Članek
Zahteva po odstopu Boruta Pahorja in razrešitvi Borisa Štefaneca!
Objavljeno Mar 14, 2014

Do srede zvečer, 19.3.2014, zbiramo podpise za razrešitev Štefaneca in Pahorja. Dodate ime, priimek in kraj,seveda, če se tudi vam farsa ob izboru novega predsednika KPK  zdi sporna!

Številne poteze naše politike so nakazovale že na povsem neustrezno izbiro našega zadnjega predsednika države, izbor predsednika in članov KPK pa je vse skupaj, ne samo potrdil, pač pa dodal še zelo neprijeten okus. Zelo, zelo smrdi po ukinitvi KPK-ja na zelo pretkan način političnega kupčkanja. Dotaknimo se bistva KPK!

Zelo odmevni so bili postopki zoper Zorana Jankovića in Janeza Janšo, zelo odmeven in celo v tujini je bil priznan projekt Supervizor. Vse skupaj zelo moteče za naše politike. Ko je bilo na vse možne načine omejevano delo KPK-ja, kar je pripeljalo do odstopa vodstvenih oseb z Goranom  Klemenčičem na čelu, se je začela bitka za »prave« osebe na položajih in hkrati pozivanje k ukinitvi Komisije. Da bi ljudem postregli z veliko megle, so sicer začeli postopek izbire novih vodstvenih kadrov. Komisijo je prevzela PS, člani tudi iz SDS, torej zagovorniki svojih osumljenih liderjev. Na osnovi polurnih pogovorov z vsakim kandidatom, se je komisija odločila za enega samega kandidata za predsednika, sicer člana najbolj obremenjene stranke v času prejšnjega vodstva KPK. Kakšno neverjetno naključje?!. Do imenovanja član PS bo ugotavljal verodostojnost postopkov proti nekdanjemu predsedniku iste stranke PS Zoranu Jankoviću! Karikirajmo – napadalec je na nogometni tekmi dosegel odločilni gol z roko, legalnost zadetka pa bo ocenjeval njegov trener. Predsednik Pahor naivno ali načrtno sprejme zgolj eno ime in ga potrdi, čeprav je v četrtek na oddaji javne RTV pravnik jasno povedal, da je to nezakonito, saj bi morala biti Predsedniku ponujena vsaj dva kandidata. Poleg tega je komisija zlonamerno zbrisala vse posnetke pogovorov, kar zagovarja kot nekaj povsem normalnega in vnaprej napovedanega.. Z izbrisom pa so tesno zaklenjena vrata  o spornosti izbire kandidatov, zdaj je vse legalno, četudi je bilo lahko vse nelegalno. A Boruta Pahorja to ni motilo. Ko se je po imenovanju dvignil močan puščavski prah, so vsi udeleženi začeli širiti tako dvomljive izjave, da bi jih zlahka opredelili z drugo besedo, ko človek ne govori več resnice. Ne Melita Župevčeva, celo Alenka Bratuškova ni poznala Borisa  Štefaneca, pa se je premierka z njim pred meseci celo osebno srečala, za kar obstajajo fotografije v javnem mediju.

Povsem neodvisna KPK je dobila strankarsko osebo, sploh ni pomembno iz katere stranke in še ena verodostojnost organa je uničena in zlorabljena. Očitno prepotrebno strokovno in apolitično osebje ni prišlo do besede, še več, spraševali so jih ali bodo do osumljenih bolj prijazni kot Klemenčič. Pri tem je zelo pomembno, da je prejšnji Predsednik države pred izbiro Klemenčiča zahteval dodatna pojasnila o kandidatih, kar nas pelje do zelo možnega zaključka, da je Pahor dobil na mizo ultimat – to je novi predsednik KPK, brez možnosti izbire. Predlog Borisa Štefaneca od komisije ni imel spremnega pojasnila, pa to nikogar, še najmanj Boruta Pahorja ni motilo.


							so what!

In namesto, da bi Borut Pahor takoj razglasil edinega, nezakonito določenega kandidata, za neustreznega, ga je nonšalantno potrdil in zdaj svojo odločitev zagovarja kot oseba, ki so jo ujeli z roko v sosedovi posodi medu v slogu – prijel sem napačno kljuko ampak je zdaj vse v redu. Hkrati je za Predsednika povsem nesporen odstop obeh imenovanih pomočnikov in zdaj, da zamegli katastrofalno napako ali namerno potezo, obljublja, da bo prisluhnil ljudstvu za nove kandidate Štefančevih pomočnikov. Se Borut Pahor ne zaveda, da je bistvo prepotrebne KPK njena transparentnost, nepolitična sestava in, kar noče nihče iz političnih vrst niti slišati, KPK bi morala odgovarjati ljudstvu, torej bi jo moralo izbrati ljudstvo na pregleden način? Samo ne spreobračajmo zdaj zakonodaje, češ, ljudje so izbrali oblast, kajti, ljudje je niso izbrali in to si zapomnimo za vseh 23 let! V Deželi, ki je na vrhu svetovne lestvice najhujše korupcije je KPK  najmanj enako  pomembna inštitucija kot lastna voda in hrana za obstoj naroda.

Zdaj ob tako dvomljivi izbiri Borisa  Štefaneca obstaja veliko upravičenih dvomov o korektnem nadaljevanju začetega dela KPK. Bodo nadaljevali postopke proti Jankovići ali jih izbrisali, bodo nadaljevali postopke proti Janezu Janši ali sklenili dogovor, bodo ukinili izjemno moteči projekt Supervizor ali celo po zgledu izbrisa pogovor s kandidati izbrisali vse že pridobljene dokaze v omenjenih in predvsem javnosti neznanih postopkih? Vse to bi, po danes razkriti izjavi tujca o 75 milijardah v davčnih oazah skritega slovenskega bogastva preko ve-se-katerih-oseb lahko zelo močno zamajalo položaj skupine premetenih praznilcev slovenskega premoženja v vseh 23 letih in ogrozilo njihov nadaljni obstoj na prostosti!

Zaradi navedenih dejstev in zelo motečih možnih scenarijev odločno zahtevamo takojšen preklic imenovanja Borisa Štefaneca za novega predsednika KPK, saj ne s preteklim delom in ne izjavami po imenovanju ne more dokazati svoje kredibilnosti in ustreznosti! Nasprotno, njegovo imenovanje pelje KPK v smeri, kot so jo politiki že ves čas zagovarjali – ukinitvi ali jo vsaj pripeljati v obroben pomen! Glede na nezakonitosti pri izboru Predsednik ne more in ne sme imeti nikakršnih pomislekov glede preklica tega tako spornega imenovanja. Izjava Borisa Štefaneca po imenovanju, da bo iskal politični konsenz je samo krona neresnosti, saj politika ne sme imeti ničesar s to komisijo!

Hkrati pozivamo Boruta Pahorja, da nepreklicno takoj odstopi z mesta predsednika države, saj je predvsem z zelo spornim vodenjem postopka izbire novega vodstva  KPK dokončno razrkil svojo neverodostojnost in nesposobnost realno voditi državo, odvisnost od liderjev strank na oblasti. Namesto, da bi v tako sporni situaciji stopil na stran ljudstva, ki mu obstoj do zdaj znanega in delujočega KPK-ja pomeni tudi lasten obstoj, se je javno rokoval s politiki, ki že dolgo obsojajo KPK kot nelegalno inštitucijo. Enak odnos kot do rudarjev v Hrastniku – s tem se ne bom ukvarjal!

 

Skupina Kazenska ovadba in podpisniki

 

Lj., 19.3.2014

 

1.      Božan Žabjek, Ljubljana

2.      Ivi Špelko, Novo mesto

3.      Zdenko Prizmič, Črnomelj

4.      Katarina Rek, Maribor

5.      Zlatko Hernčič, Ljubljana

6.      Helena Gašperšič, Artviže

7.      Drago Ogorevc- Bresternica

8.      Matjaž Andromako, Ormož,

9.      Andrej Hribar, Domžale

10.  Hrvoje Brkljačić, Zreče

11.  Zvone Kelher, Bate

12.  Ljiljana Radosavljević, Maribor

13.  Ivan Ambrožič, Kostanjevica na Krasu

14.  Lidija Povše, Polšnik

15.  Tadej Hasičević, Ljubljana

16.  Lili Remec, Potoče

17.  Penelopa Saksida, Ljubljana

18.  Mirjana Čakardič, Škofije

19.  Helena Krapež Škoberne, Ljubljana

20.  Milko Ozmec, Maribor

21.  Amela Talić, Renče

22.  Barbara Majcen, Kamnik

23.  Jadranka Umek, Ljubljana

24.  Greg Zupan, Melbourne

25.  Aleksander Laznik, Trbovlje

26.  Cveta Žerovnik, Kranj

27.  Tatjana Tulsi Prijatelj, Ljubljana

28.  Nadja Avsec, Brezovica

29.  Ana Jug, Nova gorica

30.  Bojan Berlot, Nova gorica

31.  Vanja Degoricija, Maribor

32.  Ida Vuk, Tržič

33.  Janez Muhvič, Črnomelj

34.  Jože Gorišek, Rimske toplice

35.  Tanja Cvetrežnik, Ljubljana

36.  Ivan Lipovac, Kamnik

37.  Jolanda Miheu, Maribor

38.  Branka Kukovič, Ljubljana

39.  Natalija Jelen, Celje

40.  Uroš Mavri, Cerkno

41.  Samo Ribič, Ljubljana

42.  Cveta Mitrović Matjašič, Maribor

43.  Nejc Jelen, Celje

44.  Luka Jelen, Celje

45.  Marjan Polšak, Celje

46.  Robert Ivešič, Šmartno ob Paki

47.  Stoyan Svet, Postojna

48.  Sonja Umek, Ljubljana

49.  Petra Žitnik, Idrija

50.  Milan Baretić, Vrhnika

51.  Justina Milar, Trbovlje

52.  Vasja Jerovšek, Gozd Martuljek

53.  Marinka Komel, Izola

54.  Zehra Mahmutović, Koper

55.  Petra Mrgole, Trbovlje

56.  Bojan Mehle, Ljubljana

57.  Nastja Rodman, Ljubljana

58.  Mitja Sotlar, Ljubljana

59.  Nataša Tkalec, Maribor

60.  Fatima Kvrgić, Izola

61.  Sašo Klavžar, Spodnja Idrija

62.  Franc Korotaj, Ljubljana

63.  Mira Hace, Ljubljana

64.  Bronislava Hafner, Ljubljana

65.  Iztok Zupančič, Ljubljana

66.  Drago Ogorevc, Bresternica

67.  Alida Blažič. Ajdovščina

68.  Tone Umek, Ljubljana

69.  Maja Guštin, Maribor

70.  Minka Marič, Portorož

71.  Aleš Žabjek, Ljubljana

72.  Katja Javornik, Maribor

73.  Drago Pusovnik, Šmartno ob Paki

74.  Iztok Dolinšek, Ljubljana

75.  Mateja Žiberna, Škofije

76.  Zvonka Česnik, Postojna

77.  Vasja Jerovšek, Gozd Martuljek

78.  Damijan Koprivc, Velenje

79.  Robert Gračner, Celje

80.  Mojca podlipnik, Nazarje

81.  Aleš Šketa, Pesnica

82.  Jože Kočivnik, Ruše

83.  Gašper Petrač, Vrhnika

84.  Branko Žele, Temline

85.  Jani Abdić, Kranj

86.  Martina Mlekuž Caraballo, Slovenska bistrica

87.  Sebastjan Kroflič, Celje

88.  Branko Damjanovič, Ljubljana

89.  Stojan Kojić, Ljubljana

90.  Frančiška Vrhovec, Litija

91.  Slavko Cerkvenik, Prelože pri Lokvi

92.  Rok Klobučar, Radoslavci

93.  Janez Podgorelec, Ljubno

94.  Silvester Lasbaher, Maribor

95.  Mojca Golob, Miklavž na Dravskem polju

96.  Darinka Potrč, Maribor

97.  Branka Džaić, Moravci v Slov.goricah

98.  Blaž Benedik, Gorenja vas

99.  Aleksander Pratnemer, Laško

100. Jadranka Vesel, Kozina

101. Ana Kugovnik, Črna na Koroškem

102. David Kristan, Dobrova

103. Ema Podgorelec, Maribor

104. Črt Kanoni, Ljubljana

105. Miroslav Cunjak, Ljubljana

106. Sebastjan Poljanec, Idrija

107. Milena Cvetežar, Litija

108. Gusti Cvetežar, Litija

109.  Gašper Petrač, Vrhnika

110.  Mojca Božiček, Škofja loka

111.  Metka Jernejčič, Logatec

112.  Ljubo Vovk, Polhov gradec

113.  Erno Mikolavčič, Ankaran

114.  Stanislav Kunc, Logatec

115.  Mirjam Goričar, Ljubljana

116.  Jože Štritof, Ljubljana

117.  Miranda Rijavec, Škofije

118.  Vanja Kruh, Nova gorica

119.  Milan Matjašič, Maribor

120.  Tatjana Berlot, Nova gorica

121.   Aleš Jamšek, Ljubljana

122.  Liljana Mohorčič, Hrpelje Kozina

123.  Mitja Lazar, Hrpelje Kozina

124.  Kristjan Praznik, Nazarje

125.  Črtomira Vratanar, Gornji grad

126.  Amanda Kapić, Ljubljana

127.   Petra Meško, Maribor

128.  Janja Vidmar, Maribor

129.  Aleksander Čok, Plavje

130.  Lidija Forte, Ljubljana

131.  Franc Kokalj, Čakovec

132.  Jože Vidmar, Slovenske Konjice

133.  Maja Vedenik, Kisovec

134. Jelka Jezernik, Maribor

135.   Frančiška Vrhovec, Litija

136.   Edita Tavčer, Žalec

137.  Tanja Sorčan, Šentjur

138.  Ksenija Medvos, Prevalje

139.  Franc Medvos, Prevalje

140.  Simon Medvos, Prevalje

141.  Marija Brečko, Prevalje

142.     Janez Tapajner, Sveta Ana

143.  Milan Špringer, Maribor

144.  Vasja Belšak, Križevci

145.  Damjan Renko, Kranj

146.  Jernej Žigon, Godovič

147.  Boris Radosavljevič, Maribor

148.  Edita Olas, Maribor

149.  Filip Hrovat, Bovec

150.  Damijan Trol, Maribor

151. Aleksander Pratnemer, Laško

152. Peter Pečenko, Ljubljana

153. Marko Rutar, Šenčur

154. Tatjana Dernec, Litija

155. Liljana Radosavljević, Maribor

156. Jože Kočivnik, Ruše

157. Maja Sirk, Most na Soči

158.  Manuela Leskovar, Brezje pri Ločah

159.  Boris Beranič, Maribor

160.  Jernej Polovšek, Kranj

161.  Marija Dominko, Pfőrring

162.  Vlado Žabot, Ljubljana

163.  Gregor Škerl, Ljubljana

164.     Melita Levstek, Ljubljana

165.    Tea Vogrič, Ljubljana

166.    Andrej Kaučič, Maribor

167.    Franc Najrater, Ravne na Koroškem

168.    Milan Žafran, Kranj

169.    Andrej  Švegel, Tržič

170.    Zvonko Trbuha, Ljubljana

171.    Bojan Žolnir, Celje

172.    Gorazd Marinček, Dobrnič

173.     Dušan Ljubec, Ptuj

174.     Erno Mikolavčič, Ankaran

175.    Mojca Podlipnik, Nazarje

176.   Jelka Jezernik, Maribor

177.   Gorazd Klep, Maribor

178.   Biserka Brumec, Sladki vrh

179. Rolando Gselman, Maribor

180.   Bernarda Jelen, Maribor

181.   Samo Železnik, Ljubljana

182.   Zehra Mahmutović, Koper

183.   Gregor Kokalj, Koper

184.  Djemila Mahmutović, Koper

185.  Edita Mahmutović, Koper

186.  Fikret Mahmutović, Koper

187.   Nina Zupančič, Bled

188.   Mirjana Mladič, Maribor

189.  Andrej Bizjak, Maribor

190.  Matjaž Režek, Ptuj

191.  Sija Chrysanthis, Cerknica

192.  Sinan Klemen Šimpraga, Ljubljana

193    Remigio Grbac, Koper

194.  Janez Kotnik, Hrastnik

195.  Branka Šentjurc, Hrastnik

196. Lili Stiasny, Kranj

197. Denis Meško, Velika nedelja