Članek
Država, tajkuni, stečajni upravitelji - naveza za bogastvo!
Objavljeno Feb 27, 2014

Stečaji so v Sloveniji obljubljeni sanjski posli. Za vse vpletene, na začetku in koncu. Aha, tudi Mura gre po tej poti, premeteno začrtani, dogovorjeni in izpeljani poti. Nekoč cvetoča tovarna, prepoznavna in uveljavljena tudi izven Jugoslavije, Evropska modna hiša, je danes skropucalo kot tisoče drugih namenoma uničenih podjetij. Valila se je skozi pogoltne direktorje, ki so Muro najprej pripeljali do stečaja, nato je stečajnik Djordjević preko svojih sodnih prijateljev in stečajnih avanturistov celo delavce oglobil in Muro prodal kar tako, po izklicni ceni neki Aha Lukančičevi, ki ji je njen partner Buxton priskrbel denar in danes je Aha Mura spet pred koncem. Pa saj to je bil načrt. Najprej prvi slovenski direktorji do bogastva, potem stečajnik do bogastva, pa zdaj Lukančičeva in nato še DURS. Je lani imela še prava Mura 14 milijonov prihodkov in je pred nakupom ustanovaljena AHA skupina dobila kar 5.8 milijona vzpodpude iz državne blagajne,seveda, zdaj pa so dolžni DURS-u 4 milijone in kot bi nihče nič ne vedel o tem! V enem letu dobiš državno subvencijo iz našega denarja in takoj narediš skozi davke skoraj enako visok dolg.! Na las enako kot stotine drugi podjetij, recimo Rimske Toplice, Helios, IUV, LTH, Prevent!!!

Kaj pa naši oblastniki? Nič, tuhtajo na sestankih, kaj bi rekli javnosti, pa je povsem jasno, da je treba takoj blokirati vse račune vpletenih, preveriti vse transakcije v času njihovega vodenja in, kako nenavadno, ves denar bi bil vrnjen. Lukančičeva pa se celo ob ogromnem dolgu veselo smehlja in si misli: » Če je Petanu uspelo, bo meni tudi! Sem ogromno obljubljala in zdaj vse zamočila« Pa je lani decembra na veliko odpuščala delavce in ji ni bilo dovolj, je lakomnost presegla vsak razum. Državi in DURSU že davno tega!

Slika je nastala po obisku kriminalistov ljubljanskega doma Lukančičeve!

Kakšne so sploh možnosti, da Slovenija dobi 3.neodvisno vejo oblasti, ki se sama imenuje sodstvo, tožilstvo, organi pregona kraj državnega in narodovega premoženja?