Sestavine: 300 g moke, 1 vrečka pecilnega praška, 2 biopomaranči, 300 g sladkorja, 4 jajca, 1 dl vode, 1 dl olja, marelična marmelada, 200 g jedilne čokolade
V večji posodi penasto stepamo jajca in sladkor. Prilijemo olje in vodo ter še malo stepamo. Umiti pomaranči (z lupino) narežemo na večje rezine, odstranimo pečke in sesekljamo v električnem sekljalniku. Sesekljane pomaranče primešamo stepeni jajčni zmesi in še malo stepamo. Nato primešamo moko, pomešano s pecilnim praškom, in prelijemo v namaščen pekač. Pečemo v pečici, ogreti na 180 stopinj, od 25 do 30 minut.
Še vroč biskvit v pekaču namažemo z marelično marmelado in počakamo, da se ohladi. Na koncu nad soparo stopimo jedilno čokolado, lahko dodamo malo olja, da se lepše maže, in jo prelijemo po marmeladi. Počakamo, da se čokolada strdi, nato pecivo narežemo na poljubno velike kose. Pecivo lahko pečemo tudi v modelu za torte.
Recept je izbran iz knjige Podeželske sladice Založbe Kmečki glas.