Merkur Naklo – vzorčen primer dovoljenega izživljanja nad delavci in državljani

Objavil/a SKO skupina kazenska ovadba, dne 2014-04-05 ob 15:22:14

Spet novo razkritje in zato z vašimi podpisi pripravljeno opozorilo naši vladi in ostalim »na vrhu«. Dodajte še vi svoj podpis, do srede, 9.4.2014 zvečer! Ime, priimek, kraj lahko pa še –dodajte me na seznam rednih podpisnikov.!

  

Nekoč skoraj sanjsko podjetje je danes pred stečajem, pri tem pa je Merkur  vzorčen primer, kako tajkuni ali še bolje od zgoraj določeni ljudje namensko zavozijo dobra podjetja, denar pa izgine neznano kam. Ko se zaključi zgodba Bineta Kordeža s sodnim sklepom o novem 6 letnem prebivališču, so na delu že novi, od zgoraj preverjeni kadri, nepomembno ali kot predsednik uprave ali delavski direktor. Za vse te izbrane kadre so delavci in njihova usoda nepomembni. Potem, ko se je zaključila, kljub vsemu, nenavadna zgodba Bineta Kordeža, so na vodilno mesto postavili Rigelnikov kader, Blaža Pesjaka, do imenovanja sicer člana Autocommerca. Hkrati je šel Merkur v prisilno poravnavo, njegovi dolgovi pa znašajo vrtoglavih 280 milijonov, tako do bank kot dobaviteljev. In prav na tej točki se v Merkurju razkrijejo drugi nameni.

Koncem meseca marca 2014 so zaposleni v Merkurju, kakšnih 1500, prejeli še tretji aneks k pogodbi o zaposlitvi v zadnjih treh letih, s katerim jih prisilno zavezujejo k podpisu znižanja plač z grožnjami po odpovedi delovnega razmerja, če tega ne storijo v petih delovnih dneh. Delavci imajo povprečno 600€ mesečne plače in oni naj bi z dodatnim odpovedovanjem bili rešilni vzorec za Merkur? Nesramno in nedopustno. Poglejte si dva, skoraj identična aneksa iz let 2013 in 2014. Kako prefinjeno dodelano izsiljevanje nič krivih v propadu in uničenju Merkurja. Na obeh aneksih pa je podpisan Zoran Ledinek, direktor nekoč Merkurju pripojene Kovinotehne, vodja upnikov Vegrada, sedaj pa kadrovski in pravni direktor Merkurja, ki je dobro plačano službo zadržal. In Merkurjevo skladišče v nekdaj celjski Kovinotehni je pred kratkim izgnalo 120 delavcev, preselilo skladišče v Kranj, kjer so najeli nove prostore in nove delavce. Danes pa že informacije, kako praznijo tudi Merkurjevo trgovino na ljubljanskem Rudniku, spet gredo na Zavod novi delavci. Zato - »podpišite ali vas naženemo na cesto«. Očitno so delavci povzročili tako velike težave Merkurju, krivi so za Kordeževo in kasnejše uničevanje podjetja, kajne? Nevzdržno je, da so že leta 2011 vpeljali prisilno poravnavo in 9.januarja letos spet novo, že drugo. A to vodilnih, kaj šele države, ne moti pri izplačilu lastnih plač, ki znaša za Blaža Pesjaka 178.000€bruto, za Roka Ponikvarja 143.000€ in Uroša Zajca 144.000€ bruto. Celo delavski direktor Marjan Smrekar ima kar 61.000€ bruto plače, pa je bil na svoji funkciji tako v času Kordeža kot zdaj pri Pesjaku in ga delavci sploh ne zanimajo, njim pa bruto plača ne preseže 1000€ mesečno. Ponovimo - Merkurjev dolg znaša 280 milijonov!!

Poleg tega je nedojemljivo, da ima Merkur v prisilni poravnavi omenjeno sanjsko plačane vodilne, hkrati pa prisilno upraviteljico Simono Goriup, ki ima trenutno določenih okoli 1500€ mesečno, pa ni jasno, kdo in ali sploh odloča o reševanju podjetja. Je pa zastavljeni cilj obeh prenesti vse kar je slabega iz Merkurja na Slabi Merkur, po vzoru na Slabo banko. To so neodplačani krediti in špekulativni nakupi, ki jih bodo s stečajem zakopali v zgodovino slovenske korupcije, na Dobri Merkur pa le donosne lokacije trgovskih centrov in nekaj terjatev dobaviteljev, ter zelo verjetno ogromno hčerinski podjetij po  Evropi in Balkanu, ki nikoli niso bile namenjenu koristim krovnega podjetja. Kredite bodo banke prenesle na DUTB, ta bo sanjsko špekuliral s fiktivnim denarjem, vodilni pa bodo ob polnih žepih oddahnili,državljani pa bomo obremenjeni z novimi davki, da rešimo te neodplačane kredite. Delavci Merkurja, kjerkoli že bodo, doma, na Zavodu ali celo na delovnem mestu v Dobrem Merkurju, bodo zelo pazili na vsebino in obseg obrokov ter zdravje ob prejemu preživetvenih položnic. Da bi državni organi komu od nastavljenih ekip, ki so Merkur zavozili, odvzeli premoženje, preiskali številne posle s številnimi Merkurjevimi podjetji v tujini, raziskali poti denarja in ga vrnili bankam? Kot nihče ne razmišlja, da bi bila bruto plača delavskega direktorja preveč za vodilne v upravi, dokler niso sporni posli in dolgovi razrešeni do popolnosti, tudi tisti v slabem Merkurju.

Merkur Hrvatska, d. o. o., Zagreb, Merkur Nekretnine, d. o. o., Zagreb, Merkur International, d. o. o., Beograd, Merkur Čelik, d. o. o., Beograd, Intermerkur - Nova d. o. o., Sarajevo, Perles Merkur Italia, s. r. l., Mersteel, d. o. o., Naklo, Mersteel, d. o. o., Beograd, Mersteel, d. o. o., Zagreb, Mersteel Profil doo, Beograd, Mersteel, d. o. o., Sarajevo, Merkur International Praha, spol. S. r. o., Merkur Makedonija, doo, Skopje, Merkur - MI Handels, GmbH, Big Bang, d. o. o., Ljubljana

Nikakor ne sodi na konec zgodbe, ki smo jo prejeli od zaposlene osebe, želi pa zaradi grozljivega mobinga nad vsemi delavci v Merkurju ostati anonimna, a samo o povezavah zaradi lakote po kapitalu bi lahko v primeru Merkurja sicer pisali dolge zgodbe. Strnimo – Blaž Pesjak je sin Borisa Pesjaka, ki je zavozil Faktor banko. Oče je sinu zagotovil nepojmljiv stanovanjski kredit ob zgolj 0,5% dodatku na Euribor (celo znamenita Pahorjeva Simona Dimic je imela 1,6%), Factor banka pa je bila znana zgolj po kreditiranju tajkunskih poslov. Pa povezave med ACH-jem, celo šolo kadrov ACH, Taluma, kranjsko Savo, vse z namenom lastninjenja kapitala v lastno korist. Ko že misliš, da so možne spremembe, rešitve, že pride nov kader iz istih vrst in vse se nadaljuje, seveda pa delavci ostajajo praznih rok . Najbolj tragično je seveda zatiskanje oči države in državnih organov, ki so sicer Kordeža pospravili za 6 let na varno, a se vedno glasneje človek sprašuje ali ni bil žrtev za koristi drugih, da le-ti ostanejo prikriti in ostane izropani denar na varnem? V primeru Merkur in številnih podobnih.

In zaradi strahu zaposlenih, ki takšnih umazanih zgodb ne upajo razkriti, se naš vsakdan vedno bolj bliža točki brez izhoda. Opogumite se tudi vi, več vam skoraj ne morejo vzeti, vprašanje je ali boste sploh še imeli službo jutri in kako bodo živeli vaši otroci. Zaupajte nam svojo podobno zgodbo o podjetju, kjer ste še zaposleni ali pa samo še od daleč opazujete, kako se prazni malha nekoč enega od mnogih dobrih slovenskih podjetij, ki gredo na smetišče ali po dogovoru tujcem v roke! Tudi vašega imena ne bomo razkrili!

Slovenski vladi, vsem odgovornim in sodelujočim v propadu dežele – prenehajte si zatiskati oči in se pretvarjati, da gredo stvari na bolje, ko je vendar jasno, da je samo Merkur leglo večje škode kot objokani padli Nepremičninski davek. Stotine milijonov izpuhtijo vsako leto, planirano in nesankcionirano, ljudem pa nove davke, nove obremenitve in manjše plače. In nobenega niti blažjega poskusa vračila odtujenih milijard peščice pogoltnežev!!! Zato od najodgovornejših zelo resno pričakujemo v roku največ 30 dni tehten odgovor, ki bo jasno nakazal v katero smer reševanja bodo šli nujni ukrepi!

 

V Lj., 9.aprila 2014-04-05

Skupina Kazenska ovadba in podpisniki:

1.      Božan Žabjek, Ljubljana

2.      Ivi Špelko, Novo mesto

3.      Zdenko Prizmič, Črnomelj

4.      Katarina Rek, Maribor

5.      Zlatko Hernčič, Ljubljana

6.      Helena Gašperšič, Artviže

7.      Drago Ogorevc- Bresternica

8.      Matjaž Andromako, Ormož,

9.      Andrej Hribar, Domžale

10.  Hrvoje Brkljačić, Zreče

11.  Zvone Kelher, Bate

12.  Ljiljana Radosavljević, Maribor

13.  Ivan Ambrožič, Kostanjevica na Krasu

14.  Lidija Povše, Polšnik

15.  Tadej Hasičević, Ljubljana

16.  Lili Remec, Potoče

17.  Penelopa Saksida, Ljubljana

18.  Mirjana Čakardič, Škofije

19.  Helena Krapež Škoberne, Ljubljana

20.  Milko Ozmec, Maribor

21.  Amela Talić, Renče

22.  Barbara Majcen, Kamnik

23.  Jadranka Umek, Ljubljana

24.  Greg Zupan, Melbourne

25.  Aleksander Laznik, Trbovlje

26.  Cveta Žerovnik, Kranj

27.  Tatjana Tulsi Prijatelj, Ljubljana

28.  Nadja Avsec, Brezovica

29.  Ana Jug, Nova gorica

30.  Bojan Berlot, Nova gorica

31.  Vanja Degoricija, Maribor

32.  Ida Vuk, Tržič

33.  Janez Muhvič, Črnomelj

34.  Jože Gorišek, Rimske toplice

35.  Tanja Cvetrežnik, Ljubljana

36.  Ivan Lipovac, Kamnik

37.  Jolanda Miheu, Maribor

38.  Branka Kukovič, Ljubljana

39.  Natalija Jelen, Celje

40.  Uroš Mavri, Cerkno

41.  Samo Ribič, Ljubljana

42.  Cveta Mitrović Matjašič, Maribor

43.  Nejc Jelen, Celje

44.  Luka Jelen, Celje

45.  Marjan Polšak, Celje

46.  Robert Ivešič, Šmartno ob Paki

47.  Stoyan Svet, Postojna

48.  Sonja Umek, Ljubljana

49.  Petra Žitnik, Idrija

50.  Milan Baretić, Vrhnika

51.  Justina Milar, Trbovlje

52.  Vasja Jerovšek, Gozd Martuljek

53.  Marinka Komel, Izola

54.  Zehra Mahmutović, Koper

55.  Petra Mrgole, Trbovlje

56.  Bojan Mehle, Ljubljana

57.  Nastja Rodman, Ljubljana

58.  Mitja Sotlar, Ljubljana

59.  Nataša Tkalec, Maribor

60.  Fatima Kvrgić, Izola

61.  Sašo Klavžar, Spodnja Idrija

62.  Franc Korotaj, Ljubljana

63.  Mira Hace, Ljubljana

64.  Bronislava Hafner, Ljubljana

65.  Iztok Zupančič, Ljubljana

66.  Drago Ogorevc, Bresternica

67.  Alida Blažič. Ajdovščina

68.  Tone Umek, Ljubljana

69.  Maja Guštin, Maribor

70.  Minka Marič, Portorož

71.  Aleš Žabjek, Ljubljana

72.  Katja Javornik, Maribor

73.  Drago Pusovnik, Šmartno ob Paki

74.  Iztok Dolinšek, Ljubljana

75.  Mateja Žiberna, Škofije

76.  Zvonka Česnik, Postojna

77.  Vasja Jerovšek, Gozd Martuljek

78.  Damijan Koprivc, Velenje

79.  Robert Gračner, Celje

80.  Mojca podlipnik, Nazarje

81.  Aleš Šketa, Pesnica

82.  Jože Kočivnik, Ruše

83.  Gašper Petrač, Vrhnika

84.  Branko Žele, Temline

85.  Jani Abdić, Kranj

86.  Martina Mlekuž Caraballo, Slovenska bistrica

87.  Sebastjan Kroflič, Celje

88.  Branko Damjanovič, Ljubljana

89.  Stojan Kojić, Ljubljana

90.  Frančiška Vrhovec, Litija

91.  Slavko Cerkvenik, Prelože pri Lokvi

92.  Rok Klobučar, Radoslavci

93.  Janez Podgorelec, Ljubno

94.  Silvester Lasbaher, Maribor

95.  Mojca Golob, Miklavž na Dravskem polju

96.  Darinka Potrč, Maribor

97.  Branka Džaić, Moravci v Slov.goricah

98.  Blaž Benedik, Gorenja vas

99.  Aleksander Pratnemer, Laško

100.          Jadranka Vesel, Kozina

101.          Ana Kugovnik, Črna na Koroškem

102.          David Kristan, Dobrova

103.          Ema Podgorelec, Maribor

104.          Črt Kanoni, Ljubljana

105.          Miroslav Cunjak, Ljubljana

106.          Sebastjan Poljanec, Idrija

107.          Milena Cvetežar, Litija

108.          Gusti Cvetežar, Litija

109.          Gašper Petrač, Vrhnika

110.          Mojca Božiček, Škofja loka

111.          Metka Jernejčič, Logatec

112.          Ljubo Vovk, Polhov gradec

113.          Erno Mikolavčič, Ankaran

114.          Stanislav Kunc, Logatec

115.          Mirjam Goričar, Ljubljana

116.          Jože Štritof, Ljubljana

117.          Miranda Rijavec, Škofije

118.          Vanja Kruh, Nova gorica

119.          Milan Matjašič, Maribor

120.          Tatjana Berlot, Nova gorica

121.          Aleš Jamšek, Ljubljana

122.          Liljana Mohorčič, Hrpelje Kozina

123.          Mitja Lazar, Hrpelje Kozina

124.          Kristjan Praznik, Nazarje

125.          Črtomira Vratanar, Gornji grad

126.          Amanda Kapić, Ljubljana

127.          Edita Tavčer, Žalec

128.      Jože Vidmar, Slovenske konjice

129.      Lenčka Slapar, Trboje

130.      Bogdan Sotenšek, Portorož

131.      Janez Kotnik, Hrastnik

132.      Lidija Forte, Ljubljana

133.      Aleksander Pratnemer, Laško

134.      Dušan Mirić, Šembije

135.      Vojka Janja Jesenko, Radovljica

136.      Edita Olas, Maribor

137.  Sija Chrysanthis, Ljubljana

138.     Jože Štritof, Ljubljana

139.     Bojan Žolnir, Celje

140.     Marko Kurnik, Ljubljana

141.    Zvone Kokalj, Bad Reichenhall

142.    Vasja Belšak, Križevci

143.    Damjan Pirc, Naklo

144.   Jelka Jezernik, Maribor

145    Jernej Žigon, Godovič

146.  Bojan Stepančič, Ljubljana

147.  Maja Vedenik, Kisovec

148.  Ksenja Medvos, Prevalje

149.  Franc Medvos, Prevalje

150.  Marija Brečko, Prevalje

151.  Simon Medvos, Prevalje

152.  Blanka Pratnemer, Ljubljana

153.  Janez Ajd, Prevalje

154.  Iztok Pratnemer, Staje

155.  Petra Meško, Maribor

156.  Melita Levstek, Ljubljana

157.  Sime Meričnjak, Sebeborci

158.  Marinella Grbac, Koper

159.  Remigio Grbac, Koper

160.  Metka Mirt, Grgar

161.  Jože Kočivnik, Ruše

162.   Borut Skotnik, Radenci

163.  Tanja Sorčan, Šentjur

164.   Marjeta Vakar Manfreda Bissue, Tolmin

165.  Tatjana Demec, Litija

166.   Branka Vranič, Piran

167.   Valentina Škafar, Murska sobota

168.   Samuel Friškič, Murska sobota

169.    Samo Železnik, Ljubljana

170.    Bojan Brumec, Maribor

171.    Mojca Bunderla, Kranj

172.   Jernej Polovšek, Kranj

173.   Klemen Golmajer, Golnik

174.    Nataša Bogataj, Ljubljana

175.    Rožica Mavri, Ljubljana

176.    Peter Mavri, Ljubljana

177.    Antonija Jermol, Cerkno

178.    Alenka Marvatis, Nova gorica

179.    Katja Mrak, Medvode

180.    Dušan Vevar, Golnik

181.    Janez Pirc, Stara loka

182.      Manuela Leskovar, Slovenske konjice

 

 

profileimage
Všeč mi je
2
Komentarji
39
MossPBG
13
Jul 10, 2014
"Nergači in lenuhi", zdaj pa se ti napisi soje pravo ime, glede na to, da javno objavljaš imena zaposlenih v Merkurju. Zgleda, da si ti samo še en od mnogih ritoliznikov v firmi. Praviš, da so "problematične" prestavili v 550. Kam bomo pa vas ritoliznike prestavili? Vas je se najvec v podjetju. Tele nedonošeno!
#39
lepa zorc
9
Jul 10, 2014
Če maš jajca pisat priimke napiši še svojega,,,,,,revček k se ne upaš podpisat
#38
Nergači in lenuhi
11
Jul 02, 2014
Ti, ki se predstavljaš pod imenom suženj, takih je v merkurju več kot preveč. Taki kot ti, znajo samo jamrati in nergati v bistvu ste pa največji lenuhi. Omenjaš Holy-a in Jenkota. Najbolj problematične smo v Naklem poslali iz skladišča 516 v 550. Kot spodaj podpisani Damjan Pirc, Kološa, Snedec, Dautovič... to ste največji problemi,lenuhi, nergači... Če se toliko pritožuješ, pojdi na zavod in probaj živeti od socialne pomoči. Me zanima, kako se boš potem oglašal. Ljudi je na cesti 120.000. Vsi ste nadomestljivi,vsi!!!
#37
skrb
3
Apr 09, 2014
Janez Pirc, Stara loka
#36
prfarc
2
Apr 09, 2014
Glede na to,da sem bil 4deset let del ta firme,me tole kar mal gane.Pa ne tolk zarad Kordeža,ampak zato,ker bod ti trije kralji oz."rešitelji"nategnil use dobavitelje in banke;za katere me prov mal boli;in za drobiž pršli do tega merkurja,za povrh pa še po vseh reglcih in se vsem smejal u brk.Ami kdo pokaže junaka,ki upa tej svinarij nardit konc? Ja,vem da ne,se še ni rodil!!
#35
Dušan Vevar, Golnik
2
Apr 09, 2014
!
#34
Katja Mrak
3
Apr 09, 2014
Katja Mrak, Medvode
#33
RIĐABULA
1
Apr 08, 2014
SVINJARIJA
#32
klemen golmajer
2
Apr 08, 2014
klemen golmajer golnik
#31
Jernej Polovšek
2
Apr 08, 2014
Jernej Polovšek, Kranj
#30
Lepa Vida
4
Apr 08, 2014
Ker nas je strah še za tisto malo, kar nam lahko te barabe vzamejo. Služb na trgu ni, oz. gre vse preko vez. Če bi službe bile bi bil Merkur brez ljudi. Tako pa uprava dobro ve, kakšna je situacija in to vsi s pridom izkoriščajo. Bratuškova je zame osebno slab politik. Pomoči ne bo. Bo samo nov davek! Vse kar je bilo pokradeno se naj "gospodi" odvzame pa bo za vse dovolj in noben davek ne bo potreben. Vsak slovenec bi moral z legalnimi papirji dokazati koliko ima lastnine in od kje ta izvira. Če ni papirja je potrebno zaseči in zapleniti vse. A kaj ko ima korupcijska hobotnica svoje lovke povsod. Mislim, da je slovenija v tem pogledu pred mnogimi Afriškimi, Azijskimi in Južno Ameriškimi državami.....
#29
SKO skupina kazenska ovadba
0
Apr 08, 2014
Pravilno napisano, Vida, ampak zakaj delavci, ko veste, kako umazano upravo imate, ne podpišete sporočila, ki bo jutri zvečer odšlo k Bratuškovi in še mnogim?
#28
Lepa Vida
3
Apr 08, 2014
Glede na to, da 10% znižanje plač ni rešilo Merkurja (druga prisilka) bi nam zaposlenim denar lahko vrnili. Če je kje kakšen odvetnik naj se javi. Mi smo za akcijo!! Treba bo na ulice oz. na asfalt pred Merkur. Sicer ne bo nikoli bolje. Je pa stanje v Merkurju katastrofalno.... grožnje, mobing.... res smo postali eni moderni sužnji. Na eni strani razvrat na drugi pa propad. Kar se pa Smrekarja tiče pa ga je lahko sram. Za delavce se ni nikoli potegnil, ker je očitno predobro plačan od uprave. Dnevno ga srečujem na hodnikih uprave in v tla se lahko pogrezne. Baraba.
#27
MICIKA
0
Apr 07, 2014
In stara zgodba se ponavlja, delavci pa potegnejo ta kratko. Koliko časa še??????????
#26
Tatjana
1
Apr 07, 2014
Tatjana Demec, Litija
#25
Nosferatou
2
Apr 07, 2014
Vsi, ki so danes vodilni v Merkurju, so v podjetje prišli v letu 2008 ali kasneje. Ker so pač morali priti, saj so vsi tisti, ki so prej bili vodilni, odšli še drugam krast, obenem pa zapustili Kordeža, še najmanj krivega za propad Merkurja. Žal ga je samo on nastradal...
Vsi, ki se danes štejejo za vodilne v Merkurju, niso vredni piškavega groša, pa naj bo to Ledinek, Zajc ali pa kar v Orlekovem spotu joške kazajoča direktorica maloprodaje Zupetova. Vsem se gre samo za dobiček. Prodajalci smo vsega krivi, stranke svoj bes zlivajo na nas, vsi ostali so pa nedotakljivi. Če zafrkne prodajalec, so takoj sankcije, če zafrkne nabava, posredništvo, vodstvo ali kdo od višjih, je to nekaj normalnega, saj živ človek dela napake. niti opravičila se ne dobi.

Žalostno, da se to dogaja leta 2014, v Sloveniji. In žalostno, da zaradi parih bebčkov, nesposobnih voditeljev, zaspanih pogajalcev in grabežljivih menedžerjev.
#24
SKO skupina kazenska ovadba
1
Apr 07, 2014
Zato vas pozivamo, delavce Merkurja! Veste, da nimate več ničesar, spodaj ste trije sijajno napisali resnično stanje, pomagajte nam zbrati čimveč podpisov. Zelo enostavno, vsak od vas naj prispeva 10 podpisov desetih vaših prijateljev, lahko tudi namesto vas, da ne boste deležni še večjega mobinga. Povejmo barabam, ne samo Merkurjevim, kar jim gre!
#23
suženj
5
Apr 07, 2014
Pa ne samo to:gre se tudi za šikaniranje in totalen mobing,sploh s strani vsemogočnega Borut Holy-ja in poslušljivega škrata Jenkota.Delavci doživljajo popoln kolaps vrednot in zaupanja.
Vendar pozor:dano boste dobili vrnjeno z obrestmi-posebno ti Borut Holy.
Delam v Merkurju-torej nimam premoženja in lastnine,kakor tudi ničesar za izgubit.Delavci:nabrusite nože in ojačajte ščite,dan kolapsa se bliža.
#22
Bubi
3
Apr 07, 2014
Ta nova "uprava" se je zaprla v 5. nadstropje in čaka .... to s takimi plačami ni težko. Ljudi pa odpuščajo, šikanirajo in furajo svojo "vizijo". Tudi "dobri" Merkur ne bo preživel, ker tile nimajo pojma in jih tudi ne zanima, po njihovem se bo zgodba končala z Prepoceni prodajo ostankov Merkurja, pa se bodo gospodje še tam malo pogreli ...
Predvsem pa je značilno, da so se osredotočili samo na prodajo v centrih, kjer pa je jasno, da ob situaciji v Sloveniji in konkurenci še brez odplačevanja dolgov ne morejo preživeti.
Odrekli so se zunanji trgovini in veleprodaji, ti bedni menedžerji ne vedo, koliko se da zaslužiti v veleprodaji, zdaj, ko je odprt ves velikanski trg Evrope ... Barabe bodo sicer enkrat razkrinkane, vendar bo takrat že prepozno. Drugače bi bilo, če bi preostali delavci v Merkurju razumeli, da bodočnosti pod takim vodstvom ni, da je zdaj čas da ustavijo podjetje in z splošno stavko odstavijo vodstvo, da bi potem morda lahko dobili tudi take ki jim je mar - za Merkur in ljudi.
#21
ZAJCEK212
3
Apr 07, 2014
Zadnji čas ,da se konča ta morija delavcev v Merkurju ,ker nas imajo kot da smo mi krivi za nastalo situacijo .Kljub temu da imajo namen naredit stečaj in ustanovit dve novi podjetji ne bo bolje ,ker bo ostalo isto vodstvo.Špara se samo pri delavskih plačah drugače pša zapravljajo na veliko mi smo jim pa en velik strošek in nič druga
#20
Pokaži več komentarjev
SKO skupina kazenska ovadba
SKO skupina kazenska ovadba
Objavil/a 2014-04-05 15:22:14 (Apr 05, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Elen Twrdy tudi nadzornica v Primorskih novicah
ZPS navdušena nad TISA in TTiP, korporacijskim grobarjem!
SKO: Za Slovenijo bo poguben sovražni dolg 28,8 milijarde!
Pritožba naslovljena na Informacijskega pooblaščenca
Je Računsko sodišče uspelo s kazensko ovadbo?
Parlamentarni poslanci in bodoči – dokažite vsaj enkrat vaš odnos do ljudstva!
Židan za kmetijstvo spet ni naredil čisto nič!
Je Boris Dolamič kar sam kupil Rimske Terme?
DVK naj razkrije ozadje volitev za EU parlament!
Senka Pličanića vprašajmo pred EU volitvami
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
Avgust 2020
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj