Vsakodnevno kuhanje je opravilo, ki se ga včasih lotimo z veseljem, kakšne dni pa bi veliko raje počeli kaj drugega. Lahko pa se organiziramo: en dan v tednu si vzamemo več časa za kuhanje in pripravimo nekaj jedi vnaprej. Tako bomo vsak drugi dan kosilo pripravili mimogrede.
Prvi recept je iz knjige Saše Drobnič Škrjanec Jedi iz sklede. V tej odlični kuharici boste našli jedi, ki jih kuhamo po letnih časih.
Porova juha s piščancem
Sestavine: 2 veliki stebli pora, 250 g piščančjih prsi, 1 žlica masla, sol, poprova zrna, 2 krompirja, lovorov list, 800 ml jušne osnove
Piščančje prsi narežemo na majhne kose. Krompir olupimo in narežemo na čisto majhne koščke. Beli del pora na drobno sesekljamo in prepražimo v kozici na žlici masla. Pražimo toliko časa, da popolnoma oveni. Posolimo, dodamo poprova zrna in lovorov list ter koščke narezanega piščanca in pražimo od 5 do 8 minut oziroma tako dolgo, da mesni sok izpari. Dodamo še narezan krompir in zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo od 20 do 25 m