Člani (6)
Vlasta Kunej KMEČKI GLAS
Karmen Gostinčar
Alen Osenjak
Tanja Žgajnar Novak
Savina Dreu
Alenka Naglič
Spremljevalci (6)
Branko Gaber
Gospod Miran
Duki Duki
JOZEF SRES
Alen Osenjak
Skuhajmo Si

Kategorija: pita.iz.hrušk.in.jabolk

Slaščice iz prvih svežih jabolk in hrušk

Skuhajmo si
21.09.2022 16:38 (Sep 21, 2022)

Zdaj na začetku jesenih se znova veselimo svežih jabolk in hrušk, slaščicam, pripravljenim z njimi, lahko dodamo sladoled ali pa že bolj jesenske dodatke, kot so orehi in med. Recept za jesensko pito je izbran iz knjižice Mine Lavtižar Minini cukri, v njej boste našli tudi recepte za krasne domače jesenske sladice.

Jesenska pita

Sestavine: za testo: 200 g polnozrnate moke, 180 g masla, 90 g kokosovega sladkorja, 1 jajce; za nadev: 2 srednje veliki jabolki, 2 hruški, sok polovice limone, 1 žlica medu, 50 g orehovih jedrc

Iz polnozrnate moke, masla, kokosovega sladkorja in jajca ugnetemo testo, ga zavijemo v folijo za ohranjanje svežine in pustimo, da počiva.

Jabolka in hruške olupimo ter narežemo na kocke, pokapamo z limonovim sokom in v kozici podušimo, da se rahlo razpustijo. Dodamo med in previdno premešamo. Testo razporedimo po pekaču za pito in ga obložimo s sadjem in orehi. Pečemo v pečici, segreti na 180 stopinj, od 45 do 50 minut.

 

Jabolka z jagodovim sladoledom in čokolado

S

Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj