Članek
Kulinarični mesec v Vipavski dolini
Objavljeno Mar 29, 2015

Informacije : Razvojna agencija ROD Ajdovščina

Naslov: Vipavska cesta 5270 Ajdovščina
Telefon: 05 365 36 03
e-mailra.rod@siol.net
Datum začetka17.4.2015 12:00:00
Datum zaključka17.5.2015
http://www.ra-rod.si/

Prizorišče : gostilne, restavracije in turistične kmetije v Vipavski dolini 
Restavracija Grad Kromberk Chef: Aleš Šibav Festivalski meni: Hladne telečje rezine s spomladanskimi zelišči staranim sirom in jabolčno kremo Mineštrca iz sladkega zelja s hrustljavo slanino in koruznim žličnikom Drobnjakovi špaclji s porom in klobaso na toč Dušen goveji bočnik z zeleno in korenjem iz grajske peči, krompirjeva tortica Pečena skutina krema s pehtranom v zabajonu iz zelena cena na osebo: 29,00 € (brez vina) Delovni čas: sreda - nedelja: 12 - 22h ponedeljek, torek: zaprto Kontakt: Restavracija Grad Kromberk Grajska cesta 1, 5000 Nova Gorica T: 05 30 27 160 M: 041 693 073 restavracija@gradkromberk.si www.gradkromberk.si Turistična kmetija Arkade Festivalski meni: Domač narezek Mineštra Svinska ribica na vipavski način s prilogo Vipavski štruklji cena na osebo: 20,00 € (brez vina) Delovni čas: ponedeljek - četrtek: zaprto petek: 17 - 24h sobota: 13 - 24h nedelja: 12 - 17h Kontakt: Turistična kmetija Arkade Črniče 91, 5262 Črniče T: 05 36 66 009 M: 041 614 708arkade.cigoj@siol.net www.arkade-cigoj.com Gostilna Podfarovž Chef: Gregor Lisjak Festivalski meni: Pozdrav iz kuhinje Karpačo postrvi na mariniranem janežu Njoki v bučni omaki in koščki klobase File dimljene postrvi na limoninem pireju Sladica cena na osebo: 25,00 € (brez vina) Delovni čas: sreda - nedelja: 12 - 22h ponedeljek, torek: zaprto Kontakt: Gostilna Podfarovž Ulica Ivana Ščeka 2, 5271 Vipava T: 05 36 65 217 M: 040 232 090lisjak.g@gmail.com www.podfarovz.si Faladur Festivalski meni: Pozdrav Skutne krogljice s svežimi zelišči na popečenem domačem kruhu Jota Polenta z domačo zabelo Orehovi štruklji cena na osebo: 25,00 € (z vinom) Delovni čas: po dogovoru Kontakt: Faladur Lokarjev drevored 8/B, 5270 Ajdovščina M: 040 232 987info@faladur.si www.faladur.si Gostilna Tratnik Chef: Tomi Tratnik Festivalski meni 1: Vipavska jota Colski krožnik (Svinjska prata, jurčki na žaru, polenta popečena na žaru s sirom in feto pršuta, vinska omaka), solata Palačinka alla Tratnik (pražena jabolka, med, cimet, smetana) cena na osebo: 19,50 € (z vinom) Festivalski meni 2: Pršutovi njoki s paradižnikovo omako ali z jurčki Fižolova mineštra Frtala s klobaso (Klobasa zavita v liste sladkega zelja, panirano, ocvrto) ali Frtala in kislo zelje Češpovi knedeljni cena na osebo: 18,00 € (z vinom) Delovni čas: torek - nedelja: 10 - 22h ponedeljek: zaprto Kontakt: Gostilna Tratnik Col 17, 5273 Col T: 05 99 67 999 M: 041 379 090milos.tratnik@gmail.com www.gostilnatratnik.si Gostilna picerija Anja Chef: Anja Paljk Fabjan Festivalski meni 1: Pršut na posteljici domačega radiča s zeliščno skuto in kruhom iz hišne pečice Juha šelinka s koruznimi žličniki Svinjska ribica z vipavsko omako, kisla repa in babičina krompirjeva polenta Orehovi štruklji z maslom cena na osebo: 24,50 € (z vinom) Festivalski meni 2: Vipavska jota Radič s fižolom, česnom in vipavsko polivko Rostbif v vinski omaki na slani štravbi v zelenjavni posteljici Jabolčni štrudelj cena na osebo: 19,90 € (z vinom) Delovni čas: ponedeljek: zaprto torek - sreda: 10 - 22h četrtek - petek: 10 - 24h sobota: 11 - 24h nedelja: 11 - 22h Kontakt: Gostilna picerija Anja Budanje 3/c, 5271 Vipava T: 05 36 85 180 M: 041 750 704 anja.p.f@gmail.com Ošterija Žogica Chef: Matej Vodan Festivalski meni 1: Izbrane sušene dobrote na vipavski burji Vipavska jota v črevu Spomladanska solata Pečena svinjska »panceta« na kremi breskve, zdrobova rezina in ostružki vipavskega sira Cvrta jabolka z nanoškim medom cena na osebo: 25,00 € (brez vina) Festivalski meni 2: Puding iz potočnih rakov in beluši Krompirjeva kremna juha s prekajeno postrvijo in žajblom Spomladanska solata »Vigur« (jegulja) naboden na nabodalo in obogaten s šelno in krompirjem Cvrta jabolka z nanoškim medom cena na osebo: 25,00 € (brez vina) Delovni čas: vsak dan: 11 - 23h Kontakt: Ošterija Žogica Soška 52, 5250 Solkan T: 05 300 52 40 M: 041 773 731 info@zogica.com www.zogica.com Gostilna Pri Kobalu Festivalski meni 1: Špargljeva juha Široki rezanci z jurčki Svinjska ribica na maslu s cabernet-savignonom Krompir pire, brokoli, solata berivka Jogurtova strjenka s češnjevim ali jagodnim prelivom cena na osebo: 23,00 € (brez vina) Festivalski meni 2: goveja juha rozbif s pršutom in zeliščnim maslom puranja rulada v špargljevi omaki korenček solata berivka orehove palačinke z vinskim šotojem cena na osebo: 20,00 € (brez vina) Delovni čas: vsaka dan: 16 - 24h nedelja: 11 - 24h Kontakt: Gostilna Pri Kobalu Vrhpolje 40/c, 5271 Vipava T: 05 36 65 673 M: 041 345 473 prikobalu@siol.net Restavracija Gold Club Chef: Alenka Kodele Festivalski meni 1: Vipavski pršut z zeliščno skuto in oljkami Šelinka s prekajenimi svinjskimi rebri Domači ravioli z nadevom iz klobase s pomidorovo omako Svinjska ribica s pršutom v naravni omaki, dušeno sladko zelje z ocvirki, zabeljen krompir Vipavski štruklji s skuto in orehi in omako iz gozdnih sadežev cena na osebo: 26,00 € (z vinom) Festivalski meni 2: Jota iz repe s slanino Njoki z vinom in pršutom z omako iz radiča Toč s klobaso in polento Vipavski štruklji s skuto in orehi in omako iz gozdnih sadežev cena na osebo: 23,00 € (z vinom) Delovni čas: ponedeljek - četrtek: 12 -15h & 19 - 23.30h petek - nedelja: 12 - 24h Kontakt: Restavracija Gold Club Goriška c. 25/č, 5270 Ajdovščina T: 05 36 44 700 info@hotelgoldclub.eu www.hotelgoldclub.eu Restavracija Vipavski Hram Festivalski meni 1: Vipavska jota Svinjski file v omaki s slivami in zelenjavna priloga Vipavski štruklji cena na osebo: 15,00 € (z vinom) Festivalski meni 2: Špargljeva krema na popečenem kruhku z jagodo Mešan hišni narezek Vipavska jota Svinjski file v omaki s slivami in zelenjavna priloga Vipavski štruklji cena na osebo: 25,00 € (z vinom) Festivalski meni 3: Špargljeva krema na popečenem kruhku z jagodo Carpaccio dimljene postrvi na zelenjavni posteljici Čemaževa juha s kislo smetano Domači rezanci z jurčki in potočnimi raki Domači njoki z divjačinskim golažem Goveja tagliata na treviškem radiču, krompir polnjen s skuto in ocvirki Čokoladni muss na vaniljevi omaki s sezonskim sadjem cena na osebo: 35,00 € (z vinom) Delovni čas: ponedeljek - petek: 12 - 16h Kontakt: Restavracija Vipavski Hram Vipavska cesta 5, 5271 Vipava T: 05 36 57 853 M: 040 805 434restavracijavipavskihram@gmail.com www.vipava1894.si/klet/vipavski-hram Majerija Chef: Matej Tomažič Festivalski meni 1: Kristalizirana pomlad na jogurtu in medu Goveji karpačo, začinjen z nežnim ovčjim sirom in pomladnimi sadeži Koruzni trganci z nežno pikantno kremo brokolja Hrustljavo zapečeni paketki, nadevane s kremno koprivo Bezgov sorbet in mikro deteljica Hrustljave petelinove prsi zložene s paradižnikom, baziliko in šparglji pečen mlad krompir Spenjena domača skuta z makom in jagodno omako »makov cvet« cena na osebo: 38,00 € (brez vina) ali 70,00 € (z vinom) Festivalski meni 2: Račja pašteta v hrustljavi vrtnici mladega krompirja Pehtranovi rezanci s paradižnikom, bezgovim cvetjem in vanilijo Bezgov sorbet in mikro deteljica Pečena odojkova krača Vanilijev sladoled s pomladnimi jagodami in pistacijevo peno cena na osebo: 30,00 € (brez vina) ali 58,00 € (z vinom) Delovni čas: četrtek - sobota: 12-15h & 18-22h nedelja: 12-17h Kontakt: Majerija Slap 18, 5271 Vipava T: 05 368 50 10 M: 041 405 903 info@majerija.si www.majerija.si Gostilna Pri Lojzetu Chef: Tomaž Kavčič Festivalski meni: Pozdrav iz kuhinje Postrv, dimljena pred gosti Guštenca in panceta ... »Trgatev« – njoki, kuhani v juhi iz pršuta, z beluši in jajcem Vipavski »škrtoc« Sladoled iz pinele z vonjem po grozdju Sladko razvajanje cena na osebo: 75,00 € (z vinom) Delovni čas: sreda - četrtek: 17 - 23h petek - sobota: 12 - 23h nedelja: 12 - 22h ponedeljek, torek: zaprto Kontakt: Gostilna Pri Lojzetu Dvorec Zemono, 5271 Vipava T: 05 368 70 07 M: 040 777 726 okusi@zemono.si www.zemono.si DAM restavracija in vinski bar Festivalski meni: Pozdrav iz kuhinje Mešan krožnik domačih mesnin iz doline Polenta in vipavski sir Krompir, jajce, tartufi Riž, šparglji, sešena panceta na burji Prašiček kuhan v barberi Sladica cena na osebo: 50,00 € (brez vina) Delovni čas: ponedeljek - četrtek: 11 - 15h & 19-23h petek: 11-15h & 19-24h sobota: 19-24h nedelja in prazniki: zaprto Kontakt: DAM restavracija in vinski bar Ulica Vinka Vodopivca 24, 5000 Nova Gorica T: 05 333 11 47 M: 041 735 190 info@restavracija-dam.si www.restavracija-dam.si Mama, restavracija in vinoteka Festivalski meni: Narezek lokalnih dobrot Njoki s šparglji in panceto Svinska ribica z jurčki Jabolčni zavitek na vaniljevi kremi cena na osebo: 35,00 € (z vinom) Delovni čas: ponedeljek - sobota: 12 - 23h nedelja: 12 - 15h Kontakt: Mama, restavracija in vinoteka Ajševica 33, 5000 Nova Gorica T: 05 33 65 728 M: 041 756 723 info@restavracija-mama.si Restavracija Pikol Chef: Maruška in Tadej Gašparin Festivalski meni: Pikolova dobrodošlica Dimljena sipa na trti pinele s spomladanskim sladkim grahom in posušenim vipavskim pršutom Domači bleki s čemažem, barbero in nanoškim sirom Riba v črni kuhinji (spomin na nonino črno kuhinjo) Pikolova sladka doga cena na osebo: 40,00 € (z vinom) Delovni čas: ponedeljek, četrtek, petek, nedelja: 12 - 15h & 19 - 22h sobota: 19 - 22h torek, sreda: zaprto Kontakt: Restavracija Pikol Vipavska 94, 5000 Nova Gorica T: 05 333 45 23 M: 041 687 251 info@pikol.si www.pikol.si Gostilna Rahela Chef: Dean Čebron Festivalski meni 1: Špargljeva kremna juha Jančkova zarernica z zelišči in tartufovo polento Dnevna sladica po vaši izbiri cena na osebo: 30,00 € (z vinom) Festivalski meni 2: Svinjska salama lastne pridelave Špargljeva kremna juha Špargljeva rižota Čemaževi njoki z divjačinskim golažem Jančkova zarernica z zelišči in tartufovo polento Dnevna sladica po vaši izbiri cena na osebo: 45,00 € (z vinom) Delovni čas: ponedeljek - četrtek: po naročilu petek - nedelja: 12 - 22h Kontakt: Gostilna Rahela Preserje 61/a, 5295 Branik T: 05 305 70 80 dean.sp@siol.net www.cebron.eu Ošterija Furlan Chef: Patricija Furlan Festivalski meni 1: Jota s klobaso Kuhani štruklji cena na osebo: 6,00 € (brez vina) Festivalski meni 2: Dobrodošlica z zeliščno frtaljo in domačo salamo Ječmenova mineštra Domači rezanci z pršutom in bučkami Svinjski vrat pečen v testu z jurčkovim pirejem Zelenjavna košarica Pomladna solata Žajblov sorbet Vipavski štruklji Domači piškotki in kava ... šnopčki cena na osebo: 25,00 € (brez vina) Delovni čas: ponedeljek: zaprto torek - sobota: 10 - 23h nedelja: 10 - 22h Kontakt: Ošterija Furlan Branik 79/a, 5295 Branik T: 05 305 76 06 M: 041 863 014 gostilna.furlan@siol.net Gostilna pri Izviru Hublja Chef: Tomi Pižent Festivalski meni 1: Šelinka Pečen janček z mladim krompirjem Mamini štuklji cena na osebo: 17,70 € (z vinom) Festivalski meni 2: Domači njoki s spomladanskimi želišči in Vipavsko panceto Telečji file s šparglji, skutini štruklji z mladim grahom Češnjev zavitek kozarec cena na osebo: 20,00 € (z vinom) Delovni čas: ponedeljek: 12 - 22 torek - sreda: zaprto četrtek, nedelja: 12 - 22h petek, sobota: 12 - 22h Kontakt: Gostilna pri Izviru Hublja VI. Prekomorska 75, 5270 Ajdovščina T: 05 366 37 88 M: 041 201 924 www.gostilna-izvir-hublja.si Restavracija Mark Chef: Tomaž Škvarč Lisjak Festivalski meni: Pozdrav iz kuhinje Pozdrav chefa kuhinje Prata na treh različnih solatah začinjeno z bučnim oljem in vinskim kisom, pena iz jogurta in rdeče pese, bučna semena Pivo (zelenjavna kremna juhica s peno iz zelene) Kipnik (souffle) polnjen z govejim repom, pomladna solatka z gorčičnim prelivom Počasi kuhana in pečena svinjska krača, krhlji hrustljavega krompirja in kuhana zelenjava Sladica presenečenja cena na osebo: 35,00 € (brez vina) Delovni čas: četrtek – nedelja: 12 – 24h Kontakt: Restavracija Mark Markova pot 25, 5290 Šempeter pri Gorici T: 05 303 11 03 M: 031 788 442 gostilna.tomaz@gmail.com