Široki rezanci z lisičkami

Objavil/a Skuhajmo si, dne 2022-08-05 ob 16:03:21

Sestavine: 350 g širokih jajčnih rezancev; za omako z lisičkami: 500 g lisičk, ekstra deviško oljčno olje, 1 strok česna, sol, 50 g masla, peteršilj

Z nožem zelo previdno odstranimo z lisičk ostanke zemlje in listje. Na hitro jih operemo pod tekočo vodo in s prsti odstranimo še zadnje nečistoče. Čim manj jih močimo, da ne izgubijo značilnega okusa. Narežemo jih na ne pretanke rezine. Preden jih damo v ponev, nekaj lisičk skupaj stisnemo v dlani, da se iz njih izloči odvečna voda. Tekočino, ki se izloči, dodamo vodi za kuhanje testenin.

V večjo ponev vlijemo malo olja in dodamo strok nasekljanega česna ter na vroče olje stresemo lisičke. Pražimo jih vsaj 15 minut ali dokler voda iz njih ne izhlapi. Potem jih posolimo in odstavimo z ognja. Rezance kuhamo v veliko vroče slane vode. Medtem operemo in nasekljamo svež peteršilj.

Ko so rezanci skuhani na zob, jih odcedimo in skupaj z maslom dodamo k lisičkam. Vse skupaj v ponvi na ognju dobro premešamo. Potresemo s peteršiljem in postrežemo vroče.

Lahka različica: namesto masla lahko uporabimo ekstra deviško oljčno olje.

profileimage
Všeč mi je
0
Komentarji
0
Ni komentarjev
Skuhajmo  si
Skuhajmo si
Objavil/a 2022-08-05 16:03:21 (pred 5 dnevi)
Starejša objava
ZADNJE OBJAVE
Široki rezanci z lisičkami
Riževa francoska solata
Solata z divjim rižem, korenjem in piščancem
Vaniljev sladoled z bučnim oljem in slivovo omako
Slivova pita
Focaccia s svežim rožmarinom in oljkami
Doma narejeni sladoled je najboljši
Pijače za najbolj vroče dni
Zelenjavni shranki
Marelice pod pokrovom
ZADNJI KOMENTARJI
KATEGORIJE
juhe
(16)
kruh
(2)
pust
(2)
pite
(2)
pica
(2)
peka
(1)
ajda
(1)
čaj
(1)
riž
(1)
hren
(1)
repa
(1)
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2022
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj