom in malvazijo

Skuhajmo si
20.07.2022 13:34 (Jul 20, 2022)

Njenega avtorja zagotovo ni treba posebej predstavljati, saj je imel serijo priljubljenih televizijskih oddaj z istoimenskim naslovom. V knjigi boste našli vrsto sezonskih in tematskih receptov v poglavjih, kot so: Juhe, Zima, Soljenje pameti in mesa, Resnice in zmote o oljčnem olju, Pir in kruh, Polenta, Mistični ghee. Knjiga je nastala v sodelovanju s slovenskim kmeti.

Fuži v omaki s pršutom in malvazijo

Sestavine za fuže: 200 g gladke moke, 2 jajci, sol; za omako: 100 g pršuta, 100 ml malvazije, 250 g češnjevega paradižnika, 2 stroka česna, 100 ml sladke smetane za kuhanje, šop rukole, oljčno olje; in še: 4 bučni cvetovi, parmezan, oljčno olje

Iz moke, jajc in ščepca soli zamesimo testo, zavijemo ga v folijo in pustimo počivati pol ure. Nato ga na tanko razvaljamo in razrežemo na 4 × 4 cm velike kvadratke. Ovijemo jih okrog pomokanega ročaja kuhalnice, da dobijo za fuže značilno obliko. Fuže kuhamo pet minut v slanem kropu.

Na oljčnem olju popražimo oba stroka česna in ju, preden za

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj