Članek
Židan za kmetijstvo spet ni naredil čisto nič!
Objavljeno Jul 10, 2014

Ne govorite mi o subvencijah velikih kmetov z 10 traktorji, ne govorite mi o zaščiti vode kot ljudske lastnine, ko pa je na predvolilnem programu SDS napisano – vodo je treba obvezno privatizirati, Židan pa nič in ne govorite mi o (ne)strupenem kmetijskem delovanju, ki ga Židan osebno zelo podpira, škropljenje z najsmrtonosnejšimi škropivi, kot je Actara, da bo jasno.

Spet se vračamo v lansko leto, ko je prav preko njegovega ministrstva prišel ukaz o obveznem škropljenju trte proti ameriškemu škržatu, pa vsi vemo, da je proizvajalec Syngenta z roko v roki z Monsantom, njun cilj je tudi jasen. Konec čebel, manj ljudi, le GSO zelenjava in sadje. Actara je tako strupena, da boste imeli zelo hude posledice, če sosed škropi z njo, nato pa pade dež ( ali te dni kar sneg, kar so Bilderbergi seveda naročili!). Actara bo poniknila v zemljo in postala sestavni del vaše pitne vode, zasebne Brščičeve, vi pa odvisni od zasebnega zdravstva po Cerarjevo. Torej vam hude posledice ne uidejo. In za katastrofalne posledice na pitni vodi je v tem primeru kriv Židan, ki s svojim nasmeškom želi le veliko TV kamer, njegove izjave, kaj bo naredil, pa so itak že v smetnjakih! Ob tem se ne moremo ogniti Brežiški planoti, ki je pod vodstvom SDS župana Molana, kjer je pitna voda kontaminirana, kjer čisto pitno vodo jemljejo vasem, da bodo škropiv polno mestno vodo spravili v kozarčke in zmanjšali število kmetov, tudi članov družin!

Ko smo lani poslali zahtevo Židanu, da prepove uporabo izjemno strupene Actare, je v njegovem imenu odgovorila Vida Čadonič Špeličeva, ki zgolj zamegljujoče strokovno zagovarja uporabo tega strupenega škropiva, hkrati pa se že leta rine v politične parlamentarne vode preko NSi. (Oba odgovora si lahko preberete v priponkah pod objavo). Zgodilo se je NIČ.

Letos pa nov šok. V iste kraje, na iste naslove so priletele odločbe, da morajo kmetje obvezno škropiti z Actaro, sicer jih bodo oglobili. Tudi, če bi škropili z biološkimi sredstvi. Fito-Info, v sestavi Kmetijskega Syngenta ministrstva, je na svoji strani objavil to obvezno škropljenje:

http://www.fito-info.si/pr/obv/Vsebina.asp?ID=8235, kajti vodni viri so letos očitno dobili še premalo kemikalij z neba, čeprav nikoli toliko kot letos!

Posiljevanje je izjemno nazorno in nekultivirano, da so celo kmetijski pospeševalci proti temu sovražnemu dejanju. A kaj, ko so odvisni od te službe, ki predstavlja njihovo preživetje celim družinam, zato v javnosti molčijo. Namesto njih bodo prišli na kmetije robocopi in na veliko pisali kazni, ker kmetje ne želijo bolnih družinskih članov, ker sosednje ne želijo več množičnih poginov malih živali, ker smo ljudje ustvajeni za naravno sobivanje z naravo in ne Syngento. Ker nam ni vseeno, da so izbrani politiki, ki podpirajo strupeni denar. In vi,g. Židan, ste dokazano del te politike. Zato naj volilci v Murski soboti vedo, da Dejan Židan sploh ni primeren kandidat, kajti sodelovanje med SD in SDS na pitni vodi je preveč očitno – SD zagovarja zastrupljanje, SDS pa privatizacijo vse pitne vode in jo nadomestiti z Actara cocktailom, ki prihaja z Židanovega ministrstva. Vse pa je povezano z mega farmacevtskimi korporacijami.

Tole pa je zahteva, napisana Židanu lansko leto o b pojavi prvih množičnih poginov malih hišnih živali in čebel, pa si ni mogel vzeti časa, da bi osebno odgovoril. Morda o namernem kemičnem zastrupljanju ni tako podkovan kot Špelič Čadoničeva?

Spoštovani g. minister Dejan Židan! (minister.mkgp@gov.si)

okrat vas bom na takojšnje ukrepanje pozval na drugačen način kajti moj namen je ozavestiti  vas o dveh  posledicah, ki bi bile posledica neukrepanja. Znotraj področja, ki ga pokriva vaše ministrstvo za kmetijstvo in okolje, se že leta po ukazu uničuje Slovenija s strupenimi, zelo strupenimi Monsantovimi škropivi. To je Actara, ki jo proizvaja Synenta/Monsanto iz Švice, daleč največji in najmočnejši proizvajalec strupenih škropiv na svetu, prodaja pa ga Syngenta Agro d.o.o., Ljubljana. V nadaljevanju boste lahko o tem prebrali več, bistvo uvoda je, da takoj, nepreklicno začnete postopek prepovedi tega škropiva in vseh, pri katerih ugotovite Monsantovo, torej Syngentino genetsko modificiranje. Tolikokrat ste že izjavili, da je vaša skrb slovenski kmet! Torej upravičeno pričakujem/o, da si ne želite njegovega propada, posledično kmetijstva in na koncu odvisnosti Slovencev od genetsko predelane prehrane, katero smo prav s škropivom Actara že začeli (preberite si navodila na hrbtni strani strupenega škropiva v trgovini na Kržičevi 3!!). Zavedati se morate, da enostavno vsi Slovenci nismo zaplankane prodane duše, ki ne bi razumeli sramotno razprodajo Semenarne, slovenskih sadik in semen, prepovedi uporabe domačih semen. In, če trenutno narod ni zrel za odstranitev politično prodanih oseb, ki se vdinjajo tujcem do nepojmljivih razsežnosti zgolj zaradi lastnega finančnega napredovanja, potem pri hrani ne bomo dovolili zakola kmeta, ki se dogaja na vseh področjih. Strupeno škropivo Actara ( pa ne samo to), ki je trenutno dokazano Monsantovo in je celo Ruski predsednik Putin javno izjavil: Obama, ščitenje Monsanto/Syngente lahko pelje v svetovno vojno!

Pričakujem in zahtevam, da se najkasneje do začetka škropljenja v letu 2014 to škropivo, Actara, v Sloveniji prepove. Hkrati pa se zahteva od inštitucij kot je Fitosanitarna uprava strokoven, resen, zavezujoč in nekoruptiven pregled škropiv od katerih je odvisen naš jutri. Začnite z resno spremembo Fukushima sistema zastrupljanja v Sloveniji.

In kaj je druga posledica? 145. in 146.člen Zakona o kazenskem postopku jasno razlaga, da so Vsi državni organi in organizacije z javnimi pooblastilidolžni naznaniti kazniva dejanja in Vsakdo lahkonaznanikaznivo dejanje! Dovoliti uporabo Actare, jo celo priporočati kot najsistematičnejše škropivo, kar seveda v skrajno negativnem smislu Monsanto je od samega začetka! Druga posledica bo ukrepanje!

  1.del

Danes bom z nekaj več posti utrujal predvsem tiste,ki slepo zaupajo kemični in politični industriji, a hkrati opozoril kmete. Ko škropite svoje izdelke s pesticidi, ali preberete, kaj uporabljate. Boste škropili tudi, če piše v navodilih: Tveganje za okolje - Zelo strupeno za vodne organizme: lahko povzroči dolgotrajne škodljive učinke na vodno okolje. Strupeno za čebele. Pa poglejte potem še izdelek - Actara. In kdo prodaja Sygenta Agro d.o.o. Ljubljana. A to je skromnejši začetek

 2.del

Kot sem že včeraj začel - kmet dobi navodila, da mora zaradi medenega škržatka obvezno škropiti svoje njive, ker ta škržatek povzroča ogromno škodo. Obvezno navodilo, kmetje temu pravimo ukaz, pride iz vladne službe in eno od škropiv na seznamu je ACTARA, ki ga prodaja Sygenta Argo v Ljubljani, na Kržičevi 3. Kmetje so naivno mislili, da imamo ZGORAJ strokovnjake, ki so škropivo preverili, a glejhudiča-vse čebele so pomrle. VSE! In, ko inšpektorju ob obisku kmeta  razložijo vse o ACTARI, začne inšpektor močno kimati z glavo in se zanjo trdo prime. Nič od tega ni vedel. Pa je isti dan še čudežno padel dež, spral ACTARO s trte, da se izbrišejo sledovi morebitne kontrole, a ta strup v zemlji je izjemno škodljiv, celo v navodilih piše - dolgotrajno škodljiv za vodno območje. Pomrlo je tudi na desetine malih živali, ki jih gojijo v okolici škropljenih trt, pa se ob zahtevani obdukciji nikomur ni sanjalo, kaj bi lahko bil razlog. Zdaj vemo!

 3.del

Potem se oglasi starejši kmet in zelo jasno pove - medeni škržatki so bili včasih večji in zaradi njih nismo nikoli, res nikoli škropili. Ja, ti današnji pa so manjši in, preberi dvakrat, umetno vzgojeni v laboratorijih tam čez lužo. So izredno škodljivi, uničijo vse. A če smo že medenega škržatka pripeljali iz ZDA, potem uporabimo še njihova škropiva. Tako je hlapčevska dežela Slovenska kot ena od šestih evropskih držav hlapčevsko podpisala pogodbo o dovoljenju uporabe ACTARE. Poleg nas to dovolijo le še Srbi, Ukrajinci, Francozi, Italijani in morda samo še nekaj dni tudi Rusi. Morda, kajti Putin je bil pred dnevi zelo oster do Obame.Koga bomo mi ubogali pa v četrtem delu, Obamo ali Putinova spoznanja? Bomo ostali na strani poizkusnih zajčkov?

 4.del

Ste že slišali za Monsanto? Vam je gensko pridelana hrana všeč? Vam je zanimivo gledati škropljenje Monsantovih njiv, ko imajo škropilci na sebi najnaprednješa protistrupna oblačila vojaških specialcev iz Fukušime? Ne morete reči, da tega ne prenesete! Pa saj slovensko trto in polja škropijo z ACTARO, ki je proizvod švicarske Sygente, ta pa je v solasti MONSANTA!!
Russia Warns Obama: Protecting Monsanto/Syngenta will lead to world war - See more at: http://www.gatheringspot.net/news-article/general-discussion/russia-warns-obama-protecting-monsantosyngenta-will-lead-world-war#sthash.GaUColj8.dpuf
Da dragi moji, v Sloveniji naša politika že dovoli škropljenje z Monsantovimi proizvodi - ACTARA pa je najstrupenejše škropivo pri nas. Kaj bomo to res dovolili? Bomo pustili, da morajo kmetje uničevati sebe, svoje otroke, ki so med trtami in na poljih vsak dan, ko so pred dnevi objavili vest iz Srbije, kjer sta med obiranjem višenj umrla dva obiralca, zaradi strupenih škropiv? In ACTARA je na našem trgu že nekaj let in nekaj let se nihče ne zgane. Krivijo kmete, češ, gre jim samo za zaslužek in špricajo v tri dni. Kaj pa tisti, ki so dovolili špricanje z Monsantovim škropivom?

 5.del

In zdaj še peti, zadnji del škropilne tragikomedije na Slovenskem. Fitosanitarna uprava, ki spada pod kmetijsko ministrstvo je na ogromno straneh , natančneje 35-tih objavila boj proti medenemu škržatku. Ampak najprej naj pojasnim - uničujoča je trsna rumenica, ki pa jo prenaša medeni škržatek, ali po letu 2000, ko je bil potihoma infiltriran v Slovenijo - Ameriški škržatek. Posledice - trajna poškodba trte in obvezno ponovno sajenje. Kaj vse kupimo slovenski hlapčki! In v teh ukazih je napisano: 
Sredstva, ki imajo pri nas dovoljenje za zatiranje ameriškega škržatka, so navedena v preglednici1. Zaradi posebnosti v razvoju in ekologiji ameriškega škržatka v naravi niso vsa sredstva enako učinkovita. Za karantenski ukrep v žariščih s pripadajočimi varnostnimi območji ter na ogroženih območjih so dovolj učinkovita sredstva:
ACTARA 25 WG (edino FFS, ki ima sistematično delovanje), Reldan 22 EC (v odmerku 1,6 l/ha) in Decis 2,5 E. V ekološki pridelavi so dovoljena le sredstva na podlagi piretrina. Ostala registrirana sredstva (Steward 6, Pyrinex 25 CS) zmanjšujejo populacijo ameriškega škržatka in so primerna za območja, ki še niso uradno razmejena zaradi zlate trsne rumenice. 
Pomembno je le eno škropivo - Monsantova ACTARA, ki je, kot sem že v prvem delu napisal: Zelo strupeno za vodne organizme: lahko povzroči dolgotrajne škodljive učinke na vodno okolje. Strupeno za čebele.
Ampak, pri nas je ACTARA dovoljena, obvezna, edina učinkovita na daljši rok- to pomeni edina, ki bo trto dokončno uničila! Ampak Slovenceljčkom je važno da gredo brezskrbno na dopust in jih sploh ne moti, da so vlade pod Janšo, Pahorjem in Bratuškovo začele in nadaljujejo sistematičen razpad kmetijstva!!

Želimo vam prijetno branje, tudi med počitnicami in naj vam prav te dajo zagon za začetek reševanja katastrofalnega slovenskega političnega pristopa do kmetijstva.

 S spoštovanjem

 Lj., 15.7.2013

 V vednost:  fitosanitarna uprava RS  (fito.uvhvvr@gov.si)

Mediji: Mladina, Dnevnik, Delo, Večer, RTV SLO

Ah, pa da ne bi kdo mislil, kako so mediji na veliko objavljali o tej katastrofi