Je Boris Dolamič kar sam kupil Rimske Terme?

Objavil/a SKO skupina kazenska ovadba, dne 2014-06-05 ob 13:08:26

V sodno pošteni državi bi se sodnica prijela za glavo, ko bi preletela spisek Dolamičevih poslovnih mahinacij, sploh pa, ker je kot nagrado prejel 48 stečajev istočasno. V sodno pošteni državi bi že davno ukrepali proti mafiji stečajnih upraviteljev. Ti pri nas pobirajo dogovorjeni ostanek premoženja, ki so jim ga umazani poslovneži pustili kot nagrado, da se s stečajem vse prikrije. Njihova medsebojna povezanost je identična Cosa Nostri!

Boris Dolamič je najprej dobil nalogo prisilnega upravitelja v Rimskih Termah, že 13.3.2013, komaj nekaj mesecev kasneje pa je bil že stečajni upravitelj, kar je  po zakonodaji nemogoče.  Iz treh razlogov:

-         stečajnega upravitelja izbira računalniška programska oprema po sistemu naključja

-         ker naj bi v tem času že vodil 48 stečajnih postopkov, torej že do Rimskih Term svojega dela ni opravljal vestno, še huje, bil je zgolj podpisnik kar so naredili drugi, recimo Simpres d.o.o. Simona Prelogarja

-         ker naj bi pred tem predal premoženje GPG Grosuplje Ciprski družbi Spalting investment ter GPG tako spravil v propad. To nikjer ne more biti referenca za dobrega stečajnega, kaj šele poštenega!

 

Kot stečajni upravitelj je bil Boris Dolamič natančno seznanjen z vrednostjo premoženja stečajnega dolžnika, vključno z vsemi nepremičninami, ki dobesedno sodijo v naravno dediščino ter 30 letnimi koncesijami črpanja naravnega vrelca. Po nekaterih ocenah gre za 90. milijonov vreden zdraviliški kompleks. Ob milijonskih vložkih države (npr. 37 mio € v objekt Rimski dvor ) in pridobljenih nepovratnih sredstvih (13 milijonov leta 2009) ter ob poslovanju z dobičkom, je Boris Dolamič, kot stečajni upravitelj z izjemno bogatimi »izkušnjami«, prodal celotnega stečajnega dolžnika za 8,5 mio € prvemu »interesentu« družbi TERME RESORT d.o.o., ustanovljeni štiri mesece pred javno dražbo, za prodajo premoženja stečajnega dolžnika.

TERME RESORT d.o.o. ob podrobnem pregledu jasno kažejo, da gre za slamnatega vnaprej dogovorjenega kupca. Ustanovitelj tega d.o.o.-ja Arsenij Plus s.r.o., lastnik Valerij Arakelov, ki si v postopku nakupa nikoli ni niti ogledal Rimskih Term, najel je njemu neznano vodstveno osebje, po ustanovitvi Term Resort pa je kar nekajkrat zamenjal naslov firme, dvakrat celo v istem mesecu, kar je zelo značilno za poslovanja Borisa Dolamiča v preteklosti. Še spornejša pa je zamenjava direktorja novoustanovljenih Term Resort, saj je bila na najodgovornejše mesto postavljena neznana sp delavka iz Grosupljega, pred tem zaposlena v GPG Grosuplje v času Borisa Dolamiča. Naključje??

Zelo nazorno potrjujejo domneve o slamnatem kupcu tudi

- zaprosilo za izdajo potnega lista le nekaj dni pred nakupom Rimskih Term,

- različna podpisa iste osebe na slovenskem in češkem sodnem registru,

- pregled bilanc zadnjih treh let firme Arsenij Plus srl, ki so bile oddane zgolj občasno in prikazujejo simbolično poslovanje ter večinoma izgubo.

Zato ne preseneča pripoved anonimnega dobrega poznavalca, da je kupnino za Rimske Terme plačal kar Boris Dolamič osebno z denarjem iz Ciprskih in nizozemskih otoških davčnih oaz. Za hitrost prodaje je Rimskih Term je dokazljiva razlaga tudi grožnja nad razrešitvijo kot stečajnega upravitelja, zato je s  postopki prodaje zaključil v zelo sumljivo kratkem času, pri tem pa je kot kupec ves čas nastopal zgolj en potencialni kupec, kar za biser med evropskimi zdravilišči nikakor ni možno pravno razložiti, seveda pa je med drugimi imel podporo treh nekdanjih predsednikov vlad.

Povzemimo zelo na kratko iz že oddane dokumentacije k naznanilu suma storitve kaznivih dejanj, dne 12.3.2014, potek Dolamičevih transakcij pri stečajih, ki jih je vodil, seveda močno podprt s celotnim slovenskim stečajnim lobijem, na enem primeru. Povzetek prikazuje prodajo parcele 701/18, Semedela, ki so jo kasneje razparcelirali na 701/20 in 701/21, iz teh poslovnih špekulacij pa naj bi izhajala kupnina za Rimske Terme. Prodaja teče takole . MOK proda SERMING, ta proda Primorju Gorica, ta proda ZENA, ta proda TOMCETES in ta proda ciprskemu SPALTING investment, lastniku GPGja. Ena parcela v teh postopkih izgine neznano kam, druga pa ohrani vrednost 1.920€!!!

Hkrati potekajo preprodaje medsebojno povezanih podjetij z namenom prikritja transakcij. Nizozemski notar Baker McKenzie ?? potrdi v Amsterdamu ?? dne 13.8.2007 prodajo firme ZENA, ki ima v lasti  parcelo za gradnjo 273 stanovanj in 560 parkirišč, osnovni kapital 2.100.000 SIT!!, GPG-ju Borisa Dolamiča za 12,5 milijona €, ZENA pa ima še neporavnan dolg na Volksbanki 4 milijone €. Nato sledijo mahinacije v roku manj kot enega leta – GPG proda 100% delež ZENA firmi  GIZMO za samo 10 milijonov€, direktor ZENA pa postane presenetljivo Dolamič. Sledi najemanje kredita pri NLB – 11 milijonov, poroštvo parcela v Semedeli, a se pred poplačilom ZENA že prenese v ARDAR, parcela je zdaj vredna že 13 milijonov. Nato pripojitev ARDARja GPG-ju, katerega lastnik je Boris Dolamič, ki je kot že rečeno vse premoženje GPG prenesel na Ciprsko družbo. A to je samo en primer poslovanja Borisa Dolamiča, saj je kot stečajni upravitelj v sočasno 48 stečajnih postopkih posloval v mnogih davčnih oazah, tja prenakazoval stečajni denar in se preko vedno novo ustanovljenih firm vračal v Slovenijo. V firmah so bili vedno drugi obrazi, ampak neverjetno, naslov teh firm pa je bil vedno isti.

Pa še zaključek – vse firme, ki so sodelovale v finančnih in poslovnih  mahinacijah Borisa Dolamiča so že v stečaju ali izbrisane. In stečaj v Sloveniji pomeni konec iskanja krivcev, kar podpirajo tudi sodišča, ker pač »verjamejo« stečajnemu lobiju! Tudi namerno izgubljenih 50 vloženih milijonov države RS v Rimske Terme nikogar več ne zanima! Spet čudno naključje, kajne?

Tudi naključje, da je ista banka, Sberbank, kreditirala nakup nepremičnin v Semedeli holandski firmi, ki je bila tudi lastnica ZENA in jo je leta  2007 v Amsterdamu kupil Dolamič ter kreditiranje nakupa Rimskih term, ljudem, ki jim logično razmišljanje ni tuje, pove res vse!

Organi pregona so že globoko v tej umazani igri. Upajmo le, da bo razkritje imelo dolgoročne negativne posledice tako za Dolamiča kot ves stečajni lobi, pa tudi udeleženo sodno osebje in politike! Predvsem pa, da bo vrnjenih najmanj 81,5 milijona €, kolikor je v Rimskih Termah izpuhtelo skozi Dolamičeve roke!

profileimage
Všeč mi je
1
Komentarji
2
rovdl
0
Jun 04, 2015
a je še vedno živ? neverjetno!
#2
resonan
1
Jun 06, 2014
Upajmo!!!
Vendar so organi pregona namerno podhranjeni z opremo, kadri in vsem ostalim.
Tudi če dostavijo konkretno obtožnico, staknejo povezani glave in najdejo procesno napakico ali spravijo spis za toliko časa v omaro, da zastara.
Sodstvo je lahko zelo počasno, kadar so toženi ali obdolženi "veliki"
#1
SKO skupina kazenska ovadba
SKO skupina kazenska ovadba
Objavil/a 2014-06-05 13:08:26 (Jun 05, 2014)
Starejša objava Novejša objava
ZADNJE OBJAVE
Elen Twrdy tudi nadzornica v Primorskih novicah
ZPS navdušena nad TISA in TTiP, korporacijskim grobarjem!
SKO: Za Slovenijo bo poguben sovražni dolg 28,8 milijarde!
Pritožba naslovljena na Informacijskega pooblaščenca
Je Računsko sodišče uspelo s kazensko ovadbo?
Parlamentarni poslanci in bodoči – dokažite vsaj enkrat vaš odnos do ljudstva!
Židan za kmetijstvo spet ni naredil čisto nič!
Je Boris Dolamič kar sam kupil Rimske Terme?
DVK naj razkrije ozadje volitev za EU parlament!
Senka Pličanića vprašajmo pred EU volitvami
ZADNJI KOMENTARJI
IŠČI PO ARHIVU
December 2020
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Oglasi

3017.) iskanje

Kategorija: Leposlovje

Cena: 8.99 €

hager werken embalming powder +27640518120 (pink and white) compound/fluids for sale in south africa hager werken embalming compounds, pink and white powder are general items from germany. embalming is the art and science of preserving human remains by treating them in its modern form with chemicals to forestall decomposition. the intention is to keep them suitable for public display at a funeral,for religious reasons, or for medical and scientific purposes such as their use as anatomical specimens. embalming compound in powder form both pink and white radio active and (hot and not hot) its all available. at preferably adorable prices starting from one kilogram upwards ,we are looking for a good buyer. typically embalming compound (fluid) contains a mixture of formaldehyde, methanol, and other solvents. the formaldehyde content generally ranges from 50 to 97 percent and the methanol content may range from 9 to 89 percent.the types of embalming powder depends on the purity and colour. purity:98% ,100% hot compound origin:germany brand. hager werken purity on colour. pink 98% white 100% distributor dentist / dental technician.  hager & werken products are sold through the dental trade worldwide.  we are leading suppliers of germany made embalming compound to clients in south africa and other african states. . contact: +27640518120 or watsup.

Kategorija: Antikvariat in Antikvitete

Cena: 100 €

@europe universal ssd chemical solution+27660432483 in uk,norway,egypt, turkey, libya, thailand, belgium, spain, netherlands, brazil, switzerland we have ssd automatic chemical solution for cleaning black money and any color of defaced currency available in our laboratories worldwide. our ssd automatic solution is also used in the cleaning of bank notes with anti-breeze quality, bills like usd, euros, pounds and other local currencies. we are direct manufacturer and the main supplier of chemicals that includes ssd solution, super automatic solution. we have different types of chemicals that can perfectly clean out your notes, black notes, red notes, green notes, stained notes, stamped notes and also coded notes. we also melt frozen chemicals in our laboratory and our services are professional. we therefore provide legal document for all our products. contact us for more information: 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@universal suppliers of ssd chemical solution +27660432483 in south africa, protea glen , chiawelo , protea north , mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

$$100% universal chemical ssd solution & activation powder +27660432483 in south africa,uk,johannesburg,witbank,soweto,cape town,burgersfort,eastern cape,vanderbijlpark,polokwane, thohoyandou, phalaborwa,mokopane, bochum, lebowakgomo, mankweng, seshego, dendron, giyani, lephalale, musina,alexandra johannesburg lenasia midrand randburg,roodepoort, sandton, alberton, germiston, benoni,boksburg,rakpan,daveyton,duduza,edenvale ,germiston impumelelo, isando katlehong kempton park, kwathema, nigel reiger park springs, tembisa, thokoza,tsakane, vosloorus wattville atteridgaeville centurion hammanskraal ,we only deals on high quality s. s. d. chemicals solution for cleaning black money we are manufacturer and seller of all sort of chemicals like super automatic ssd solution z. w. v. 8 model activation powder and reactivation powder, anti air powder, mercury powder, automated money developer machines congeal chemical melting equipments,

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

free state ssd chemical solution suppliers for cleaning black money +27660432483 in lenasia , lawley , protea glen , chiawelo , protea north , zakariyya park , eldorado park a/h , orlando , ennerdale , mid-ennerdale , zondi , zola , soweto , pimville , orlando west , nancefield , naledi , mohlakeng , dobsonville , bram fischerville , diepkloof , kagiso , rangeview , homes haven , boltonia , lewisham , mindalore , west village , luipaardsvlei , silverfields , breaunanda , greenhills , randgate , finsbury , eikepark , carletonville , oberholzer , protea south , wolfelea ah , magaliesburg , eldorado estate , tladi , klipspruit west , meadowlands , thulani , devland , mofolo north , jabulani , dhlamini , molapo , phiri , doornkloof bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east london empangeni george germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park khayelitsha kimberley klerksdorp mamelodi mitchells plain mthatha nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa thohoyandou umlazi upington vanderbijlpark vereeniging welkom witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka, zimbabwe, harare, namibia, windhoek, botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies.

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@switz land & denmark ssd chemical/activation powder +27660432483 in uk,usa,sweden,germany,kuwait, nelspruit newcastle pietermaritzburg pinetown polokwane port elizabeth potchefstroom pretoria randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve e, harare, namibia, windhoek, botswana to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 20 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze 

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@cape town ssd chemical solution +27660432483 in uk,kuwait,     bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.   anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. victrola paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@ssd chemical solution/activation powder in south africa +27660432483 in bellville benoni bloemfontein our vision to be the leading premier super automatic ssd solution, anti-breeze bank notes in bellville benoni bloemfontein boksburg cape town ....call or whatsapp +27660432483 knocks at our door step is uniquely   positioned to consistently provide high-value solutions and world-changing   chemicals and services to our clients.       we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.       anti-freezing preparations and prepared de-icing   fluids, ssd solution. vectrol paste, tebi-manetic solution, defaced currency,   cleaning chemical. darkened currency, black coated notes, cleaning black money

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

@limpopo suppliers of ssd chemical/activation powder+27660432483 in south africa   malaysia, johannesburg,lebanon, zambia,usa,kenya, california,    dallas,england,german,spain, jamaica,st,lucia, brasil,austria,vancouver, denmark,hong kong,    china,,pretoria, durban, australia, wales, france,cairo,china, norway,, botswana,    namibia,tanzania,northern cape,new york,limpopo sweden, kenya, denmark, rwanda,    oman,qatar,dubai,poland,lesotho,canada, united kingdom,we are specialized in chemistry for anti-breeze   bank notes. we also do chemicals melting and recovering of all type of bad   money from black to white as you can see below.contact us on +27660432483

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

  @mpumalanga best ssd chemical solution suppliers +27660432483 in south africa, protea glen, mpumalanga, secund, witbank, soweto bellville benoni bloemfontein boksburg cape town centurion durban east londongeorge germiston ibhayi johannesburg katlehong kempton park nhayelitsch polet neve kempton park randburg roodepoort rustenburg sebokeng soshanguve soweto springbok stellenbosch tembisa vanderbijlpark vereeniging welcome witbank eastern cape free state gauteng kwazulu-natal limpopo mpumalanga zambia, zimbabwe in johannesburg, london, england, uk, usa, california, south africa, cape town, pretoria, zambia, lusaka , zimbabwe, harare, namibia, windhoek,botswana call +27660432483 to purchase best ssd solution clean black notes dollars we also? sale chemicals like ssd automatic solution form cleaning black dollars currencies. i hereby use this media to inform you, that our company can clean out black deface currency, (stained money) bank notes, we have all kinds of chemicals used for cleaning of black money or stained money in currencies such as u.s dollar, euro, pound, and all local currencies, even if your defaced note is 25 years old, we sale chemicals like tourmaline, s.s.d. chemical / solution , castro x oxide, a4. and many like activation powder & ssd solution for cleaning black money chemical and allied product incorporated is a major manufacturer of industrial and pharmaceutical products with key specialization in the production of s.s.d automatic solution used in the cleaning of black money,defaced money and stained bank notes with anti breeze quality.others for damaged notes, bills like usd,euro, pounds, transferring

Kategorija: Storitve

Cena: 200 €

59.) aspirin za tomaža

Kategorija: Mladinska literatura

Cena: 8.99 €

Prikaži več
Zapri predvajalnik
Prikaži seznam predvajanja
Prestavi predvajalnik
Povečaj